Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Μαρτίου 2018

Ανατροπή με πολύ ... καρδιοχτύπι (1992)

Σαν σήμερα στις 1/3/1992, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Λάρισα, σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1991-1992 ...

Ο Δικέφαλος με τον Κροάτη, Μίροσλαβ Μπλαζεβιτς στον πάγκο του μπροστά σε 6.000 θεατές (4.995 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς.

Ο ΠΑΟΚ, με σημαντικές απουσίες εκείνη τη μέρα, είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως δεν ξεκίνησε καλά το ματς και το πλήρωσε!

Στο 7' σε μια γρήγορη αντεπίθεση της Λάρισας, ο Στόικα βρήκε τον Μίλος, αυτός μπήκε στην περιοχή μας από πλάγια αριστερά, έκοψε την μπάλα στον Πέτκοφ και αυτός πλάσαρε τον Γκάμπριτς ανοίγοντας το σκορ για λογαριασμό των φιλοξενούμενων!

Στο 9’ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Σκαρτάδο που βγήκε τετ α τετ με τον Μιχαήλ, τον πλάσαρε, αλλά ο Γκαλίτσιος πρόλαβε και απομάκρυνε, το όχι ιδιαίτερα καλό πλασέ του Ροδίτη άσου.
Στο 27’ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με γυριστή κεφαλιά του Μίλαν Τζούρτζεβιτς, μετά από σέντρα του Οικονομίδη, με τον σκόρερ να τρέχει να πανηγυρίσει το γκολ στο πέταλο της «4».

Στο 81' ήρθε η ανατροπή με «δράστη» τον Μιχάλη Λεοντιάδη, την ώρα που η μουρμούρα είχε αρχίσει να φουντώνει στις εξέδρες!

Ο Οικονομίδης βρήκε τον Λεοντιάδη που μπήκε στην περιοχή παλικαρίσια και από πλάγια, σούταρε με το αριστερό, ο Μιχαήλ αιφνιδιάστηκε και κάπως έτσι γράφτηκε το 2-1, σε ένα διάστημα στο οποίο η Λάρισα απειλούσε με δεύτερο γκολ!
Στο επόμενο λεπτό (82'), το δυνατό σουτ του Τουρσουνίδη πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Στόικα στο 89’ από πολύ καλή θέση, στην τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι, πριν ο Κουγιός σφυρίξει τη λήξη του!

Ο εν λόγω ρέφερι πηγαίνοντας στα αποδυτήρια αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο, την ώρα που ο τότε Πρόεδρος της ΠΑΕ, Θωμάς Βουλινός, δήλωνε με νόημα: «Νικήσαμε, αλλά πρώτα καταναλώσαμε ένα κουτί ασπιρίνες»…
Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Οικονομίδης, Τουρσουνίδης, Αλεξίου και Τζούρτζεβιτς.

Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 26 βαθμούς και βρέθηκε ισόβαθμος του Απόλλωνα Σμύρνης στην 4η θέση, πίσω από τους τρεις του τέως (;) ΠΟΚ.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Τουρσουνίδης, Πλίτσης, Μητσιμπόνας, Αλεξίου, Χιονάς (26’ Μπασμπανάς), Αναστασιάδης (46’ Καλογερόπουλος), Σκαρτάδος, Τζούρτζεβιτς, Οικονομίδης, Λεοντιάδης.

Λάρισα: Μιχαήλ, Αγορογιάννης, Κυριλίδης, Τελόπουλος, Γκαλίτσιος, Νασιάκος, Στόικα, Πέτκοφ (25’ Κωνσταντινίδης – 67’ Βουτυρίτσας), Μίλος, Ντα Σϊλβα, Τσιμπίνης.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)...
 
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1991-1992. Όρθιοι από αριστερά: Λεοντιάδης, Αλεξίου, Σκαρτάδος, Γκάμπριτς, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας. Καθιστοί: Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Τουρσουνίδης, Μαγκντί, Αναστασιάδης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4