Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Φεβρουαρίου 2018

Απόλυση Μπλαχίν, μετά από ήττα στην Ξάνθη! (1994)

 
Σαν σήμερα στις 27/2/1994, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ξάνθη, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1993-1994 ...

Ο Δικέφαλος με τον Όλεγκ Μπλαχίν τον πάγκο του γνώρισε πολύ βαριά ήττα με 5-2, σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 3.000 θεατές (2.607 τα εισιτήρια) και ήταν το τελευταίο του Ουκρανού στον πάγκο μας, καθώς η ήττα έφερε την απόλυσή του και την πρόσληψη του Σταύρου Σαράφη!
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τεγγελίδη στο 14ο λεπτό που πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Τζάτζιου στο δοκάρι και με κοντινή προβολή σκόραρε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε η φάση που ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Ο Βρύζας μπήκε στην περιοχή μας, πέρασε τον Πουρλιοτόπουλο και ο διαιτητής Σπανέας έδειξε την άσπρη βούλα από όπου ευστόχησε ο Λέντιο Πάνο.
Με παίκτη παραπάνω η Ξάνθη, στο 56ο λεπτό έκανε το 3-0 με τον Μαρτσέλο και ο ίδιος παίκτης στο 68' έγραψε το 4-1, καθώς στο 61' ο Λούχοβι είχε μειώσει για τον ΠΑΟΚ. Στο 78' ο Χάβος με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή μείωσε σε 4-2, για να διαμορφωθεί το τελικό 5-2 με τον Καραγεωργίου στο 89'.

Ξεχώρισαν από τον Δικέφαλο οι Χάβος, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Λούχοβι.
Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Γιουργούσης, Χαλκίδης, Καραγεωργίου, Κωστένογλου, Μαχαιρίδης, Λέντιο Πάνο (73' Ζήκος), Τζάτζος, Ζαλέσκι, Τεγγελίδης, Μαρσέλο, Βρύζας (57' Ζεκερίδης).

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Ηλιάδης, Χάβος, Μαλιούφας, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Γιουκούδης (46' Οικονομίδης), Λούχοβι, Καρασαββίδης (18' Μιχόπουλος), Αναστασιάδης.
* Προπονητής των αντιπάλων μας ήταν ο άλλοτε παίκτης μας Γιάννης Γούναρης, που δήλωσε «Λυπάμαι για την κατάντια του ΠΑΟΚ», προφανώς ξεχνώντας ότι είχε διατελέσει και ο ίδιος προπονητής μας μόλις ενάμισι χρόνο πριν, συντελώντας κι αυτός με τον τρόπο του στην άσχημη πορεία.
* O ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες και τέρματα 45-38.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (26 ματς) και συνεχίστηκε με τον Σταύρο Σαράφη (8 παιχνίδια).
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1993-1994.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4