Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Μαρτίου 2018

Διπλό με Μπακαγιόκο στο 93' (2009)

Σαν σήμερα στις 1/3/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2008-2009...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (3.149 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-2, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή στη Νέα Σμύρνη με δύο γκολ του Μπακαγιόκο, κόντρα στην αρνητική παράδοση των τελευταίων ετών.

Tα τελευταία 10 χρόνια είχαμε μόνο δύο νίκες με 0-1, τη χρονιά 1998-1999 και τη χρονιά 2005-2006. 
Λαός και ομάδα φλογισμένοι με πάθος, πήραν το τρίποντο και ετοιμάζονταν για τα δύο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό που ακολουθούσαν, το πρώτο στις 4/3 για το Κύπελλο εκτός και το δεύτερο στις 8/3 για το πρωτάθλημα εντός.

Μεγάλη νίκη για την ομάδα μας που πέρασε στο 94΄ από τη Νέα Σμύρνη κατακτώντας τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς. 

Ασίγαστο πάθος και ψυχική δύναμη από τους παίκτες μας που έδειξαν χαρακτήρα νικητή σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και έστειλαν μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, ότι ο ΠΑΟΚ εκείνης της σεζόν μπορεί να πετύχει το κάτι παραπάνω.
Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο μιας και οι δύο ομάδες είχαν αρκετές καλές επιθετικές στιγμές. Το παιχνίδι είχε ρυθμό, οι επιθέσεις διαδεχόταν η μια την άλλη, και σίγουρα πολλές φορές η αγωνία χτυπούσε κόκκινο. Ο Φερνάντο Σάντος, προτίμησε αυτή τη φορά το 4-4-2 με τους Χούτο και Μουσλίμοβιτς να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο του «Δικεφάλου».

Στα αξιοσημείωτα του ημιχρόνου το γεγονός της άρνησης του Παπασταμάτη να υποδείξει την εσχάτη των ποινών στο 33΄ όταν ο Κουμουρτζί μάρκαρε αντικανονικά τον Μπαλάφα μπροστά στα μάτια του ρέφερι που για μια φορά ακόμα είτε από ανικανότητα είτε από πρόθεση δεν έδωσε το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι.

Στο 6′ οι Εστογιάνοφ και Λουρένσο άλλαξαν την μπάλα, το πλασέ του πρώτου κατέληξε στην αγκαλιά του Χαλκιά. Στο 13′ μακρινό σουτ του Μπαλάφα, πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Στο 17′ εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μουσλίμοβιτς, ο οποίος πέρασε δύο αντιπάλους, έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής, πλάσαρε από πλάγια, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Στο 32΄ αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα μας , στη θέση του Δάρλα (τράβηγμα στο δικέφαλο του δεξιού ποδιού), πέρασε ο Κωνσταντινίδης. Στο 33′ σουτ του Μουσλίμοβιτς από το ύψος περίπου της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ, πέφτοντας έγκαιρα στη δεξιά του γωνία ο Κρέσιτς.

Στο 34′ κόρνερ του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, γυριστή κεφαλιά από κοντά του Χούτου, απέκρουσε ενστικτωδώς ο Κρέσιτς, στη συνέχεια ο Μπαλάφας πήρε την μπάλα εντός περιοχής, ανατράπηκε από τον Κουμορτζί μπροστά στα μάτια του Παπασταμάτη, ο οποίος αν και είχε καθαρό οπτικό πεδίο δεν υπέδειξε το ολοκάθαρο πέναλτι!

Μουδιασμένα ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ το δεύτερο ημίχρονο παρακολουθώντας τον Πανιώνιο που κυκλοφορούσε την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Οι δύο ομάδες έπαιζαν επιφυλακτικά και νοιαζόταν περισσότερο για τα νώτα τους.

Στο 58΄ ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με τον Λουρένσο από κοντά που εκμεταλλεύτηκε μεγάλη αδράνεια της άμυνάς μας (την πρώτη μέχρι εκείνη τη στιγμή). 

Στο 67΄ πολύ καλή κεφαλιά του Χούτου στη γωνία αποκρούει σε κόρνερ ο Κρέσιτς.

Στο 68΄ κεφαλιά του Κοντρέρας απέκρουσε πάλι ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου. 

Στο 70΄ στη θέση του Χούτου μπήκε ο Μπακαγιόκο. Ο Σάντος διάβασε εξαιρετικά το ματς και βλέποντας ότι ο Χούτος δεν είναι στην καλύτερη μέρα , έριξε στο παιχνίδι τον Μπακαγιόκο. 

Η κίνηση αυτή ήταν κίνηση «ματ» και έπαιξε ρόλο κλειδί στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο μέχρι πρότινος σιωπηλά τιμωρημένος επιθετικός της ομάδας μας, συνετέλεσε τα μέγιστα στην ολική επαναφορά του ΠΑΟΚ.
Στο 75’ ήρθε το 1-1 με τον Μπακαγιόκο μετά από σέντρα του Κονσεϊσάο. Ο Ιβοριανός εκτέλεσε από κοντά τον τερματοφύλακα του Πανιώνιου με ένα δυνατό γυριστό σουτ στη γωνία, ισοφαρίζοντας το ματς. 
 
