Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Μαρτίου 2018

"Καθάρισε" τον Ηρακλή με Γιώργο Σκαρτάδο! (1990)

Σαν σήμερα στις 11/3/1990, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε παιχνίδι 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1989-1990…

Ο Δικέφαλος με τον Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, μπροστά σε 15.000 θεατές (13.125 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε ο Γιώργος Σκαρτάδος, από ένα σε κάθε ημίχρονο!

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος ως το 60ό λεπτό, αλλά στο τελευταίο ημίωρο έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν μέτρα στο γήπεδο να μειώσουν και να απειλήσουν ακόμη και με ισοφάριση!

Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ στο 10ό λεπτό, όταν ο διαιτητής Καραμάνης,σε ανατροπή του Μπορμπόκη από τον Πλίτση έδωσε το πέναλτι και ο Σκαρτάδος από τα 11 μέτρα σκόραρε. Το 2-0 καταγράφηκε στο 53ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Μαγκντί, ο Σκαρτάδος με κεφαλιά από τα αριστερά νίκησε για 2η φορά τον Πλίτση, δίνοντας την αίσθηση πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει μια άνετη νίκη!

Νωρίτερα, με την έναρξη της επανάληψης το δυνατό σουτ του Μπορμπόκη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πλίτση, ενώ στο 76’ ο Ηρακλής κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Δ. Παπαδόπουλου από τον Μήτογλου. Το εκτέλεσε ο Γιοβάνοβιτς, όμως ο Γιάννης Γκιτσιούδης το απέκρουσε με τα πόδια.

Στο 83’ ο Τουρσουνίδης βγήκε τετ α τετ με τον Πλίτση, όμως ο τελευταίος απέκρουσε την μπάλα στέλνοντάς την κόρνερ. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 84ο λεπτό, όταν ο Τουντζιάρης βρήκε τον Σάκη Αναστασιάδη, αυτός απέφυγε τον Μήτογλου, μπήκε στην περιοχή και με ψηλοκρεμαστό σουτ μείωσε το σκορ.

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Καραγεωργίου, Τουρσουνίδης, Σκαρτάδος, Μπορμπόκης ενώ από τον Ηρακλή οι Μπονόβας, Αναστασιάδης, Πλίτσης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Μήτογλου, Αλεξούλης, Τουρσουνίδης, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης (83’ Αναστασιάδης). 

Ηρακλής: Πλίτσης, Ηλιάδης, Ζήφκας, Παπαδόπουλος Δ., Μάλλιος, Παπαδόπουλος Γ., Μπονόβας, Νόβακ (57’ Παπαπαναγής), Τουντζιάρης, Γιοβάνοβιτς, Αναστασιάδης. 

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26.

* Στην αρχική εικόνα, το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1989-1990.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4