Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Απριλίου 2017

Σκόνταψε στα Γιάννινα με τον αδιάφορο ΠΑΣ (1980)

Σαν σήμερα στις 8/4/1980 (ημέρα Τρίτη), ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 ...

Το παιχνίδι έγινε την 3η μέρα του Πάσχα και το παρακολούθησαν περίπου 12.000 θεατές (9.956 τα εισιτήρια), σε μια περίοδο κατά την οποία το πρωτάθλημα είχε κυριολεκτικά πάρει φωτιά, καθώς 6 ομάδες συνωστίζονταν στις 6 πρώτες θέσεις με διαφορά μόλις τρεις βαθμούς ο πρώτος από τον έκτο!

Ο Δικέφαλος πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ είχε 35 βαθμούς έναν λιγότερο από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ήταν ισόβαθμος με τον Άρη και δύο περισσότερους από Εθνικό και ΑΕΚ!

Εκείνη την αγωνιστική που διεξήχθη αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, η ομάδα της συνοικίας επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-1, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 στην Κόρινθο, η ΑΕΚ κέρδισε 2-1 τον Απόλλωνα, ο Εθνικός έφερε 2-2 με τον Ηρακλή και ο ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας τη χειρότερή του εμφάνιση στη σεζόν, γνώρισε βαριά ήττα στα Γιάννινα με 3-0, ένα αποτέλεσμα που τον άφησε σχετικά πίσω στη μάχη του τίτλου και μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν βαθμολογικά αδιάφορος (αυτά μόνο εμείς)!
Η μόνη δικαιολογία που θα μπορούσαν να επικαλεστούν παίκτες και τεχνική ηγεσία, ήταν το ανύπαρκτο πέναλτι με το οποίο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 13', ένα πέναλτι εφεύρεση του διαιτητή Μαρινέλλη, που μετέτρεψε σε γκολ ο Σεϊταρίδης (πατέρας του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή). 

Η "παράβαση" υποδείχτηκε σε διεκδίκηση της μπάλας από τον Αναστασιάδη και τον σκόρερ, μια φάση που δεν ήταν ούτε φάουλ και προκάλεσε πολύ γέλιο και φυσικά εντονότατες διαμαρτυρίες από πλευράς ΠΑΟΚ, ο καταλογισμός της!

Ο Δικέφαλος νωρίτερα -στο 6'- έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1, όταν ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης από πολύ καλή θέση σούταρε αδύναμα και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα Ράντισιτς! 

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα μας επιθετικά εξαφανίστηκε, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν στη νίκη.

Το 2-0 έγινε στο 75' και πάλι μέ πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο ... Αναστασιάδης ανατρέποντας τον Τσιριμώκο και το εκτέλεσε και αυτό ο Σεϊταρίδης, για να κλείσει το σκορ στο 83' ο Τσιριμώκος με ατομική προσπάθεια! 

Από το ναυάγιο του ΠΑΟΚ διασώθηκαν οι Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης και κατά διαστήματα ο Σαράφης! Οι υπόλοιποι ήταν ωσεί παρόντες στην αναμέτρηση.

Αλλοπρόσαλλος ο διαιτητής Μαρινέλλης, έχασε από νωρίς τον έλεγχο του ματς και εκτέθηκε στη φάση του 13'. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι βοηθοί του Κανατάς και Χρονόπουλος...


Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Ράντισιτς, Μπρίσκας, Αλεξάκης, Παπαγγέλης (9' Ιβάντα), Παπάζογλου, Παπαχρήστου, Σοφιάς, Μοντέζ (79' Ζήσης), Τσιριμώκος, Γκλασμάνης, Σεϊταρίδης.

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αποστολίδης Θ., Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης (46' Ορφανός), Γκουερίνο, Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας, Αλεξανδρίδης (57' Βασιλάκος).
* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1979-1980...

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

* Σημαντικό γεγονός του πρωταθλήματος ήταν ο υποβιβασμός του Ηρακλή για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο οποίος αν και τερμάτισε 8ος υποβιβάστηκε γιατί κρίθηκε ένοχος δωροδοκίας σε αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4