Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Απριλίου 2018

Η βαριά ήττα δεν ήταν ανάλογη της εμφάνισης (1966)

Σαν σήμερα στις 17/4/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1965-1966...

Ο Δικέφαλος με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, μπροστά σε 11.000 θεατές (9.914 τα εισιτήρια), γνώρισε βαριά ήττα με 5-1, καθώς βρέθηκε να χάνει στο 6' με 2-0!
Μόλις στο 1' ο Παπαϊωάννου, με συρτό σουτ στην αριστερή γωνία του Τσαγγάρη και πέντε λεπτά αργότερα (6') ο Παπαγεωργίου με κεφαλιά μετά από σέντρα του Νικολαΐδη σημείωσε το 2-0.
Στο 17' ο Χαραλαμπίδης μείωσε το σκόρ σε 2-1, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Κούδα, παρά το μαρκάρισμα του Μπαλόπουλου. 

Στο 34' ο Παπαϊωάννου με κεφαλιά σημείωσε το 3-1, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε για την ισοφάριση και είχε δυο τρεις καλές ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει και να ξαναμπεί στο ματς.
Στο 83' ο Πετρίδης με σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-1.

Η  αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με ένα ακόμη τέρμα, όταν στο 85', ο Ισπανός διαιτητής Μανουέλ Γκόμεθ Αρίμπας, καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Παπαϊωάννου από τους Νικολαΐδη – Θεοφανίδη, με τον παθόντα να εκτελεί και να γράφει το τελικό 5-1.

Το σκορ σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα των δύο ομάδων, καθώς ο ΠΑΟΚ αδικείται από αυτό, μιας και άξιζε σίγουρα κάτι καλύτερο!

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Λέανδρος και Χαραλαμπίδης ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Παπαϊωάννου, Σοφιανίδης και Σκευοφύλαξ.
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Πετράκης, Μπαλόπουλος, Βασιλείου, Σοφιανίδης, Ιορδάνου, Σκευφύλαξ, Σταματιάδης, Νικολαΐδης, Πετρίδης, Παπαϊωάννου, Παπαγεωργίου.

ΠΑΟΚ: Τσαγγάρης, Μήτρακας, Θεοφανίδης, Μακρής, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Λέανδρος, Αφεντουλίδης, Κούδας, Βασιλειάδης, Χαραλαμπίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής
* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4