Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαρτίου 2018

Άλμα πρόκρισης στην Αλεξανδρούπολη (1983)

Σαν σήμερα στις 9/3/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων, στο πλαίσιο του γ’ γύρου της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1982-1983...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του πήρε τη νίκη στο στάδιο "Φώτης Κοσμάς" με 0-2 και έκανε άλμα πρόκρισης στην προημιτελική φάση του θεσμού!

Το γήπεδο είχε χωρητικότητα 3.500 ατόμων αλλά εκείνη την ημέρα συγκεντρώθηκαν πάνω από τους διπλάσιους ( άλλωστε αυτό το αποδεικνύει και ο κόσμος που είναι καθισμένος επάνω στον τοίχο...).

Στην παραπάνω φωτογραφία που ακολουθεί, ο τότε πρόεδρος του Εθνικού Γιάννης Γιαννούτσος (αριστερά) μαζί με τον Γιώργο Κούδα και τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Πέτρο Καλαφάτη.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τους γηπεδούχους και πήρε μια δίκαιη νίκη, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Δημόπουλος στο 31’ και ο Κούδας στο 36’, μετά από πάσα του Δημόπουλου. 

Στο 76’ ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καρσάνη από τον Θόδωρο Αποστολίδη, όμως ο Πουρτσιτίδης από τα 11 μέτρα σούταρε άουτ. 
Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Γεωργόπουλος Παντέλης, ενώ από την ομάδα της Αλεξανδρούπολης ξεχώρισαν οι Βενετόπουλος, Καρσάνης.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Βενετόπουλος, Κυριακίδης, Μαυρομάτης, Πεχλιβανίδης, Τσίγκας, Χαλκίδης, Τσάπης, Πουρσιτίδης, Χωρινός (68’ Καραγεωργίου), Καρσάνης, Πεντίδης, Σαργιαννίδης.

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Σκαρτάδος, Αλαβάντας (67’ Τσουρέλας), Αποστόλου (78’ Αλεξανδρίδης), Αποστολίδης, Δαμανάκης, Τρίμχολντ, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας, Βασιλάκος. 

* Στην 41η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1982-83 μετείχαν συνολικά 74 ομάδες (18 Α' εθνικής, 40 Β' εθνικής και 16 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 5 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32. Για πρώτη φορά μετείχαν στη διοργάνωση ομάδες Γ' εθνικής, καθώς τη σαιζόν εκείνη δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη εθνική κατηγορία.

* Στον τελικό έφτασαν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για 4
η συνεχόμενη χρονιά στο κύπελλο (τις τρεις προηγούμενες είχε προκριθεί ο ΠΑΟΚ), αλλά και 5 χρόνια μετά τη νίκη της ΑΕΚ στον τελικό του 1978.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4