Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Φεβρουαρίου 2018

Άνετο τρίποντο επί του Αστέρα στην Τούμπα! (2016)

Σαν σήμερα στις 27/2/2016, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0, αυξάνοντας σε πέντε τους βαθμούς της διαφοράς από τους Αρκάδες, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2015-2016...

Ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 3-5-2, έχοντας τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, Τζαβέλλα– Χατζηισαΐα - Βίτορ στην άμυνα, Κίτσιου - Τσίμιροτ - Πέλκα – Άντονις – Λέοβατς στα χαφ, Μυστακίδη και Μακ στην επίθεση.

3-5-2 για τον Δικέφαλο που για μια ακόμη φορά φέτος είχε σημαντικές απουσίες σε παιχνίδι του, κυρίως λόγω των γνωστών τραυματισμών. Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 8.000 περίπου φίλους του μπήκε καλά στο ματς και επέβαλλε το παιχνίδι του ελέγχοντας τον ρυθμό στο πρώτο μισό του 45λεπτου.

Η ομάδα με πολλούς νεαρούς στη σύνθεσή της έβγαλε ενέργεια, έτρεξε και αφού δημιούργησε μια δυο μικροευκαιρίες, βρήκε στο 18΄τον δρόμο για τα δίχτυα του Μπαντή με τον Πέλκα, μετά από εξαιρετικό συνδυασμό Μυστακίδη – Κίτσιου - Πέλκα και άψογη εκτέλεση από κοντά του τελευταίου...
Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, πρωταγωνιστής έγινε ο Αρετόπουλος, ο οποίος αφού κιτρίνισε μέσα σε ένα τρίλεπτο (36' – 39') διαδοχικά τους Χατζηισαϊα, Κίτσιου, Λέοβατς, εκνεύρισε απίστευτα την κερκίδα, καθώς ακολουθούσε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο...

Οι φιλοξενούμενοι πάντως στο τελευταίο κομμάτι του ημιχρόνου, κυρίως από στημένα, προσπάθησαν να απειλήσουν, χωρίς να καταγραφεί στο ενεργητικό τους κάποια αξιόλογη φάση.

Στην επανάληψη και μέχρι το 70' ο ΠΑΟΚ πρόσεξε τα μετόπισθεν, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη, διαχειριζόμενος το υπέρ του σκορ έξυπνα. 

Οι φιλοξενούμενοι παρά την κατοχή δεν απείλησαν σε καμία περίπτωση και στο 77ο λεπτό, ο Μακ πήρε την εξαιρετική κάθετη από τον Κάτσε και αφού πέρασε τον Μπαντή έκανε το 2-0, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη!

Στη συνέχεια η ομάδα που απείλησε ήταν ο ΠΑΟΚ καθώς είχε μια πολύ καλή στιγμή με τον Μακ στο 83ο λεπτό, όταν ο Σλοβάκος μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι και πέρασε κόρνερ. 

Στη συνέχεια της φάσης ο Χατζηισαϊας πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος με την μπάλα να καταλήγει άουτ! Δύο λεπτά αργότερα το φαλτσαριστό σουτ του Μυστακίδη πέρασε άουτ και έτσι παρέμεινε το 2-0, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει τους Αρκάδες μετά από 2,5 χρόνια!

Δείτε στιγμιότυπα ΕΔΩ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Πέλκας, Άντονις (71' Τζιόλης), Τσίμιροτ, Λέοβατς (82' Κοροβέσης), Μακ, Μυστακίδης. 

Αστέρας: Μπαντής, Alloco, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Sankare, Lima (46' Moukam), Δημούτσος, Hamdani, Lluy (80' Φούντας), Mazza (62' Ιωαννίδης), Bertoglio.
O προπονητής του Δικεφάλου εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος για την εμφάνιση της ομάδας...

