Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Σεπτεμβρίου 2017

Ισόπαλος με ήρωα τον Τάκη Παντέλη (1981)

Σαν σήμερα στις 6/9/1981, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στα Γιάννινα, στην πρεμιέρα του 23ου πρωταθλήματος από καθιερώσεως της Εθνικής Κατηγορίας, της περιόδου 1981-1982...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, παρατάχτηκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, παίζοντας μάλιστα με διπλή ζώνη άμυνας, προκειμένου να διαφυλάξει τα νώτα του. 

Ο αγώνας έγινε σε ένα γήπεδο ... βάλτο, καθώς η βροχή που προηγήθηκε έκανε τον αγωνιστικό χώρο κατάλληλο μόνο για λασπομαχία (κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!)
Οι 8.000 θεατές, είδαν ένα μετριότατο ποιοτικά παιχνίδι, με τον ΠΑΣ να έχει τον έλεγχο, αλλά και πρόβλημα στα τελειώματα των φάσεων, καθώς οι κυνηγοί της ομάδας της Ηπείρου ήταν ή άστοχοι ή οι προσπάθειές τους σταματούσαν στον Τάκη Παντέλη, ο οποίος εκείνη τη μέρα πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα!

Στο 8', ο Παντέλης αναγκάστηκε να ανατρέψει τον Κοντογεωργάκη μετά από λάθος γύρισμα συμπαίκτη του, ο διαιτητής Μαχαλιώτης καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο παθών, αλλά ο τερματοφύλακάς μας απέκρουσε! 

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και σε μια δυο ακόμη περιπτώσεις, ενώ η καλύτερη στιγμή μας ήταν ένα πολύ δυνατό σουτ του Γούναρη, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ράντισιτς...

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι Παντέλης, Δαμανάκης, Κούδας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Ράντισιτς, Πρίσκας, Μάιπας, Παπαγεωργίου, Παπάζογλου, Παπαχρήστου, Κοντογεωργάκης, Λιάκος, Ανανιάδης (69' Λάππας), Γκλασμάνης (78' Μοντέζ), Σοφιάς. 

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Γούναρης, Θ. Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Τσουρέλας, Δημόπουλος (67' Τριανταφυλλίδης), Κωστίκος, Κούδας, Αλαβάντας. 
Δηλώσεις Χάινς Χέερ: "Κάναμε μόνοι μας τα εύκολα δύσκολα στο α' μέρος και στο διάστημα αυτό μπορούσε το παιχνίδι να γείρει υπέρ του γηπεδούχου! Νομίζω ότι οι παίκτες μου ήταν φλύαροι, ενώ είχαν πρόβλημα με τον κακό αγωνιστικό χώρο. 

Στο β' μέρος ανεβήκαμε, το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Χάρηκα για την πρόοδο του Κωστίκου, επίσης μου άρεσε ο τρόπος ανάπτυξης του ΠΑΣ με τα πλάγια μπακ. Είχα ακούσει ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ δυνατή στην έδρα της, συνεπώς με ικανοποιεί η ισοπαλία".

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χανς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό! 

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. 

Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4