O σκόρερ μετά την επιτυχία του κατευθύνθηκε στον πάγκο της ομάδας μας και αγκάλιασε τον προπονητή του, δείχνοντας έτσι σε όλους το ενωτικό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα ...

Στο 78΄ νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚμε τον Βιεϊρίνια να σουτάρει ψηλά άουτ μετά από πάσα του Μπακαγιόκο, ο οποίος λίγο πιο πριν είχε κλέψει την μπάλα από την άμυνα του Πανιωνίου..

Στο 83΄ ο Μάκος δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Βερόν και αποβάλλεται. Στο επόμενο λεπτό "κιτρινίζεται" και ο Βιεϊρίνια. Στο 92’ ο Χαλκιάς αποκρούει δύσκολα στη γωνία του, σουτ του δραστήριου Εστστογιάνοφ.

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 94’ από τον Μπακαγιόκο, όταν μετά από σέντρα του Κονσεϊσάο που ελίχθηκε στα αριστερά αυτή τη φορά, ο Μουσλίμοβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Μπακα - γκολ στην επαναφορά έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς.
Ο σκόρερ έγινε το πρόσωπο του αγώνα, στέλνοντας τον ΠΑΟΚ, μόνο στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Πανζουρλισμός στο πέταλο του γηπέδου της Νέας Σμύρνης από 1.200 και πλέον ΠΑΟΚτσήδες, που απογειώθηκαν στον έβδομο ουρανό, βλέποντας την ομάδα μας να κερδίζει για δεύτερη φορά φέτος στην πρωτεύουσα. 

Ο κόσμος πήγε στο γήπεδο χωρίς να έχει εξασφαλίσει εισιτήριο από τη Θεσσαλονίκη και οι περισσότεροι πλήρωσαν 25 - 30 € για να μπουν στο πέταλο του γηπέδου.

Οι συνθέσεις: 

Πανιώνιος: Κρέσιτς, Κουτσόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιάνοφ, Σκούφαλης, Ρεκόμπα, Γουνδουλάκης, Κοντοές, Λουρένσο (71′ Νικολάου).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Δάρλας (32′ Κωνσταντινίδης), Κονσεϊσάο, Βερόν, Μπαλάφας (61′ Βιερίνια), Σορλέν, Χούτος (69′ Μπακαγιόκο), Μουσλίμοβιτς.

Μετά τη λήξη του αγώνα περίπου πενήντα οπαδοί του Πανιώνιου εισέβαλαν στην αίθουσα που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου και έτσι ο Φερνάντο Σάντος μπόρεσε να μιλήσει μόνο για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια έφυγε βιαστικά με την αποστολή του «Δικέφαλου». 

Βέβαια οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Πανιωνίου ήταν πέρα για πέρα άδικες μιας και όχι μόνο δεν έκανε φάουλ ο Μουσλίμοβιτς στη φάση του δεύτερου γκολ, αλλά αντίθετα του γίνεται φάουλ. Επίσης η αποβολή του Μάκου είναι 100% σωστή, ενώ στη φάση του α΄ ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δικαιότατα φωνάζει για πέναλτι - μαρς που δεν του δόθηκε... Στο δεύτερο ημίχρονο επίσης ανακόπηκε με ανύπαρκτο οφ σάιντ ο Μουσλίμοβιτς ενώ έφευγε στην αντίπαλη περιοχή μόνος του!

Σάντος: «Σέβομαι τον Μπακαγιόκο όπως όλους»


Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος στα λίγα που πρόλαβε να πει, τόνισε: «Νομίζω ότι έχω πει ότι δεν μου αρέσει να σχολιάζω αποφάσεις διαιτητών γιατί δεν έχω δει τις φάσεις. Μου είπαν για παράδειγμα ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν μας δόθηκε πέναλτι.

Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω όπως και την τελευταία φάση. Δεν θέλω να μιλήσω για την διαιτησία. Και ο ίδιος ο Μπακαγιόκο καταλαβαίνει ότι τρέφω τον ίδιο σεβασμό προς όλους τους ποδοσφαιριστές και ότι ο πανηγυρισμός του δείχνει το καλό κλίμα που υπάρχει.

Δεν προστατέψαμε κάποιον ποδοσφαιριστή εν όψει του παιχνιδιού που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό π.χ. τον Λίνο. Βάλαμε τους καλύτερους για να κερδίσουμε. Όποιος δουλεύει καλά έχει και καλή ψυχολογία. Τα αποτελέσματα εννοείται ότι βοηθάνε. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής να νιώθει δυνατός από μέσα του.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι εντελώς διαφορετικό. Είναι ένα παιχνίδι όπου θα παιχθεί μία πρόκριση με μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Καταφέραμε σήμερα να βάλουμε τα γκολ που θέλαμε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι κάποια επιστήμη».


Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ομάδα και λαός, πανηγύρισαν το διπλό με τη ψυχή τους!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4