Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Απριλίου 2018

Νίκη στο φινάλε του πρωταθλήματος (2011)

Σαν σήμερα στις 17/4/2011, ένας καλός κατά διαστήματα ΠΑΟΚ κέρδισε στην άδεια Τούμπα την Κέρκυρα με 2-0, για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 2010-2011...

Ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε με 4-2-3-1 έχοντας τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Λίνο, Έττο, Μαλεζά και Τσιρίλο στην άμυνα, Γκαρσία - Τσουκαλά αμυντικά χαφ, Βιεϊρίνια, Ίβιτς και Ελ Ζαρ στη μεσαία γραμμή, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σαλπιγγίδης.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Δικέφαλος έδειξε τη διάθεσή του να τελειώνει από νωρίς με την υπόθεση νίκη και άρχισε να δημιουργεί τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη. 
Μετά από 2-3 καλές ενέργειες που εξελίχθηκαν σε χαμένες ευκαιρίες, φτάσαμε στο 8' με τον Ίβιτς να ανοίγει το σκορ με δυνατό πλασέ στην κίνηση, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Έττο από τα δεξιά. 

Τρία λεπτά αργότερα (11') χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να γίνει το 2-0 όταν ο Λίνο αστόχησε σε χτύπημα πέναλτι, που κέρδισε ο Βιεϊρίνια.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρα ο κυρίαρχος της αναμέτρησης, έχοντας πολύ καλό ρυθμό στην ανάπτυξή του και βγάζοντας πολλές φάσεις που δεν έγιναν γκολ χάρη στον πολύ καλό Κωνσταντόπουλο, αλλά και στην αστοχία των επιθετικών μας...

Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης και Ίβιτς κλώτσησαν κάποιες από αυτές και όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις η μπάλα παραλίγο να μας τιμωρήσει, όταν στο 43΄ λίγο έλειψε η Κέρκυρα να ισοφαρίσει με τον Φλαβίνιο, αλλά ευτυχώς πρώτα ο Βιεϊρίνια και στη συνέχεια ο Τσιρίλο με αυτοθυσία έσωσαν την εστία του Χαλκιά που ήταν εκτός θέσης.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης έπεσε ο ρυθμός μέχρι το 65', με τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά να ελέγχει τον αγώνα, μιας και οι φιλοξενούμενοι σπάνια έφερναν την μπάλα στην περιοχή μας.

Από αυτό το χρονικό σημείο και μετά η ομάδα άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της, παίζοντας κυρίως από τα άκρα με τον πολύ δραστήριο σήμερα Ελ Ζαρ και έδειξε ότι ήθελε και το δεύτερο γκολ που ουσιαστικά θα κλείδωνε το ματς αλλά και τη συμμετοχή στα play offs.
Στο 76' ο Αθανασιάδης πέτυχε το 2-0, όπου μετά από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία, έσπρωξε με το στήθος την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-0.

Η συνέχεια δεν είχε να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο καθώς η προσοχή όλων στην Τούμπα ήταν στραμμένη στα γήπεδα που παιζόταν η 5η θέση και την οποία πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου, αφήνοντας εκτός play offs τον Άρη...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Έτο, Λίνο, Μαλεζάς (82' Μπαλάφας), Τσιρίλο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Ίβιτς (81' Βιτόλο), Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης).

Κέρκυρα (Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Μίχος, Φλαβίνιο (77' Βιόπουλος), Γιάντσης (83' Μάμαλος), Λαμπρόπουλος, Παρασκευαΐδης, Ρικα, Χάμπλ, Μονιάκης, Μακρηδημήτρης, Ιωάννου Η (63' Δεινόπαπας).

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2010-2011, τερμάτισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην 4η θέση με 48 βαθμούς (14 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες) με τέρματα 32-29. 

* Η ομάδα αγωνίστηκε στα play offs, όπου με 12 βαθμούς (4 νίκες- 2 ήττες) τερμάτισε πίσω από τον Παναθηναϊκό, έχοντας έναν βαθμό λιγότερο και θα συμμετείχε στο Europa League της επόμενης σεζόν. 

* Και για να μην ξεχνιόμαστε, στο καθοριστικό ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Σίλβα, σκόρερ της νίκης των γηπεδούχων, ήταν σε θέση οφ σάιντ, κάτι που δεν υποδείχτηκε από τον βοηθό Τάτση!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4