Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Ιανουαρίου 2018

Κάκιστη εμφάνιση, ήττα και αποδοκιμασίες (2013)

Σαν σήμερα στις 19/1/2013, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2012-2013...

Τραγική εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και ήττα με 1-0 από τον Αστέρα, με τον Δώνη να κατεβάζει τον ΠΑΟΚ με το 4-3-3 που συνηθίζει στα τελευταία παιχνίδια, αλλά για μια φορά ακόμη είδαμε την ομάδα να μπαίνει νωχελικά σε εκτός έδρας ματς, δίνοντας γήπεδο στους παίκτες του Αστέρα που με το καλημέρα πίεσαν για να ανοίξουν το σκορ.

Η μεσαία μας γραμμή δεν μπόρεσε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι παίζοντας από τα άκρα άρχισαν να βγάζουν φάσεις και να απειλούν. Μετά το 15' ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς αλλά ήρθε στο 17' μια φάση από το πουθενά για τον Αστέρα, όταν λάθος γύρισμα του Σταφυλίδη προς την άμυνα, έβγαλε τον Περόνε μπροστά στον Γλύκο, με τον τελευταίο να αγγίζει την μπάλα στο σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων και αυτή να βρίσκει στη συνέχεια στο δοκάρι...

Επτά λεπτά αργότερα ο Αστέρας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Ναβάρο από το ύψος της μικρής περιοχής μας. Τον σκόρερ δεν τον μάρκαρε κανείς από τους πολλούς παίκτες του ΠΑΟΚ που βρισκόταν γύρω του...

Το γκολ έμοιαζε φυσικό επακόλουθο της μετριότατης έως κακής αγωνιστικής παρουσίας της ομάδας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πόνεσαν τα μάτια μας με αυτά που βλέπαμε (ή μάλλον δε βλέπαμε) στην Τρίπολη! 

Ο Δικέφαλος τακτικά στο πρώτο ημίχρονο άρχισε να παίζει προσπαθώντας να κάνει παιχνίδι από τις πτέρυγες και στη συνέχεια από τον άξονα. Ούτε το ένα πλάνο λειτούργησε ούτε το άλλο...

Στην επανάληψη ο Δώνης έριξε στο ματς τον Βιβιάν στη θέση του Λόρενς, περνώντας τον Κατσουράνη στα χαφ και μετατρέποντας το 4-3-3 σε 4-4-2.

Η ομάδα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο, ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο παρουσιάζοντας καλύτερη εικόνα σε σχέση με αυτά που είδαμε στο πρώτο μισό του αγώνα.

Παρόλα αυτά έλειπε η κάθετη πάσα και η κλασική ευκαιρία, με τον Φούλοπ να είναι ουσιαστικά θεατής στο ματς. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του ΠΑΟΚ άρχισαν τις γνωστές γιόμες χωρίς αυτές να έχουν καμία τύχη απέναντι στους υψηλόσωμους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Μάλιστα μετά το 55΄ο ΠΑΟΚ κυριολεκτικά εξαφανίστηκε από το γήπεδο και αυτός που δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να πετύχει κάποιο γκολ ήταν ο Αστέρας.

Ο Δικέφαλος συμπλήρωσε τρία ματς χωρίς να σημειώσει κάποιο γκολ και αυτό τα λέει όλα.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο «Θ. Κολοκοτρώνης» αποδοκίμασε τους παίκτες για την κάκιστη εμφάνισή τους σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπόνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Ράγιος (89' Φραγκουλάκης), Ντε Μπλάσις (71' Φορμίκα), Περόνε, Ναβάρο (92' Κουρμπέλης). 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Κατσικάς, Κάτσε, Φωτάκης (74' Πέλκας), Σταφυλίδης (81' Ρομπέρ), Λόρενς (46' Βιβιάν), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στην Τρίπολη, αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας.
Τα όσα είπε ο προπονητής του Δικεφάλου:

"Δεν μπορέσαμε για δεύτερο σερί παιχνίδι να γίνουμε απειλητικοί και να φτιάξουμε ευκαιρίες. Αν με ρωτήσετε που οφείλεται, ενώ έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, δυστυχώς οι επιλογές μας έξω από την περιοχή δεν μας φτάνουν στην καλή τελική προσπάθεια. Δυστυχώς δεν κάναμε κάτι ουσιαστικό για να ισοφαρίσουμε".

