Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαΐου 2018

Λευκή ισοπαλία με Ηρακλή στο Χαριλάου (1984)

Σαν σήμερα στις 9/5/1984, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν γηπεδούχος στο Χαριλάου τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της προημιτελικής φάσης (διπλοί αγώνες) του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1983-1984 ...

Ο Δικέφαλος με τον Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, μπροστά σε 18.000 θεατές (17.091 τα εισιτήρια, κάτι που έκανε χαρούμενους τους ανθρώπους του ... Άρη), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, παρά το γεγονός ότι δημιούργησε πολλές και καλές ευκαιρίες για να σημειώσει γκολ!

Μόλις στο 2' ο Σκαρτάδος σέντραρε, ο Ψαρράς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά γλίστρησε και ο Γαλατίδης πάνω στη γραμμή απομάκρυνε!
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και πίεσε τον Ηρακλή, όμως οι παίκτες μας δεν βρήκαν δίχτυα.

Στο 21', ήταν η σειρά του Γεωργόπουλου να βρει τον Ψαρρά που σούταρε, όμως ο Ζήφκας σταμάτησε την πορεία της μπάλας πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας.

Στο 23΄ο Τσουρέλας έπιασε δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Γκεοργκίεφ που απέκρουσε.

Στο 40' ο Γεωργόπουλος απέφυγε τον Περγαμηνό όμως σούταρε από πλεονεκτική θέση άουτ!

Στην επανάληψη ο Ηρακλής ισορρόπησε, χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα, είχε μια καλή ευκαιρία στο 62' με τον Κωφίδη.
Στο 83' ο Κωστίκος από εξαιρετική θέση, μετά από κόρνερ του Γεωργόπουλου, έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος, στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Γκεοργκίεφ!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τσουρέλας, Ιωσηφίδης, Μπανιώτης, Αλεξανδρίδης και από τον Ηρακλή οι Γκεοργκίεφ, Ορφανίδης, Φοιρός, ενώ στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι το πρωτάθλημα είχε ολοκληρωθεί λίγες μέρες νωρίτερα (6/5/1984) ...
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Τσερνάι): Φούρτουλα, Τσουρέλας, Δαμανάκης, Ιωσηφίδης, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης (80' Αποστόλου), Γεωργόπουλος, Αλαβάντας (80' Μαλιούφας), Ψαρράς, Κωστίκος.

Ηρακλής (Ράους): Γκεοργκίεφ, Ζήφκας, Ορφανίδης, Φοιρός, Περγαμηνός, Γαλατίδης, Καραΐσκος (73' Αδάμου), Παπαϊωάννου, Παπαδόπουλος (80' Βρύζας), Χατζηπαναγής, Κωφίδης.

Δηλώσεις Παλ Τσερνάι: «Θέλω να επαινέσω την προσπάθεια των παικτών που κράτησε ενενήντα λεπτά, αν σκεφτούμε ότι έχουν ήδη βγάλει τη σεζόν! Είχαμε θαυμάσια απόδοση.

Στα τελευταία 20 λεπτά εγκατέλειψε τους παίκτες η αυτοσυγκέντρωση. Πήγαμε καλά από πλευρά στρατηγικής, προσφέραμε τα πάντα, σε ένα πολύ καθαρό παιχνίδι. Χάσαμε ευκαιρίες που έφταναν ακόμη και για τέσσερα ματς! Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εξαιρετικοί και μας άξιζε να σκοράρουμε περισσότερα από ένα γκολ.

Θα έχουμε να την ευκαιρία να το κάνουμε στο δεύτερο παιχνίδι και να πάρουμε την πρόκριση. Παίξαμε με μια εντελώς καινούρια σύνθεση και με πολλές εσωτερικές αλλαγές.

Οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν σε νέες θέσεις τα πήγαν πολύ καλά. Έτσι φάνηκε πως αν το υπάρχον ρόστερ ενισχυθεί, μπορεί να δημιουργηθεί μια πολύ καλή ομάδα για τα επόμενα χρόνια.»
* Στην 42η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1983-84 μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (16 Α' εθνικής, 20 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 6 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, οι μονοί αγώνες ανήκουν πλέον μόνο στον Α' γύρο.

* Ο Δικέφαλος ξεπερνώντας στον α' γύρο το εμπόδιο της Προοδευτικής (0-1), αντιμετώπισε στον β' γύρο σε διπλά ματς τη Νίκη Βόλου (2-2 εκτός και 4-0 στην Τούμπα).

Στον γ' γύρο την Αναγέννηση 'Αρτας (ισοπαλία 1-1 εκτός και νίκη με 3-0 στην Τούμπα), όμως η πορεία μας στον θεσμό τερματίστηκε στην προημιτελική φάση, όταν σε διπλά πάλι ματς αποκλειστήκαμε από τον Ηρακλή (0-0 στο Χαριλάου και βαριά ήττα με 4-1 εκτός)

*Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1983-1984.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4