Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Απριλίου 2018

Ήττα από τον ΠΑΣ στην Τούμπα (2012)

Σαν σήμερα στις 1/4/2012, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-2012 ...

Χωρίς αρχή και τέλος ο ΠΑΟΚ έδειξε και πάλι το κακό εντός έδρας πρόσωπό του και απογοήτευσε τον κόσμο του... Ο Δικέφαλος σε μια χρονιά που είχε χαρίσει απλόχερα βαθμούς στη Τούμπα σε πολλούς αντιπάλους, επανέλαβε το ίδιο σκηνικό και πάλι, απέναντι σε μια ομάδα που πάλευε για να σωθεί. Ήταν ολοφάνερο πως υπήρχαν παίκτες στην ομάδα που δεν είχαν καταλάβει ακόμα πού βρίσκονται...

Οι παίκτες του Μπόλονι αν και μπήκαν αυτή τη φορά δυνατά στο παιχνίδι είδαν τον αντίπαλο να ανοίγει το σκορ μόλις στο 7' με τον Βίλα. Προηγήθηκε δυνατό σουτ του Κυριάκου και απόκρουση του Χαλκιά με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του σκόρερ ο οποίος πλάσαρε εύστοχα και έγραψε το 0-1. 

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν σπασμωδική, καθώς οι παίκτες που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά των απόντων απέδωσαν κάτω του αναμενόμενου.
 
Επίσης βασικοί και θεωρούμενοι σαν πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές πετούσαν αετό και δεν βοήθησαν ούτε στο ελάχιστο. 

Η ομάδα είχε μηδενική ανάπτυξη χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η μία και μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε στο 45λεπτο. 

Ήταν η φάση του 19' όταν μετά από σέντρα του Σνάουτσνερ από τα δεξιά, κεφαλιά του Κλάους και η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι πριν περάσει άουτ...
Στην επανάληψη ο κόσμος περίμενε να δει τον ΠΑΟΚ να ξυπνάει και να προσπαθεί για την ανατροπή. 

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, η ομάδα όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά δέχτηκε το 0-2 στο 70' από τον Γεωργίου μετά από λάθος του Τσιρίλο. 

Ο Μπόλονι προσπάθησε με διορθωτικές κινήσεις να αλλάξει την εικόνα του ματς, όμως απέτυχε καθώς η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε σε καμιά περίπτωση προς το καλύτερο.

Το μόνο που πέτυχαν οι παίκτες του ήταν να μειώσουν στο 71' με τον Παπάζογλου, αλλά μέχρι εκεί. Ο καλά διαβασμένος ΠΑΣ πήρε αυτό που ήθελε στην Τούμπα και οι 200 Γιαννιώτες που βρέθηκαν στην "8", πανηγύρισαν ένα μεγάλο διπλό.

Κανείς δεν διακρίθηκε από τον ΠΑΟΚ που και σε αυτή την εμφάνιση έδειξε στοιχεία ομάδας που δεν είχε την ψυχή να γυρίσει παιχνίδια...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μπαλάφας, Λίνο, Λάζαρ, Τσουκαλάς, Γιάννου (57' Παπάζογλου), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (66' Νιμανί), Αθανασιάδης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Ντάσιος (93' Πατστζόγλου), Πάντος, Μιχαήλ, Κυριάκος (74' Τζάνης), Μπεσέρα, Βίλα, Ανδράλας, Γεωργίου (91' Γιάκος), Ζαμπρέλα, Βάντερσον.
Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ, ο Λάσλο Μπόλονι κατέκρινε την παθητικότητα των παικτών του, ζητώντας να μάθει αν όντως έχουν την ψυχολογία του νικητή ...

Τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός στη συνέντευξη τύπου:
"Καλησπέρα. Ήταν ακόμα ένα φυσιολογικό παιχνίδι στην Τούμπα το οποίο δεν μπορέσαμε να αναλάβουμε την ευθύνη μας, δεν δείξαμε ικανότητα να λύσουμε τα προβλήματα, και με αποτέλεσμα, για τώρα αλλά και για το μέλλον, να τείνει να γίνει αυτό, ένα μόνιμο πρόβλημα. 

Σίγουρα μπορούμε να μιλήσουμε για τη σημαντική κυριαρχία στην κατοχή μπάλας, αλλά αυτή η κατοχή για διάφορους λόγους ήταν στείρα. Θα μπορούσα να μιλήσω και για ευκαιρίες που είχαμε να σκοράρουμε, μα σίγουρα δεν βρήκαμε τρόπο να προκαλέσουμε κάποια έκπληξη στον αντίπαλο.

Γι' αυτό το λόγο σας ανέφερα πως πρόκειται για ένα φυσιολογικό απόγευμα. Χωρίς πολλά λάθη, δεχθήκαμε δύο γκολ και δε μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε. 

Δεν έχουμε χρόνο να αλλάξουμε τα πράγματα ως το τέλος της σαιζόν, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια να βρούμε μια απάντηση για τις μεταπτώσεις στα εκτός και εντός έδρας παιχνίδια. Σίγουρα έχω τις απαντήσεις μου, τις αναλύσεις μου, αλλά πρέπει να τις κρατήσω για μένα. Αν υπάρχουν ερωτήσεις θα απαντήσω όσες μπορώ.

Σίγουρα είναι πιθανό και δυνατό να αλλάξει η λειτουργία μας στα χαφ και ο τρόπος ανάπτυξης μας. Αλλά ακόμα κι αν αλλάξει η φιλοσοφία μας, το πρώτο πιο σημαντικό στοιχείο, είναι να έχεις τη δυνατότητα να αναλαμβάνεις την ευθύνη σου. 

Οι νέοι αλλά και οι παλιοί παίκτες. Γιατί, μπορεί να χάσεις τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, όπως στην περίπτωση του Γιάννου, αλλά το ζήτημα είναι ότι τέτοιου είδους λάθη δεν συναντώνται πρώτη φορά, και μετά πρέπει να τα διορθώσεις . Είτε εσύ είτε οι συμπαίκτες. Αλλά αυτά τα πράγματα πρέπει να είναι μέσα σου. Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουμε τέτοιου είδους στοιχεία".

-Τελικά ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει χωρίς Γκαρσία, Μαλεζά και Φωτάκη;
"Τα ξέρετε ότι τα νεκροταφεία είναι γεμάτα με αναντικατάστατους. Και με τους ποδοσφαιριστές αυτούς δεχθήκαμε τρία γκολ σε άλλα ματς. Έχω την απάντηση μου αλλά θέλω να την κρατήσω".

-Φοβούνται οι παίκτες τα ματς στην Τούμπα;
"Αν φοβούνται γιατί παίζουν; Το μεγαλύτερο λάθος είναι ο φόβος. Αυτά τα αναρωτιέμαι κι εγώ. Αλλά η ερώτηση είναι λίγο αλλιώς : Έχουμε τη ψυχολογία του νικητή στο μυαλό μας; Είμαστε νικητές ; Σίγουρα η επομένη ερώτηση είναι : Ποιος κέρδισε κάτι εδώ;"

-Σχετικά με τη συμμετοχή του Σαλπιγγίδη και δη στα άκρα...
"Ο Σαλπιγγίδης αν δεν κάνω λάθος είναι ο δεύτερος σκόρερ μας, και όταν ειδικά προσπαθώ να αλλάξω το σκορ, κρατάω εντός αγώνα αυτούς που μπορούν να το κάνουν. Παίζει στα δεξιά, όπως μπορεί άλλωστε και ο Γεωργιάδης, αλλά όταν τους έχω και τους δύο μαζί εντός αγωνιστικού χώρου , είναι δύσκολο να βρω κάποιον για τα δεξιά".

