Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Φεβρουαρίου 2018

Άτολμος έμεινε στο "Χ" στη Νέα Σμύρνη (1977)

Σαν σήμερα στις 27/2/1977, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977 ...

Ο πρωταθλητής της προηγούμενης σεζόν ΠΑΟΚ με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 6.500 θεατές (5.710 τα εισιτήρια), έμεινε στο ισόπαλο 0-0, αν και στάθηκε πολύ καλύτερα από τους γηπεδούχους, οι οποίοι έπαιξαν αμυντικά, στοχεύοντας πρωτίστως στο μηδέν στην άμυνα!
Ο Δικέφαλος διαθέτοντας την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 46 γκολ, είχε μοιραίο παίκτη του τον Κώστα Ορφανό, ο οποίος σε τέσσερις περιπτώσεις δεν μπόρεσε να σκοράρει, στο 29’, στο 47’, στο 58’ και στο 61’. Στο 7ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Κούδα, με τον βοηθό να υποδεικνύει σε θέση οφ σάιντ τον Σαράφη

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Αναστασιάδης, Αποστολίδης Πέλλιος και από πλευράς Πανιωνίου, κορυφαίος ο Κάκαρης. Ο Δικέφαλος παρά τη βαθμολογική απώλεια, παρέμεινε στην 1η θέση έχοντας 34 βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός, που εκείνη την Κυριακή είχε μείνει και αυτός στη λευκή ισοπαλία στο παιχνίδι του Αγρινίου!
Και κάτι εντυπωσιακό! Στους εννιά αγώνες εκείνης της αγωνιστικής, οι οκτώ ολοκληρώθηκαν ισόπαλοι (!), καθώς η μοναδική ομάδα από τις δεκαοχτώ που κέρδισε ήταν η Καβάλα (3-0 τον ΟΦΗ)

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Κάκαρης, Σπαθάρος, Καλογερόπουλος (70’ Αλεξόπουλος), Καλιφούλης, Εμβολιάδης, Μωραϊτέλης, Χάιτας, Λαγός, Αναστόπουλος, Μπαλάφας, Θεοδωρίδης (65’ Λίμα).

ΠΑΟΚ: Μηλίνης, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης (65’ Δαμανάκης), Ορφανός (83’ Φουντουκίδης), Σαράφης, Αναστασιάδης, Κούδας, Γκουερίνο.
* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια).

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4