Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Μαΐου 2017

Ήττα με "μαϊμού - γκολ" στα Γιάννινα (1975)

Σαν σήμερα στις 18/5/1975, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στα Γιάννινα τον τοπικό ΠΑΣ, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1974-1975 ...

Ο Δικέφαλος πήγε στα Γιάννινα με ένα γεμάτο απουσιολόγιο, καθώς δεν ήταν στην αποστολή ο Κούδας, ο Παρίδης, ο Ασλανίδης και ο Τερζανίδης. Μιλάμε για τρανταχτές απουσίες, καθώς οι απόντες ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι εκείνη την εποχή!

Εκτός όμως από τον ΠΑΣ, ο ΠΑΟΚ έπεσε πάνω σε ένα δίδυμο διαιτητή - βοηθού (Καρβέλης - Τριανταφύλλου), οι οποίοι έσπρωξαν τους γηπεδούχους στη νίκη, δίνοντάς του κρίσιμα σφυρίγματα, σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 8.000 θεατές (6.616 τα εισιτήρια).

Το αποκορύφωμα ήταν η φάση του 17' όταν η κεφαλιά του Αλβαρέζ, αν και η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή, ο διαιτητής εμπιστεύτηκε την κρίση του βοηθού του (Τριανταφύλλου) και μέτρησε γκολ.
Ο εν λόγω βοηθός πήρε την απόφαση αν και δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο, καθώς υπήρχαν ανάμεσα σε αυτόν και την μπάλα αρκετοί παίκτες και των δύο ομάδων.

Στο 33' ο Αλβαρέζ έκανε το 2-0, για να μειώσει στο 38' ο Γκουερίνο.

Ο Δικέφαλος πλήρωσε το μέτριο παιχνίδι του και τα λάθη της άμυνας (στο 2ο γκολ ήταν αμαρκάριστος ο σκόρερ!), γνωρίζοντας την ήττα, από έναν αντίπαλο που δεν έδειξε ιδιαίτερα πράγματα.

Στο 2ο ημίχρονο έπεφτε καταρρακτώδης βροχή και όλοι μπορούμε να φανταστούμε σε τι κατάσταση ήταν ο έτσι και αλλιώς άθλιος αγωνιστικός χώρος των Ζωσιμάδων!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Ντουντούμης, Γραμμενιάτης, Βέργος (77' Τσουρλίδας), Σιόντης, Χατζηκαπετάνης, Μπάγιας, Κοντογεωργάκης, Μοντέζ, Αλβαρέζ, Γκλασμάνης, Μπρεντάνος.

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Χατζηαντωνίου, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης (62' Τσιλιγγιρίδης), Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Γκουερίνο, Λάζος.
* Στο πρωτάθλημα της σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ, με τον Γκιούλα Λόραντ πλέον στον πάγκο τερμάτισε στη 3η θέση, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά με τον Λες Σάνον (2 ματς -2 ήττες!!!), στη συνέχεια ανέλαβε για 8 παιχνίδια ο Απόστολος Πρόγιος (6 νίκες, 2 ισοπαλίες), για να τον διαδεχτεί ο Λόραντ (24 παιχνίδια, 13 νίκες - 6 ισοπαλίες - 5 ήττες). Συγκέντρωσε 46 βαθμούς με τέρματα 73-28

* Ο Ελβετός τερματοφύλακας Ρενέ Ντεκ που διαβάσατε πιο πάνω στη σύνθεση του ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε στον Δικέφαλο εκείνη τη σεζόν, παίζοντας σε 31 ματς, δεχόμενος 25 γκολ.

* Το παιχνίδι που θυμήθηκαν οι ασπρόμαυρες ιστορίες ήταν το πρώτο που έδωσαν από καταβολής Α΄Εθνικής οι δύο αντίπαλοι στα Γιάννινα... Ακολούθησε την επόμενη σεζόν νέα ήττα για τον ΠΑΟΚ με 2-0 (Αλβαρέζ 4', Γκλασμάνης 67'), με τον Δικέφαλο να κατακτά τον τίτλο εκείνη τη χρονιά. Αυτή ήταν η μία από τις δύο ήττες του ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν, στην οποία ήρθε ο πρώτος τίτλος του πρωταθλητή για τους παίκτες του Γκιούλα Λόραντ.

Ακολούθησε στις 26/12/1976 το πρώτο μας διπλό στα Γιάννινα σε ένα συγκλονιστικό ματς που έμεινε στην ιστορία (4-5)!!! Τα γκολ πέτυχαν οι Εσπινόζα 11', 90', Γκλασμάνης 48', Μπρεντάνος 58' - 10', 27' Γκουερίνο, Κερμανίδης 35', Δαμανάκης 74' και Σαράφης 76'.

* Στην αρχική φωτογραφία, μια ομάδα της περιόδου 1974-1975.
Διακρίνοντα από αριστερά όρθιοι: Κούδας, Τερζανίδης, Τσιλιγγιρίδης, Φουντουκίδης, Κερμανίδης, Ιωσηφίδης. Καθιστοί: Παρίδης, Αποστολίδης, Ντεκ, Πέλλιος, Σαράφης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4