Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Ιανουαρίου 2018

Ακράτητος ήταν ο ... ΠΑΟΚ στα Νέα Λιόσια (2002)

Σαν σήμερα στις 13/1/2002, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ακράτητο, για την 11η -μόλις- αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2001-2002

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 2.500 θεατές (1.795 τα εισιτήρια), άνοιξε το σκορ με γκολ από τα αποδυτήρια, όταν μόλις στο 1ο λεπτό ο Μπορμπόκης σέντραρε από τα δεξιά, ο Οκκάς μπήκε στη φάση και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στο 14’ ο Γεωργιάδης βγήκε τετ α τετ με τον Στάουτσε, το πλασέ του όμως αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος της αναμέτρησης.
Στο 17’ ο Γεωργιάδης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ακράτητου, την ίδια τύχη είχε στο 25ο λεπτό η κεφαλιά του Κατσιαμπή, μετά από σέντρα του Ζαβαντία!

Νωρίτερα στο 21’, ο Στάουτσε απέκρουσε το πλασέ του Ζαβαντία, διατηρώντας το 1-0, ως το 25ο λεπτό, όταν ο Σέμος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Καραδήμο, ο διαιτητής Γκούβας έδωσε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γεωργιάδης.
Στο 42’ ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μια ανάσα από το 0-3, όμως ο Στάουτσε νίκησε και τον Παντελή Κωνσταντινίδη στο τετ α τετ, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή επέμβαση! Στην εκπνοή του ημιχρόνου και στην πρώτη αξιόλογη επίθεση των γηπεδούχων στο ματς, ο Βελέντζας σέντραρε και ο Σέμος με κεφαλιά μείωσε σε 1-2, με το ματς να γίνεται ντέρμοι από το πουθενά…

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ οργάνωσε περισσότερο την αμυντική του λειτουργία, απειλήθηκε στο 52’ με τον Κουτσοκώστα και απείλησε στο 59’ με τον Γιασεμή, με τις ομάδες να έχουν αρκετές ανολοκλήρωτες επιθετικές προσπάθειες ως το τελευταίο σφύριγμα του Γκούβα! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Καραδήμος, Μπορμπόκης, Κούτσης, Γιασεμή, Ζαβαντίας.

Οι συνθέσεις:

Ακράτητος (Σταθόπουλος): Στάουτσε, Ποζαπαλίδης, Όττο, Ζιάκος (54’ Μπορέλι), Βελέντζας, Ηλιόπουλος, Μαγκαφίνης (78’ Τάτσης), Κουτσοκώστας (69’ Κολλιάκος), Χάβος, Γκαρόζης, Σέμος.

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Κατσιαμπής, Χασιώτης (83’ Φρούσσος), Καραδήμος, Ζαβαντίας, Κούτσης, Οκκάς (90’ Κουλακιώτης), Γεωργιάδης (86’ Γεωργιάδης), Γιασεμή, Κωνσταντινίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής ...
Την προηγούμενη μέρα (12/1/2002), η αποστολή του ΠΑΟΚ που ταξίδεψε αεροπορικά για την πρωτεύουσα είχε ένα απρόοπτο, καθώς παρουσιάστηκε βλάβη στον έναν κινητήρα του αεροσκάφους και αυτό προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος με τον άλλον κινητήρα του!


Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Στο πρώτο ημίχρονο πήγανε πολύ καλά. Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ και θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι, αν δε χάναμε τις ευκαιρίες μας. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ακράτητος μάς έβαλε σε μπελάδες. Ήμασταν φοβισμένοι και ανήσυχοι ως το τέλος και ο Ακράτητος θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ! Είμαστε κοντά στους στόχους μας και θα πάμε στην Πάτρα με διαφορετικό αέρα".

Τάσος Κατσιαμπής: "Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει άλλα δύο τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να είχε λήξει το παιχνίδι. Δυστυχώς δεχτήκαμε ένα γκολ πριν τελειώσει το ημίχρονο, ο Ακράτητος ξαναμπήκε στο παιχνίδι, λογικό ήταν να μάς πιέσει, όμως ευτυχώς για μας καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη".

* Τη σεζόν 2001-2002, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση με 48 βαθμούς και τέρματα 55-45. Είχε σε 26 παιχνίδια (με 14 ομάδες έγινε το πρωτάθλημα), 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες

* Στον πάγκο κάθισε όλη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος συνολικά παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο για 77 παιχνίδια, από τα μέσα της σεζόν 1999-2000 μέχρι τον Ιούνιο του 2002...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4