Αναλυτικά ο Ιγκόρ Τούντορ τόνισε:

Για την σημερινή απόδοση του ΠΑΟΚ: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είχε καλό πνεύμα, πολλή ενέργεια. Σ' αυτό το κομμάτι που θύμιζε τον ΠΑΟΚ της αρχής της σεζόν. Είναι αυτό που έλεγα νωρίτερα, μεγαλώνουμε με κάποιες λεπτομέρειες, όσο περνάει ο καιρός. Βγάζουμε ενέργεια, πάθος, τρεξίματα".

Για τη διαχείριση του παιχνιδιού: "Έχουμε μια νεανική ομάδα, που δεν είναι εύκολο να παίζει υπό πίεση, έτσι όπως είναι η πίεση στον ΠΑΟΚ. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερη η ομάδα. 

Αυτοί οι νέοι παίκτες, σε λίγα χρόνια, θα τελειώνουν τέτοια παιχνίδια νωρίτερα. Γι΄ αυτό ήμουν σε εγρήγορση και αγχωμένος στον πάγκο. 

Ήταν 1-0, το ματς ήταν ανοιχτό, έπρεπε να το τελειώσουμε. Ο Πέλκας που ήταν πολύ καλός σήμερα, σε δύο τρία χρόνια θα το είχε τελειώσει το παιχνίδι πολύ πιο εύκολα".

Για το επερχόμενο ματς με τον Ολυμπιακό: "Θα παίξει η καλύτερη ενδεκάδα, όπως πάντα, και δεν θέλω να κάνω πολλές αλλαγές. Πιστεύω θα είναι ένα καλό παιχνίδι, είμαστε σε καλό μομέντουμ. Η ευχή μου είναι να μην έχουμε διαιτησία σαν κι αυτή που είχε η Άντερλεχτ την Πέμπτη. Να μην έχουμε διαιτητή σαν αυτόν τον Βορειοϊρλανδό".

Για την διαιτησία: "Είναι καλό να μην κοιτάμε τον διαιτητή, αλλά είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Πολλοί λένε μετά, δεν θέλω να μιλάω για τους διαιτητές, όταν ο διαιτητής έχει κρίνει ένα αποτέλεσμα. 

Υπάρχουν καλοί και κακοί διαιτητές. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Μερικές φορές παίκτες και προπονητές σπαταλάνε ενέργεια ασχολούμενοι για τη διαιτησία, κι αυτό πρέπει να το διαχειριστείς καλύτερα".

Για ενδεχόμενες επιστροφές ενόψει Ολυμπιακού: "Ο Χαρίσης επιστρέφει από την τιμωρία, και ίσως Ροντρίγκεζ και Αθανασιάδης να είναι στον πάγκο".

Για την αντικατάσταση του Κίτσιου: "Θέλω περισσότερα από τον Κίτσιου. Ήταν καλός, αλλά δεν ήθελα να βγάλω το Μυστακίδη, γενικά περιμένω περισσότερα απ΄ αυτόν. Θυμάμαι τον Κίτσιου στην αρχή της χρονιάς, αυτόν το Κίτσιου θέλουμε".

Για τις στημένες φάσεις: "Κάνουμε προπόνηση, δουλεύουμε κάποιες κομπίνες. Δεν ξέρεις αν θα σου βγουν. Σήμερα έγιναν δύο φάσεις, δεν μπήκαν γκολ. Θέλω να πω και κάτι για τους τρεις αμυντικούς μου. Έχω να πω καλά λόγια γι΄ αυτούς. Τζαβέλλας, Βίτορ και Χατζηισαίας είναι πολύ σημαντικοί για μας κι έχουν καλή απόδοση".
Ο Ρόμπερτ Μακ δήλωσε μετά το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου:

Για το παιχνίδι: "Έχουμε το ματς Κυπέλλου, πρέπει να επανέλθουμε γρήγορα και να κάνουμε ότι χρειάζεται για να πάρουμε την πρόκριση. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ο Αστέρας ήταν κοντά μας, είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε και αυξήσαμε τη διαφορά. Είχαμε καιρό να κερδίσουμε, ήταν μια σημαντική νίκη".

