Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Μαΐου 2018

Βραδιά ονείρου στη Νέα Φιλαδέλφεια (2001)

Σαν σήμερα στις 12/5/2001, ο ΠΑΟΚ σε μια ονειρεμένη βραδιά στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, κατέκτησε το τρίτο κύπελλο στην ιστορία του, διαλύοντας τον υπερόπτη Ολυμπιακό με 2-4, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2000-2001...

Στην Νέα Φιλαδέλφεια λοιπόν βρέθηκαν περίπου 9.000 ΠΑΟΚτσήδες για να σταθούν δίπλα στην ομάδα μας, στην προσπάθειά της να σηκώσει το τρίτο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας της, με αντίπαλο τον υπερόπτη ήδη πρωταθλητή Ολυμπιακό.
Μια υπεροψία που ξεπερνούσε τα όρια της υπερβολής, αφού οι δηλώσεις παικτών και παραγόντων της ομάδας του ελληνικού δημοσίου, ήταν απίστευτα προκλητικές και άκρως υποτιμητικές για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον τεράστιο κόσμο του "Δικεφάλου". 

Η απάντηση σε όλα αυτά ήρθε εκείνο το ανοιξιάτικο βράδυ της 12ης Μαΐου και ήταν τόσο εκκωφαντική που ανάγκασε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να υποκλιθεί στο μεγαλείο του ΠΑΟΚ μας...

Με παίκτες διαβασμένους, ψυχωμένους και εναρμονισμένους απόλυτα στο ρυθμό της απίστευτης εξέδρας μας, έδωσαν στον Κόκκαλη και τους ποδοσφαιριστές του δύσμοιρου Λεμονή την καλύτερη απάντηση, απογειώνοντας στον έβδομο ουρανό τους απανταχού ΠΑΟΚτσήδες. 

Στιγμές πραγματικής έκστασης για όσους τυχερούς είδαμε ιδίοις όμμασι την ταπεινωτική τεσσάρα, με την οποία φιλοδώρησαν ο Γεωργιάδης και η παρέα του, την ακριβοπληρωμένη ερυθρόλευκη ομάδα, που ο ΠΑΟΚ την έκανε να μοιάζει με συνοθύλλευμα.
Το τελικό 4-2 αδικεί κατάφωρα τον ΠΑΟΚ που είχε την ευκαιρία να σημειώσει ακόμα μεγαλύτερο σκορ και να ταπεινώσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του Πειραιά.

Τον προστάτεψαν όμως ο γνωστός χασάπης Καζναφέρης και οι βοηθοί του, οι οποίοι σταμάτησαν σε 2-3 περιπτώσεις με ανύπαρκτα off site τους παίκτες μας που ξεχύνονταν σαν σεληνιασμένοι προς την εστία του ταλαίπωρου Ελευθερόπουλου.
Τα τέρματα της σπουδαίας νίκης πέτυχαν ο Γιώτης Εγκωμίτης στο 4', ο Βασίλης Μπορμπόκης στο 32' (απίστευτος ο πανηγυρισμός του), ο Γιώργος Γεωργιάδης στο 46' (γκολ για σεμινάριο) και ο Δημήτρης Ναλιτζής στο 85'. Το ένα γκολ ήταν κυριολεκτικά καλύτερο από το άλλο...
ΠΑΟΚ (Ντ.Μπάγιεβιτς): Τσόβιτς, Β.Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσαμπής, Αμπονσά (46' Κουλακιώτης), Ουντέζε, Γεωργιάδης (78' Ναλιτζής), Εγκωμίτης, Οκκάς (89' Σπάσιτς), Καφές, Κωνσταντινίδης.

Απόντες οι τραυματίες Τετράτζε, Φρούσος και ο Τοχούρογλου...
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ να απολαμβάνει την κατάκτηση της κούπας και μεθυσμένο από την επιτυχία να ζει μεγάλες ΠΑΟΚτσήδικες στιγμές τόσο στο γήπεδο όσο και στο Λευκό Πύργο αλλά και στις πλατείες πόλεων, ολόκληρης της Ελλάδας, που πλημμύρισαν από ασπρόμαυρα λάβαρα και συνθήματα, όταν το προαναφερθέν κοράκι σήμανε το τέλος - λύτρωση για τους Ολυμπιακούς.
Την επόμενη μέρα κατά την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο έγινε το "έλα να δεις". 

Ο κόσμος αποθέωσε τους θριαμβευτές και έστειλε ένα ακόμα μήνυμα στους αιώνιους δυνάστες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτούς που λίγες ώρες νωρίτερα λούφαξαν ταπεινωμένοι και υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του "Δικεφάλου του Βορρά".
Σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος με πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων χαιρέτισε την επιτυχία του ΠΑΟΚ και αφιέρωσε εκτενή ρεπορτάζ στην κατάκτηση του τροπαίου... 

Φωτεινή εξαίρεση οι ερυθρόλευκες φυλλάδες της εποχής που αναρωτιόταν "γιατί;"

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της επόμενης μέρας αναλυτικότερα, στο αφιέρωμα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Δείτε εικόνες από την κατάκτηση του κυπέλλου, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4