Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιανουαρίου 2018

Έσωσε την παρτίδα ο Κωστίκος στο 87’ (1986)

Σαν σήμερα στις 5/1/1986, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986 …

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 8.000 θεατές σε ένα κατάμεστο γήπεδο, αλλά και σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο (τι πρωτότυπο για το συγκεκριμένο γήπεδο!), καθώς έβρεχε συνέχεια στα Γιάννινα, με μόνη διακοπή στο δίωρο του παιχνιδιού!

Οι γηπεδούχοι άσκησαν μεγάλη πίεση στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, στρίμωξαν τον ΠΑΟΚ, δημιούργησαν και έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες, καταφέρνοντας να ανοίξουν το σκορ στο 40ό λεπτό με τον Μανέφσκι.

Ο σκόρερ πήρε την μπάλα από τον Χαρίση, εκμεταλλεύτηκε την κακή άμυνα του Σίγγα στον Παπαδημητρίου και πλάσαρε τον Τερζή κάνοντας το 1-0.

Ο πρωταθλητής της προηγούμενης περιόδου ΠΑΟΚ, ήταν η ομάδα που ανέβασε αισθητά την απόδοσή της στην επανάληψη και στο 52΄έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο όμως ο διαιτητής Ανδρέου αρνήθηκε να δώσει το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Χαρίσης που ανέτρεψε τον Λιάκο μέσα στην περιοχή!

Η απόδοση του Δικεφάλου με το πέρασμα της ώρας έπεφτε, οι γηπεδούχοι απείλησαν για το 2-0 με τον Παπαδημητρίου στο 75’ και τον Μανέφσκι στο 85’, όμως τον τελευταίο λόγο στο ματς τον είχε ο ΠΑΟΚ!

Το ρολόι σημάδευε το 87ο λεπτό, όταν ο Κωστίκος (είχε μπει σαν αλλαγή στο 59’ στη θέση του Αλεξανδρίδη), μετά από σέντρα του Βασιλάκου, με κοντινό σουτ πέτυχε το 1-1.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τερζής, Αλαβάντας, Ψαρράς, Σίγγας, Πίττας και από τον ΠΑΣ οι Βουκελάτος, Χαρίσης, Πασιαλής, Κώνστας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βουκελάτος, Πρίσκας, Χαρίσης, Κλείτσας, Πασιαλής, Ρίζος, Κώνστας, Λάππας, Παπαδημητρίου, Μανέφσκι (86’ Ματζούκης), Μπονόβας (16’ Βρεττός).

ΠΑΟΚ: Τερζής, Γιούρισιτς, Αλαβάντας, Ψαρράς, Σίγγας, Πίττας, Λιάκος (59’ Ορφανός), Αλεξανδρίδης (59’ Κωστίκος), Σκαρτάδος, Βασιλάκος, Καρασαββίδης.

* Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο, εκείνη τη σεζόν (1985-1986) πήγαινε από το κακό στο χειρότερο! 

Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα.

* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4