Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Σεπτεμβρίου 2017

Συγκλονιστικό φινάλε με ΑΕΛ (1982)


Σαν σήμερα στις 19/9/1982, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983, βρήκε τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στη Βέροια, λόγω τιμωρίας από την προηγούμενη σεζόν, την ΑΕΛ ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του μπροστά σε 7.000 θεατές (6.353 τα εισιτήρια) προηγήθηκε στο σκορ στο 29' με αυτογκόλ του Δράμαλη μετά από προσπάθεια του Δημόπουλου, όμως η θεσσαλική ομάδα πέτυχε την ισοφάριση με δυνατό μακρινό σουτ του Ανδρεούδη, ένα λεπτό πριν ο διαιτητής Φακής (!) στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 60' ο Πλίτσης απέκρουσε το πέναλτι του Τρίμχολντ (το κέρδισε ο Σκαρτάδος που ανατράπηκε από τον Πλίτση), ενώ οκτώ λεπτά αργότερα έγινε το 1-2 με τον Βαλαώρα, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του!

Το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος, η αγωνία κορυφωνόταν και στο 78' ο Κούδας σημείωσε το 2-2, μετά από μπαλιά του Γιάννη Ψαρρά.

Τη λύτρωση για τους παίκτες μας αλλά και τον κόσμο που ακολούθησε την ομάδα στη Βέροια, έδωσε στο 89' ο Νίκος Αλαβάντας, χαρίζοντας στον Δικέφαλο την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα...

Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά τρύπα του Ροδίτη άσου στον σκόρερ που μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε τον εξαιρετικό εκείνο το απόγευμα Πλίτση!

Οι 7.000 θεατές, η συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη, έφυγαν από το γήπεδο ανακουφισμένοι από την εξέλιξη της αναμέτρησης, αλλά και προβληματισμένοι από την εικόνα της ομάδας, που γενικά είχε μέτρια απόδοση!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος και Κωστίκος, με τον τελευταίο να αποχωρεί τραυματίας στο 47' έχοντας πάρει σαν παράσημο ένα μεγάλο αιμάτωμα στον τετρακέφαλο...

Τραυματίας τελείωσαν επίσης το παιχνίδι και οι Αλαβάντας - Κούδας, που δέχθηκαν κλωτσιές από αντιπάλους τους. Και οι τρεις πάντως αγωνίστηκαν στο εκτός έδρας παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τον Μακεδονικό στη Νεάπολη (0-0).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Σίγγας, Ιωσηφίδης, Τρίμχολντ, Ψαρράς, Γεωργόπουλος (76' Γκουερίνο), Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος (47' Βασιλάκος).

ΑΕΛ: Πλίτσης, Παραφέστας, Μητσιμπόνας, Δράμαλης, Τσιτσιλής, Σταματίου, Γκόλαντας, Ανδρεούδης (73' Τζιόλης), Κουτάς, Μαλουμίδης (55' Σαμαράς), Βαλαώρας.

* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.

* Πριν την έναρξη του παιχνιδιού στη Βέροια, είχαμε συλλήψεις πέντε νεαρών οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και αυτός τους παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο!

* Στην παρακάτω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4