Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Απριλίου 2018

Ένδεκα αδιάφορα "παλικάρια" (2016)

Σαν σήμερα στις 17/4/2016, ο ΠΑΟΚ έμεινε στη λευκή ισοπαλία εκτός έδρας με τον Πλατανιά, για την 30η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2015-2016...

Σε ένα ακόμη προβληματικό από πλευράς εμφάνισης παιχνίδι, ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Χατζηισαΐα, Μαλεζά, Τζαβέλα, στην άμυνα Τζίολη, Κάτσε, Τσίμιροτ, στη μεσαία γραμμή και Ροντρίγκες, Κοροβέση, Μακ προωθημένους...

Μπροστά σε περίπου 3.000 θεατές (2.173 τα εισιτήρια), το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, αλλά στο πρώτο μισό του παιχνιδιού είδαμε ένα κακό παιχνίδι στο οποίο κυριάρχησαν τα λάθη (αρκετά τα αβίαστα) και η παντελής έλλειψη ευκαιριών. 

Στο διάστημα αυτό καταγράφηκε μία υποψία ευκαιρίας στο 14', όταν στην κάθετη του Τζιόλη στον Μακ, ο Σλοβάκος δεν μπόρεσε να σταματήσει την μπάλα και να βγει τετ α τετ με τον Κοκκαλά.

Στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου, η ποιότητα του αγώνα βελτιώθηκε, οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές με τον ΠΑΟΚ να πλησιάζει στο γκολ στο 44', όταν μετά από σέντρα του Ροντρίγκες από τα αριστερά, η κεφαλιά - ψαράκι του Κάτσε πέρασε άουτ!

Υποτονικό το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και στην επανάληψη, ο Πλατανιάς ήταν πιο επιθετικός και στο 54', χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Γλύκος νίκησε τον Μιλούνοβιτς στο τετ α τετ!!! 

Στη συνέχεια της φάσης μετά το κόρνερ ο Σελίμ από κοντά πλάσαρε άουτ! Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα, τα λάθη ήταν συνεχόμενα και γενικά η εικόνα του προβλημάτιζε.

Στο 59' ο Μακ έπαιξε το 1-2 με τον Ροντρίγκες που βγήκε τετ α τετ αλλά λίγο πλάγια, σούταρε δυνατά άουτ! 

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο ματς, γιατί από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα επιθετικά εξαφανίστηκε από το γήπεδο, πρόσεχε κυρίως τα νώτα της, οι παίκτες έβγαιναν πολλές φορές δεύτεροι στην μπάλα.

Στο 62', ο Χατζηισαΐας γλίστρησε, έχασε δική του μπαλιά, ο Γουνδουλάκης βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο με τον τελευταίο να αποκρούει σωτήρια!

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα, οι γηπεδούχοι έδειχναν ευχαριστημένοι με το 0-0, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απειλήσει και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου βρήκε τον Δικέφαλο να παίρνει έναν βαθμό. 

Με τον βαθμό αυτό ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον Πανιώνιο στην τελική κατάταξη, αλλά έχασε την ευκαιρία να πάρει βαθμό στα play offs!  Άραγε αυτό δεν τον γνώριζαν στην ομάδα και εμφανίστηκαν τόσο κακοί;

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Κουλιμπαλί, Σκαρντουέλι, Σελίν, Γιάγια, Μνιάτιτς (83' Πάγκαλος), Ντίνας, Στανισάβλιεβιτς, Ανγκούλο (75' Τσουράκης), Γουνδουλάκης, Μιλούνοβιτς (68' Ράμος).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Χατζηισαΐας, Μαλεζάς, Τζαβέλας, Τζίολης, Κάτσε (63' Πέλκας), Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Κοροβέσης (91' Χαρίσης), Μακ.
O Παναγιώτης Γλύκος αναδείχθηκε MVP του αγώνα, στην επανεμφάνιση του μετά από αρκετό διάστημα...

