Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Μαρτίου 2018

Υπερείχε αλλά ήταν ... φλύαρος! (1962)

Σαν σήμερα στις 11/3/1962, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε παιχνίδι 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962…

Ο Δικέφαλος με τον Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (3.589 τα εισιτήρια), έχασε με 0-1, με γκολ που σημείωσε ο Χασεκίδης στο 8' της αναμέτρησης.

Ένα γκολ που σημειώθηκε μετά από σύγχυση στην περιοχή μας μετά από εκτέλεση κόρνερ και κοντινό σουτ από τον σκόρερ. 

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο ματς, όμως ήταν φλύαρος, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε κλειστά και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, με τα δύο του χαφ (Τσίγκος και Λιάρος) να κάνουν μεγάλο παιχνίδι, την ώρα που οι Βασιλειάδης – Λέανδρος ήταν εγκλωβισμένοι από την άμυνα των φιλοξενούμενων.
Ευκαιρίες για γκολ χάθηκαν και από τις ομάδες, με καλύτερη από πλευράς ΠΑΟΚ, μια κεφαλιά του Μουρατίδη στο 80’ που σταμάτησε στο δοκάρι του Γαβρηγιώργου. 

Το τελευταίο σφύριγμα του Χουμεριανού βρήκε τους παίκτες μας να φεύγουν με σκυμμένο κεφάλι, την ώρα που οι παίκτες του Ηρακλή πανηγύριζαν μια νίκη ανέλπιστη για αυτούς! 

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Χασιώτης, Μιχαηλίδης, Ραπτόπουλος και Νικολαΐδης ενώ από τον Ηρακλή οι Λιάρος και Στάθης Χασεκίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Τασόπουλος.

Ηρακλής: Γαβρηγιώργος, Ιωαννίδης, Μπερεδήμας, Χαραλαμπίδης, Λιάρος, Τσίγκος, Χασεκίδης Σ., Καραβέργος, Ξυλάς, Χασεκίδης Α., Μαρνάς.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4