Για την απόδοση του στην φετινή σεζόν: "Από την αρχή είχαμε βαρύ πρόγραμμα, παίζοντας Πέμπτη – Κυριακή συνεχώς. Πρέπει να έχεις καλή αποκατάσταση ανάμεσα στα παιχνίδια. Για μένα δεν ήταν εύκολο, με δυο μικρά παιδιά στο σπίτι να ξεκουράζομαι όπως πρέπει, αλλά προσπαθώ!"

Για το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Θα δούμε την Τετάρτη. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να πάμε στον τελικό και να τελειώσουμε τη σεζόν κατακτώντας έναν τίτλο. 

Όλα τα μάτια είναι πάνω μας, θέλουμε καλή εμφάνιση και αποτέλεσμα στην Τούμπα για να πάμε με πλεονέκτημα στη ρεβάνς. Εκτός από το Κύπελλο, ο στόχος είναι να κάνουμε καλά play offs και να βγούμε στα προκριματικά του Ghampions League".

Για τον Ιγκόρ Τούντορ: "Είναι ένας νεαρός προπονητής, μας βοηθάει πολύ. Είναι ένας προπονητής που έχει διάθεση να δουλέψει και ελπίζω να μείνει πολύ στον ΠΑΟΚ γιατί έχει διάθεση, παλεύει και προσπαθεί. Ελπίζω να μείνει για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ".

Για το αν σκέφτεται να παραμείνει και άλλα χρόνια στον ΠΑΟΚ: "Έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, είμαι καλά εδώ, είναι όμορφη πόλη, παίζω σε μια καλή ομάδα, με καλό κόσμο, αλλά αν τα πράγματα δεν πάνε καλά δεν είναι ευχάριστα τα πράγματα για μας! Αυτό που σκέφτομαι είναι να τελειώσει η σεζόν με ένα τίτλο. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα".
Ο Τέρι Άντονις μιλώντας για τη νίκη του ΠΑΟΚ, τόνισε:

Για τον αγώνα: "Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και τη συμμετοχή μου. Ξύπνησαν νωρίς οι γονείς μου στην Αυστραλία για να με δουν. Μίλησα μαζί τους είναι πολύ χαρούμενοι κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που είδα την ομάδα να παίρνει τους τρεις βαθμούς και να πηγαίνει καλά. Είχαμε όρεξη και πάθος και μπήκαμε δυνατά από την αρχή. Εχω να δώσω πολλά ακόμα, αλλά το πιο σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί".

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: "Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, πολύ καλή ομάδα. Μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο, να μπούμε από την αρχή δυνατά και να δείξουμε ότι μπορούμε να πάρουμε και αυτό το παιχνίδι".
Ο MVP της αναμέτρησης Γιάννης Μυστακίδης παραχώρησε δηλώσεις μετά τη λήξη του παιχνιδιού...

Αναλυτικά τόνισε:

Για το σημερινό αποτέλεσμα: "Ήταν αυτό που χρειαζόμασταν. Παίζαμε καλά και στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά δεν παίρναμε τα αποτελέσματα. Η σημερινή νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: "Όλοι προσπαθούσαμε να βρούμε τα πατήματά μας. Η ομάδα δείχνει ότι έχει χαρακτήρα και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές. Τους ευχαριστούμε για σήμερα".

Για το γεγονός ότι ψηφίστηκε MVP του σημερινού αγώνα: "MVP δεν είμαι εγώ, αλλά ο κόσμος οι συμπαίκτες μου και το τεχνικό επιτελείο".

Για τον ημιτελικό της Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό: "Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι το πάθος. Όλοι μαζί, με τον κόσμο που θα έρθει την Τετάρτη στο γήπεδο, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4