-Γιατί κρατάει κάποιες απαντήσεις για τον εαυτό του; Μπορεί να εγγυηθεί κάποια αλλαγή στα όσα συμβαίνουν;
"Δεν είμαι τράπεζα για να εγγυώμαι, είμαι απλός άνθρωπος και δουλεύω. Δεν έχω τη δυνατότητα να τα αποκαλύπτω όλα. Θέλω να κρατήσω την ενότητα μας και δε μπορώ να τα πω όλα. 

Αλλά θέλω να πω στους οπαδούς, πως όσες φορές τους χρειαστήκαμε ήταν μαζί μας. Είδαν κάποιες νέες εικόνες στην ομάδα, με νέους παίκτες, και στήριξαν την ομάδα με ευγένεια. Αλλά μπορώ να εγγυηθώ πως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να εισάγουμε νέους παίκτες σε ανώτερο επίπεδο. 

Είναι επίσης αλήθεια πως δουλεύουμε σκληρά και οι παίκτες το ίδιο φυσικά. Κάποιες φορές έχουμε χάσει πολλή ενέργεια για το τίποτα. Αλλά, δεν ξέρω άλλους τρόπους ή λύσεις".

-Είδατε κάτι θετικό σήμερα;
"Σίγουρα τη συμμετοχή του Παναγιωτούδη. Δεν είναι η καλύτερη στιγμή όμως για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Με ξαφνιάζετε λίγο. Αύριο ίσως..."

Ο Φρεντερίκ Νιμανί μίλησε εκ μέρους των παικτών για το σημερινό χάλι της ομάδας και την νέα ντροπιαστική ήττα από τον ΠΑΣ.

Συγκεκριμένα είπε ο Γάλλος...
«Για ακόμη μία φορά αρχίσαμε άσχημα το παιχνίδι. Δεχθήκαμε νωρίς ένα γκολ και δεν αντιδράσαμε σωστά και όταν δεχθήκαμε και δεύτερο τέρμα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για μας. 

Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τη νέα ήττα. Εκτός των άλλων είδαμε μετά από το παιχνίδι ότι σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων αν κερδίζαμε το δικό μας παιχνίδι με τα Γιάννινα θα είχαμε εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδό μας στα πλέι οφ και θα περνούσαμε ξανά στην 3η θέση. Τι να πω; Είμαστε πολύ απογοητευμένοι».

Τι εξήγηση μπορεί να δώσει ο Νιμανί για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κερδίζει εκτός έδρας και έχει να χάσει πάνω από τέσσερις μήνες μακριά από την Τούμπα, αλλά εντός έδρας συνεχίζει να μην μπορεί να κερδίσει μετά από τις 21 Ιανουαρίου, όταν είχε επικρατήσει με 1-0 του Πανιωνίου;
«Δεν ξέρω! Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση. Εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό με την προηγούμενη αγωνιστική όταν κερδίσαμε με 0-4 μέσα στην Κέρκυρα. 

Είναι παράδοξο να παίζουμε τόσο καλά εκτός έδρα όπως την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά να μην μπορούμε να κάνουμε το ίδιο στην έδρα μας. Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε εξίσου καλά και καλύτερα και στην έδρα μας, αλλά δυστυχώς κάποιες φορές συμβαίνει αυτό που έγινε και σήμερα που χάσαμε παρότι ο αντίπαλος έκανε μόνο 2-3 ευκαιρίες. 

Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε ενωμένοι για να βρούμε τις λύσεις. Το πρόβλημα δεν είναι σίγουρα το σπίτι μας. Αν είναι δυνατόν! Θέλαμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Ούτε είναι θέμα δυνατοτήτων. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη πιο σκληρά για να λύσουμε το πρόβλημα και πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Ελπίζω ότι την επόμενη εβδομάδα θα πάνω τα πράγματα καλύτερα για μας...»