Αναλυτικά τόνισε:

Για την βράβευση του ως MVP της αναμέτρησης: «Ευχαριστώ για το βραβείο για μένα είναι κάτι ξεχωριστό γιατί μετά από 4 μήνες απουσίας κατάφερα να αγωνιστώ και να είμαι υγιής κι αυτή τη φανέλα θα ήθελα να την χαρίσω στο παιδί που με βράβευσε, γιατί έμαθα για την ιστορία του, για να την έχει να με θυμάται και να θυμάται όλη αυτή τη στιγμή».

Για το παιχνίδι: «Εμείς ήρθαμε για να παίξουμε στα ίσια ένα παιχνίδι, που δεν είχε σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, παρά μόνο για να κλείσουμε θετικά την χρονιά. Διαβάσαμε καλά τον αντίπαλο. Δημιουργήσαμε φάσεις κι εμείς και ο Πλατανιάς και όποιος σκόραρε θα κέρδιζε. Τελικά δεν ήρθε το γκολ».

Για τη σεζόν: «Σίγουρα ήταν μία δύσκολη χρονιά, αλλά στο τέλος χαμογελάσαμε. Από δω και πέρα έχουμε τα play offs που πρέπει ο καθένας να δώσει το 100% για να μπορέσει η ομάδα να έχει φιλοδοξίες για του χρόνου και μία καλή θέση για την Ευρώπη».

Για τον σοβαρό τραυματισμό του: «Είναι λίγο περίεργο το διάστημα που έμεινα έξω. Για μυικό τραυματισμό είναι περίεργο να μένεις εκτός τέσσερις μήνες, γιατί είναι μεγάλο διάστημα. Είχα ανθρώπους δίπλα μου που με βοήθησαν, τους ευχαριστώ, η αποθεραπεία μου δεν ήταν εύκολη, και όλοι όσοι ήταν δίπλα μου με βοήθησαν πολύ. 
 
Πολλές φορές ένας μυικός τραυματισμός είναι πιο δύσκολος και από ένα χειρουργείο. Αν δεν δώσεις τον απαραίτητο χρόνος στον μυ, θα σου δημιουργήσει κάτι χειρότερο κι εγώ κάθε φορά που ήταν να επιστρέψω, πονούσα».

Για τη θετική απόδοσή του, παρά το μεγάλο διάστημα της απουσίας του: «Είναι θέμα προπόνησης, αντίληψης παιχνιδιού και ηρεμίας, πάντα ένιωθα ότι είμαι έτοιμος όταν μου δοθεί η ευκαιρία. Ένιωθα καλά σήμερα και αμυντικά είχαμε καλή οργάνωση».

Για το τι θα καθορίσει την διαδικασία των play offs: «Η θέληση και κατά πόσο θα είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να δουλέψουμε ώστε να βγάλουμε αυτό που πρέπει γιατί κακά τα ψέματα, δουλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά και είχαμε τραυματισμούς. Πιστεύω ότι στο τέλος θα βγει κάτι καλό».

Για το ότι χαρακτήρισε θετική την ισοπαλία στο σημερινό παιχνίδι: «Κάναμε αυτό που ζήτησε ο προπονητής. Τακτική, αμυντική λειτουργία και το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό και χάσαμε ευκαιρίες που μπορούσαμε να σκοράρουμε. Αν ήταν πιο σημαντικό το παιχνίδι, ίσως η ισοπαλία να μην ήταν καλό αποτέλεσμα. Μιλάμε για την εμφάνιση».
O προπονητής του Δικεφάλου μίλησε μετά τη λήξη του αγώνα στην Κρήτη...

Αναλυτικά τόνισε ο Βλάνταν Ίβιτς:

Για το παιχνίδι: «Το πλάνο ήταν και σε αυτό το παιχνίδι να νικήσουμε, αλλά είχαμε στο μυαλό μας την διαφορά που υπάρχει στα play offs να μη γίνει μεγαλύτερη, Εμείς έχουμε πετύχει αυτό που θέλαμε και μπορώ να πω ότι είχαμε κι αρκετές ευκαιρίες, όπως και ο Πλατανιάς. 

Πιστεύω ότι ήταν μοιρασμένο το παιχνίδι κι αν κάποιος ήταν πιο κοντά στη νίκη, πιστεύω ήμασταν εμείς. Εμείς σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε μέσα και να προσπαθούμε να κερδίσουμε. 

