Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Απριλίου 2018

Μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα! (1972)

Σαν σήμερα στις 16/4/1972, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1971-1972...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 19.000 θεατές (17.512 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 20' ο Γιώργος Κούδας.

Η αθηναϊκή ομάδα είχε μια φλύαρη υπεροχή σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης, όμως ο ΠΑΟΚ μεσοαμυντικά ήταν πολύ καλός και έχοντας στις τάξεις του έναν εκπληκτικό Κούδα έφτασε σε μια δίκαιη νίκη!
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 20', όταν ο Τερζανίδης βρήκε τον Κούδα, ο οποίος με προσποίηση απέφυγε τον Κυριαζή, με ανοιχτή ντρίπλα τον εξελθόντα Κάκαρη και στη συνέχεια μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, μέσα σε αποθέωση από τον πολύ κόσμο που βρέθηκε εκείνη τη μέρα στην Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ είχε και άλλες καλές στιγμές στο παιχνίδι του, με τον Κούδα στο 3’ να μην μπορεί με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Κάκαρη, τον Ασλανίδη στο 43’ και στις αρχές της επανάληψης και τον Αποστολίδη στο 80’, όταν και πάλι ο Κάκαρης απέκρουσε το σουτ του…
Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Μπέλλης, ενώ από τον Πανιώνιο ξεχώρισαν οι Κάκαρης, Χάιτας, Μωραϊτέλης και Μαύρος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος (21’ Λάζος), Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Μπέλλης, Κούδας, Παρίδης, Ασλανίδης, Αποστολίδης.

Πανιώνιος: Κάκαρης, Σκρέκης, Παπασίκας, Κυριαζής, Ιντζόγλου Χ., Χάιτας, Μωραϊτέλης, Μαύρος, Χιώτης (61΄ Σαγκορίδης), Λαγός, Δέδες.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής...
* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για  βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1971-1972.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4