Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Φεβρουαρίου 2018

Σκορ πρόκρισης σε βαριά ατμόσφαιρα! (1998)

Σαν σήμερα στις 11/2/1998, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Ξάνθη, σε παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1997-1998 ...

Στην 56η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1997-98 μετείχαν συνολικά 66 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 30 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Oι ομάδες της Α' εθνικής μπήκαν στη διοργάνωση από τον γ' γύρο (φάση των 32).

Ο Δικέφαλος στον γ’ γύρο απέκλεισε την Προοδευτική (3-1 στην Τούμπα, ήττα με 1-0 εκτός), στον δ’ γύρο τον Ιωνικό με δύο νίκες (2-0 και 2-1) και στη συνέχεια η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο μας την Ξάνθη, σε διπλά παιχνίδια.
Το πρώτο από αυτά έγινε σαν σήμερα 11/2/1998, ένα παιχνίδι που έγινε τεράστια συναισθηματική φόρτιση, λόγω του πρόσφατου (τότε) θανάτου του Παναγιώτη Κατσούρη, που είχε χάσει τη ζωή του δύο μόλις μέρες νωρίτερα (9/2/1998)!
Η ατμόσφαιρα στη Τούμπα ήταν πολύ βαριά, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί, όμως η ζωή συνεχιζόταν και ο Δικέφαλος είχε μπροστά του ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

12.000 θεατές (10.565 τα εισιτήρια), είδαν τον ΠΑΟΚ να ξεπερνάει τη συναισθηματική φόρτιση και να φτάνει στη νίκη με 2-0, μια νίκη που άπαντες στην ομάδα την αφιέρωσαν στον Παναγιώτη!
Απέναντι στην νεανική Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ άνοιξε τα σκορ στο 36ο λεπτό με απευθείας φάουλ του Φρατζέσκου, ένα φάουλ που σφύριξε ο Μιντιούρης και μετέτρεψε σε γκολ ο Mr φάουλ, που όταν η μπάλα πήγε στα δίχτυα του Μπούτσιεκ, έτρεξε στην εικόνα του Κατσούρη και του αφιέρωσε το γκολ!
Στο 85’ ο ξεχασμένος Βελλής με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Μαραγκός, Φρατζέσκος, Κουλακιώτης (ντεμπούτο εκείνη τη μέρα).
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος. Σιδηρόπουλος (70’ Καπετανόπουλος), Ολιβάρες, Κολομπούρδας, Κουλακιώτης, Φρατζέσκος, Βρύζας (64’ Ζουμπούλης), Τουρσουνίδης (73’ Βελλής), Μαραγκός, Νάγκμπε, Κόβατς.

Ξάνθη: Μπούτσιεκ, Παπαδημητρίου, Βενετίδης, Καραγεωργίου (11’ Πατσατζόγλου), Κεχαγιάς, Λουτσιάνο (46’ Ηλιόπουλος), Ζήκος (84’ Τεγγελίδης), Κυπαρίσσης, Άντζας, Χάβος, Αντωνίου.

Δηλώσεις Αναστασιάδη:
«Εκείνο που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα, ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα για μας. Με τα παιδιά να είναι άυπνα και χωρίς όρεξη για μπάλα. Τουλάχιστον πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Καταφέραμε με αυτή τη νίκη να τιμήσουμε τον Παναγιώτη».
* Πένθιμη μουσική ακουγόταν στα μεγάφωνα της Τούμπας πριν το ματς, στο ημίχρονο και μετά το τέλος του, ενώ στο φωτεινό πίνακα, εμφανιζόταν μια κάρτα που έγραφε «αντίο Παναγιώτη»...
* Στα κάγκελα του γηπέδου είχαν κρεμαστεί μόνο δύο πανό που ανέφεραν: «Παναγιώτη ζεις» και «Αντίο φίλε». Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη (δεν ακουγόταν ούτε ανάσες στην Τούμπα!), οι παίκτες των δύο ομάδων φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ μετά τη λήξη οι παίκτες άφησαν τις φανέλες τους στο σημείο που υπήρχε η φωτογραφία του Παναγιώτη!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4