Αλλά όταν δεν κερδίζεις πιο σημαντικό είναι να μην χάσεις. Αυτό που μπορώ να κρατήσω είναι ότι είχαμε σωστό πλάνο, πειθαρχία, ήμασταν οργανωμένοι και ο αντίπαλος έκανε λίγες ευκαιρίες».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ στα τελευταία ματς: «Όσο πλησιάζει το τέλος και προετοιμάζεις την ομάδα για τα επόμενα παιχνίδια, προσέχεις και τους βαθμούς. Και με τον Πανιώνιο, δεν μπορώ να πω δεν ήμασταν καλοί και στα τελευταία δύο παιχνίδια το ένα το κερδίσαμε και στο άλλο είχαμε θετική εικόνα. Εννοείται ότι η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα κι ελπίζω να το βγάλουμε στα επόμενα παιχνίδια».

Για το ότι παράταξε την ομάδα με αρκετές αλλαγές: «Είχαμε αρκετούς παίκτες που προέρχονται από τραυματισμούς. Κάποιοι άλλοι, όπως ο Μαλεζάς δεν είχαν παίξει πολλά παιχνίδια και ο Μακ προερχόταν από μεγάλη απουσία. Αυτά τα πράγματα μας καθυστερούν. 

Όταν οι παίκτες παίζουνε μετά από καιρό, σίγουρα χρειάζονται 1-2-3 παιχνίδια για να βρουν ρυθμό. Όλο αυτό το σκεφτόμασταν, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να καλύψουμε κάποια κενά και είμαι ικανοποιημένος από όσους έπαιξαν και μπορούν να είναι μέσα στις βασικές επιλογές μου».

Για το αν προτιμά ως αντίπαλο στα play offs τον Πανιώνιο ή τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Η βαθμολογία με τα δεδομένα που υπάρχουν είναι μπέρδεμα. Δεν ξέρεις κανείς τους βαθμούς κάποιων ομάδων και ποιος θα μπει σαν πέμπτος. Σίγουρα όποιος και να μπει είτε ο ΠΑΣ είτε ο Πανιώνιος είναι καλές ομάδες, όπως και ο Πλατανιάς μπορούσε να μπει. 

Σίγουρα θα έχουμε δυνατά παιχνίδια. Εξαρτάται από το ξεκίνημα, την κλήρωση, αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ότι γυρνούν παίκτες, έχουμε δύο εβδομάδες να δουλέψουμε και να κάνουμε κάτι καλό».

Για το αν η ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει παίζοντας έξι παιχνίδια μέσα σε δύο εβδομάδες: «Πιστεύω ότι μπορεί γιατί έχει πολλούς καλούς παίκτες που μπορούν να μπουν ανά πάσα στιγμή μέσα και να καλύψουν αυτούς που δεν παίζουν. Το έχουν δείξει και είμαι αισιόδοξος»
Ο Δημήτρης Πέλκας δήλωσε:

«Ο δεύτερος μας στόχος φέτος ήταν να τερματίσουμε πρώτοι στα play offs. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη, πρέπει αυτό το μήνα να τα δώσουμε όλα, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πετύχουμε το στόχο μας. Τώρα ακολουθούν ουσιαστικά τα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν και θα δούμε τι θα καταφέρουμε.

Σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι έξι αγώνες, έξι τελικοί. Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα παλέψουμε και θέλω να ελπίζω ότι θα έχουμε υγεία. Ήταν περίεργη η φετινή χρονιά.

Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες, ένας νέος προπονητής, δεν είχαμε σταθερότητα. Καταφέραμε να κερδίσουμε ομάδες όπως η Ντόρτμουντ και χάσαμε από θεωρητικά πιο αδύναμες.

Ελπίζω ότι δε θα μας επηρεάσει. Έχουμε ένα μήνα με πολλά σημαντικά παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε υγιείς για να πετύχουμε το στόχο μας. Πρέπει να έχουμε πάθος, θέληση και να δίνουμε το 100%. Αν το κάνουμε αυτό, πιστεύω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4