Σε ερώτηση για το αν θέλει να σχολιάσει την απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών συγκεκριμένα, τόνισε: "Δε μου αρέσει να σχολιάζω ατομικά την απόδοση των παικτών μου. Όλες οι ομάδες περνούν δύσκολες φάσεις, πρέπει να ηρεμήσουμε και σαν σύνολο να γίνουμε καλύτεροι για να διεκδικήσουμε τους στόχους μας".

Για τη δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, μετά το ματς με τον Ατρόμητο (ότι μία ομάδα προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο), υποστήριξε: "Όταν κάνεις μία δήλωση είναι εύκολο να παραποιηθεί. Είπα την περασμένη εβδομάδα ότι μία ομάδα είχε όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο. Μπορεί μία ομάδα να κάνει οργανωμένη άμυνα, δεν είχα πρόθεση να κάνω κριτική στον αντίπαλο προπονητή".

Για τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ, σημείωσε: "Θεωρώ ότι έχουμε καλούς παίκτες, περνούν μία κάμψη θα έχουν την στήριξη από μένα μέχρι το τέλος της σεζόν. Πιστεύω στους παίκτες μας, δεν είμαι από αυτούς που όταν έρχονται κάποια άσχημα αποτελέσματα θα μιλήσω για το υλικό της ομάδας".

Για τις αντιδράσεις του κόσμου που βρέθηκε στην Τρίπολη: "Ο κόσμος έχει κριτήριο και πρέπει να το σεβαστούμε. Σε καμία περίπτωση δεν θα πω κάτι για τον κόσμο, σεβόμαστε ότι κάνει, ακόμη και αν κάποια πράγματα είναι σκληρά. Δεν μπορώ να ισοπεδώσω την προσπάθεια των παικτών, περιμένω λοιπόν να επανέλθουν για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε".

Για τον Αστέρα Τρίπολης, είπε: "Θεωρώ ότι ο Αστέρας είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι μία ομάδα που έχει υγεία και κυνηγάει υψηλούς στόχους. Εγώ προσωπικά θέλω να υπάρχουν τέτοιες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Για τον επαναληπτικό με την Καλλιθέα, δήλωσε: "Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ζούμε με το άγχος. Το αποτέλεσμα πρέπει να το γυρίσουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

O Ματέους Βιβιάν μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στην Τρίπολη, τόνισε την ανάγκη να βελτιωθεί η ομάδα και να βγάλει προσωπικότητα στο παιχνίδι της...
Διαβάστε αναλυτικά:

Αρχικά είπε: "Χάσαμε, δεν παίξαμε καθόλου καλά. Πρέπει να παίζουμε καλύτερα για να βγούμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα, αν θέλουμε να είμαστε φιλόδοξοι".

Και συνέχισε: "Πρέπει να βελτιωθούμε να γίνουμε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι, να βγάλουμε προσωπικότητα και πιο δυνατό χαρακτήρα για να καταφέρουμε κάτι φέτος".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μετράει έναν βαθμό στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος και μια ήττα στο κύπελλο χωρίς μάλιστα να σκοράρει, σημείωσε: "Πρέπει να έχουμε προσωπικότητα, να έχουμε ψηλά το κεφάλι, εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, στην ομάδα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε μια δυνατή ομάδα, να αποδείξουμε ότι είμαστε ο ΠΑΟΚ, αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Τέλος για τον αγώνα με την Καλλιθέα που ακολουθεί, τόνισε: "Στα παιχνίδια του κυπέλλου πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί, να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πρέπει να παίξουμε δυνατά, να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσουμε στο θεσμό".

* Τη σεζόν 2012-2013, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος συγκεντρώνοντας σε 30 παιχνίδια 62 βαθμούς (18 νίκες - 8 ισοπαλίες - 4 ήττες) με τέρματα 46-19.

* Στη διαδικασία των play offs η ομάδα πήρε την 1η θέση (παρά το κακό της ξεκίνημα με 2 ήττες) στο μίνι αυτό πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4