Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Μαρτίου 2018

Ήττα στην Κρήτη από τον ουραγό Εργοτέλη! (2008)

Σαν σήμερα στις 1/3/2008, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Ηράκλειο τον Εργοτέλη, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2007-2008...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 7.500 περίπου θεατές (6.750 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-0, από έναν αντίπαλο που μετρούσε ως τότε 14 βαθμούς και μόλις 14 γκολ, ήταν τελευταίος στη βαθμολογία, είχε 8 ήττες στην έδρα του και ήταν με το ένα πόδι στη Β' Εθνική… 

Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη μέρα ήταν πολύ κακός. Δεν υπήρχε πουθενά. Εκτός τους Σνάουτσερ, Βερόν και τον Γκάβρανσιτς οι υπόλοιποι ήταν … αλλού! 

Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν ο διαιτητής της αναμέτρησης (Τριτσώνης) δεν ακύρωνε ένα γκολ που μάλλον ήταν κανονικό (Ογκουνσότο) και αν ο Εργοτέλης δεν έχανε μοναδική ευκαιρία στο τέλος να μας... διασύρει!
Ευθύνες είχε και ο Φερνάντο Σάντος με τις λάθος αλλαγές του και την μάλλον αδόκιμη ενδεκάδα που κατέβασε, ενώ φοβερή ήταν η παρουσία του κόσμου μας στην Κρήτη που δε σταμάτησε να τραγουδάει παρά την απογοητευτική εμφάνιση των παικτών μας!

Στο κακό πρώτο μέρος οι ομάδες έμειναν στο στείρο 0-0, αλλά η φάση που σημάδεψε τον αγώνα στο διάστημα αυτό, ήταν αυτή του 39', όταν το τέρμα που πέτυχε ο Ογκουνσότο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ σάιντ ενώ ο Νιγηριανός επιθετικός καλυπτόταν φανερά από τον Χαραλάμπους. 

Μια φάση, που δικαιολογημένα προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων. 

Στο 60' όμως η ομάδα της Κρήτης κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Τζούνιορ επωφελήθηκε λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ και με δυνατό σουτ έδωσε την ευκαιρία στους Κρητικούς να προηγηθούν.

Στο 83' ο Γραμμόζης με τη βοήθεια της τύχης και του Γκάβρανσιτς πραγματοποίησε το 2-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη μεγάλη νίκη, που κράτησε τον Εργοτέλη ζωντανό στην υπόθεση της παραμονής του στη μεγάλη κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Κένεντι, Κορδονούρης, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ (88' Μάθις), Μελισσάς, Δ. Κοιλιάρας (80' Τάσιτς), Γραμμόζης, Ογκουνσότο, Βακουφτσής (82' Μπούντιμιρ).

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Σνάουτσνερ, Χαραλάμπους (70' Κωνσταντινίδης), Γκάβρανσιτς, Κνολ, Βερόν, Μπαλάφας, Κονσεϊσάο, Γεωργιάδης (70' Λάκης), Ιλιεφ (59' Σάλμον), Χριστοδουλόπουλος.

* Η χρονιά 2007-2008, ήταν μια κακή χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα τερμάτισε στην 9η θέση με 35 βαθμούς (όσους είχε και ο Ηρακλής). Μέτρησε 10 νίκες, 5 ισοπαλίες, 15 ήττες, με τέρματα 29-36! 

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο, ο οποίος μετά από μόλις ένα παιχνίδι πρωταθλήματος (ήττα στην Ξάνθη στις 1/9/2007) αντικαταστάθηκε από τον Φερνάντο Σάντος!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4