Για το αν μπορεί να λύσει ο ΠΑΟΚ άμεσα το πρόβλημα με τα εντός έδρας παιχνίδια που δεν μπορεί να κερδίσει ο Γάλλος είπε:
«Σίγουρα! Πρέπει να δείξουμε μία ακόμη καλύτερη εικόνα μέσα στην έδρα μας, να διορθώσουμε τα λάθη και να φτάσουμε σε νίκες σε επόμενα ματς. Δεν ανησυχώ γι' αυτό, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα και τους συμπαίκτες μου και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν οι νίκες που θέλουμε. 

Όλοι θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, γιατί θέλουμε να δώσουμε χαρές στον κόσμο που έρχεται για να μας συμπαρασταθεί. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τις λύσεις και θα πετύχουμε αυτά που θέλουμε, επιστρέφοντας το συντομότερο δυνατό στις νίκες και στην έδρα μας».
Ο Σάκης Παπάζογλου έδωσε την δική του εξήγηση για την νέα ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αποδίδοντας την αιτία στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αδυναμία του ΠΑΟΚ στην Τούμπα: "Μας ενοχλεί, καταφέραμε αυτό που ήταν ατού μας να το κάνουμε αδυναμίας μας. Όταν γίνεται συνέχεια παύει να είναι σύμπτωση. 

Μεταξύ μας συζητάμε για αυτό το πρόβλημα, δεν έχουμε βρει μέχρι στιγμής λύση, ελπίζω να βρούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς γιατί θα έρθουν παιχνίδια μέσα στην έδρα μας πιο δύσκολα και θα πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς για να πετύχουμε τους στόχους μας. 

Δεν ξέρω τι φταίει, είμαι τρία χρόνια στην ομάδα και έχω συνηθίσει τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα να χτυπάει όλα τα ματς για όλους τους θεσμούς. Αν μπορούμε να δώσουμε μια εξήγηση είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, γιατί ενώ παίζουμε καλά δεχόμαστε εύκολα γκολ. Τα Γιάννενα έκαναν δύο ευκαιρίες και πέτυχαν δύο γκολ".

Για το αν έπαιξαν ρόλο οι απουσίες: "Σίγουρα εν μέρει αποδυναμώνεται η ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που μπορούν να καλύψουν όλες τις θέσεις, από μικρές μέχρι μεγάλες ηλικίες. Δεν είναι δικαιολογία αυτό, ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του".

Για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος: "Πιστεύω ότι η έδρα πρέπει να είναι το όπλο μας, πιστεύω με την δουλειά να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει από την αρχή της χρονιάς και να πάρουμε όσο πιο ψηλή θέση μπορούμε".

Για τον λόγο που ο ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε στον αγώνα με τα Γιάννενα: "Όταν μια ομάδα όπως τα Γιάννενα που έχει ανάγκη τους βαθμούς πετυχαίνει ένα ανέλπιστο γκολ, ανέλπιστο γιατί πιστεύω ότι δεν το περίμεναν ούτε οι ίδιοι, είναι λογικό να κλειστεί και να αντικρούει τις επιθέσεις. 

Δεν μπορέσαμε να λύσουμε τον γόρδιο δεσμό και να ισοφαρίσουμε, ήρθε και δεύτερο γκολ και μετά ήταν όλα δύσκολα. Κάναμε ευκαιρίες μετά αλλά δεν πετύχαμε την ισοφάριση".

Για τον επόμενο αγώνα με τον Ατρόμητο: "Θα πάμε για τη νίκη, τουλάχιστον φέτος εκτός έδρας αποδείξαμε ότι είμαστε καλοί και θα πάμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να τερματίσουμε πιο ψηλά από τον Ατρόμητο".

Για το γκολ που σημείωσε: "Τίποτα, η δουλειά μου είναι να βάζω γκολ. Δυστυχώς σήμερα δεν ήταν το νικητήριο και δεν μπορώ να το χαρώ, ελπίζω να έρθουν και άλλα νικητήρια".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4