Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Μαΐου 2018

Πεντάσφαιρος ΠΑΟΚ, έκανε άλμα πρόκρισης (1981)

Σαν σήμερα στις 13/5/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Αστέρα, για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1980-1981 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.441 τα εισιτήρια), πήρε μεγάλη σε έκταση νίκη με 5-0, κάνοντας τη ρεβάνς τυπική διαδικασία!
Το σκορ άνοιξε στο 15' ο Παναγιώτης Κερμανίδης με κοντινό σουτ και 10 λεπτά αργότερα (25') ο Κωστίκος από τα 11 μέτρα ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Δαμανάκης, γράφοντας το 2-0.
Η μέτρια εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο, βελτιώθηκε στην επανάληψη, η ομάδα έπαιξε πιο γρήγορα και με την παρουσία του Βασιλάκου σαν φορ (δεύτερο φορ ο Κωστίκος), οδήγησαν την ομάδα στο να πετύχει άλλα τρία τέρματα και να κλειδώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Στο 52' ο Βασιλάκος μπήκε από τα αριστερά, πέρασε τον Χασιώτη, γύρισε την μπάλα στον Κωστίκο, αυτός την έστρωσε στον Κούδα που με δυνατό σουτ σημείωσε το 3-0 (αρχική εικόνα).
 
Στο 64' και πάλι ο Βασιλάκος μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή, σέντραρε παράλληλα, ο Κερμανίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, η μπάλα έφτασε στον Κούδα που με ευθύβολο σουτ έκανε το 4-0.

Το σκορ έκλεισε στο 88', όταν ο Βασιλάκος πήρε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε δύο αντιπάλους και στη συνέχεια κεραυνοβόλησε τον Χασιώτη, γράφοντας το τελικό 5-0.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Βασιλάκος, Δαμανάκης και από τον Εθνικό Αστέρα οι Χασιώτης, Μιχελής, Ρασιδάκης.
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης (79' Γεωργόπουλος), Κερμανίδης, Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας, Γκουερίνο (37' Βασιλάκος).

Εθνικός Αστέρας: Χασιώτης, Αλαμάνος, Ρασιδάκης, Τσουμάκας, Παπαδόπουλος, Γούγαρης, Μπούλος (79' Γιαννακόπουλος), Μιχελής, Έξαρχος (73' Μάλλιαρης), Μαστρογιάννης, Ευσταθίου.
* Στην 39η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1980-81 μετείχαν συνολικά 58 ομάδες (18 Α' εθνικής και 40 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Σε σχέση με τις 2 προηγούμενες χρονιές, επεκτάθηκαν οι διπλοί αγώνες και στον Γ' γύρο (φάση των "16").

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν απέκλεισε διαδοχικά τη Νίκη Βόλου (1-1 ο κανονικός αγώνας, 3-5 στα πέναλτι), τη Βέροια (0-2), τον Ολυμπακό Βόλου με δύο νίκες (2-1, 1-2), το Εθνικό Αστέρα επίσης με δύο νίκες (5-0 και 2-3), στον ημιτελικό την ΑΕΚ με δύο νίκες (1-0 και 0-2 στη Χαλκίδα) και έφτασε μέχρι τον τελικό της 21ης Ιουνίου 1981, όταν έχασε στη Νέα Φιλαδέλφεια από τον Ολυμπιακό με 3-1...

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Γιάννης Δαμανάκης σε μια προσπάθειά του.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4