Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιανουαρίου 2018

Ισόπαλος στις Σέρρες που θύμιζαν Τούμπα! (2011)

Σαν σήμερα στις 5/1/2011, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2010-2011 ...

Δεν έκανε καλό ποδαρικό στη χρονιά ο ΠΑΟΚ αφού πιάνοντας ένα πολύ μέτριο παιχνίδι σε ένα γήπεδο που χωρίς υπερβολή θύμιζε Τούμπα, έμεινε στο ισόπαλο 1-1, απέναντι σε μια ομάδα που βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, πετώντας έτσι άλλους δυο βαθμούς στα αζήτητα!

Και να σκεφτεί κανείς πως η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας που βρέθηκε να προηγείται στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη μετά από εξαιρετική πάσα του Κλάους!
Ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα έχοντας σημαντικές απουσίες αλλά αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερη δικαιολογία για κανέναν. Στο 4-4-2 που επέλεξε ο τεχνικός της ομάδας μας ξεκίνησαν οι:

Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, Ζουέλα (τραυματίστηκε στο 42' και αντικαταστάθηκε από τον Σαβίνι), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ που αποτελούσαν την αμυντική 4άδα, Λίνο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Φωτάκης στα χαφ και Σαλπιγγίδης με τον Αθανασιάδη επιθετικό δίδυμο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, απλά είχε τον έλεγχο του ματς, με προβλήματα όμως στο ξεδίπλωμα του παιχνιδιού. 

Μια φορά ο Αθανασιάδης στο 16΄και μια δεύτερη ο Σαλπιγγίδης στο 34΄ήταν οι καλύτερες επιθετικές στιγμές της ομάδας στο πρώτο 45λεπτο που όμως δε μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Στο πρώτο μισό του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι δεν είχαν να επιδείξουν ούτε μια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, αιφνιδιασμένοι ίσως από το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν. δείχνοντας πως το ματς δεν θα αλλάξει εικόνα και ο ΠΑΟΚ θα κρατήσει το 1-0.
Η εικόνα στην επανάληψη ήταν κακή στο πρώτο μισάωρό της και όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να δραπετεύσει από τις Σέρρες με το τρίποντο της νίκης. 

Η χαλαρότητα όμως που έδειξαν οι παίκτες μας σε αυτό χρονικό σημείο του παιχνιδιού ήταν αρκετή για να έρθει η ισοφάριση στο 72ο λεπτό, όταν ο Γεωργιάδης, με πλασέ νίκησε τον Χαλκιά, σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που έφτιαξαν οι παίκτες του Κοκότοβιτς! 

Στη φάση φέρει ευθύνη όλη η άμυνά μας, αφού πριν σκοράρει ο μικρόσωμος επιθετικός στην κυριολεξία αλώνιζε ανενόχλητος! 

Aντί λοιπόν ο ΠΑΟΚ να κυνηγήσει ένα δεύτερο γκολ και να κλειδώσει το ματς, έμεινε πίσω παίζοντας ένα παθητικό ποδόσφαιρο που χωρίς υπερβολή ... κούρασε!

Μετά την ισοφάριση, ο ΠΑΟΚ αφού συνήλθε από το γκολ που δέχτηκε, βγήκε επιτέλους μπροστά και μπορούσε να φύγει νικητής αν δεν τον σταματούσαν μια φορά ο Ράντμαν και μια το ... δοκάρι. 

Και οι δύο φάσεις προήλθαν από πολύ καλές προσπάθειες του Μπρούνο Τσιρίλο (η δεύτερη στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων).
Δε βοήθησαν σήμερα οι αλλαγές που έκανε ο Χάβος, αλλά ασφαλώς οι επιλογές του -γνωρίζαμε από πριν- πως ήταν περιορισμένες λόγω των πολλών απουσιών που είχαμε. 

Η ομάδα προβλημάτισε, αποτελεί δικαιολογία η έλλειψη κάποιων βασικών παικτών, όμως μη ξεχνάμε πως παίζαμε με τον Πανσερραϊκό, έχοντας το γήπεδο ντυμένο στα ασπρόμαυρα!

Οι τομείς που φάνηκε ότι ο "Δικέφαλος" να υποφέρει ήταν αυτός της ανάπτυξης του παιχνιδιού, όπου το κενό του Ίβιτς καθώς και του Βιτόλο ήταν κάτι παραπάνω από αισθητό.

Φυσικά δεν μπορεί απαρατήρητο το γεγονός ότι η καλύτερη περσινή άμυνα του πρωταθλήματος δέχτηκε και πάλι γκολ, από μια ομάδα που δημιούργησε όλο κι όλο 2-3 φάσεις και αυτές σε καμιά περίπτωση κλασσικές. 

Στα θετικά της αναμέτρησης "το βάπτισμα του πυρός "που πήραν ο Τσουκαλάς (ξεκίνησε βασικός δίπλα στον Γκαρσία), αλλά και ο Κάτσε (πέρασε στη θέση του Αθανασιάδη), που έδειξαν μαχητικότητα όσο αγωνίστηκαν.
Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός: Ράντμαν, Άλβαρεζ, Παπάζογλου, Μαβένε, Παντελιάδης, Κάστρο, Λεοζίνιο (89' Κέρλα), Σουμπίνιο (66' Ανάκογλου), Μπέλιτς, Γεωργιάδης, Νταλέ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Ζουέλα (42' Σαβίνι), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Φωτάκης, Γκαρσία, Τσουκαλάς (85' Παπάζογλου), Λίνο, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (68' Κάτσε).

…………………………

Ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, στάθηκε στη φάση της ισοφάρισης, τονίζοντας πως η ομάδα θα μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά και να το αποφύγει.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

"Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλον τον κόσμο. Όσον αφορά στο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά, το ελέγχαμε προσπαθήσαμε να βάλουμε δεύτερο γκολ και να καθαρίσουμε το παιχνίδι, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα, αλλά δεχθήκαμε ένα γκολ που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει".

Σε ερώτηση για την αλλαγή του συστήματος που πραγματοποίησε, είπε: "Εμείς επιλέξαμε από την αρχή να παίξουμε με 4-4-2. Μετά αλλάξαμε το σύστημα. Δεν ήταν αυτό που έφταιξε για το γκολ που δεχτήκαμε. Δεν πρέπει να μπαίνουμε τόσο βαθιά σε τακτικά θέματα".

Για την χρησιμοποίηση των νεαρών Τσουκαλά και Κάτσε, τόνισε: "Τα παιδιά έδειξαν ότι έπρεπε να παίξουν και έπαιξαν. Αν δεν έχεις παραγωγή παικτών από τις ακαδημίες δεν έχεις μέλλον ως ομάδα. Γι' αυτό έπαιξαν και θα συνεχίσουν παίζουν".

Για τη διαιτησία του αγώνα, επεσήμανε: "Σας έχω πει ότι δεν θέλω να σχολιάζω τους διαιτητές. Όμως, αν δεν σεβαστούν τον ΠΑΟΚ δεν θα τους σεβαστούμε και εμείς. Πρέπει όλοι να σέβονται τον ΠΑΟΚ όπου και αν παίζει ο ΠΑΟΚ".

Τέλος, για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας, είπε: "Είμαστε μέσα στους στόχους και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά στη συνέχεια".

………………………………

Ο Σταύρος Τσουκαλάς τόνισε πως θα συνεχίσει να παλεύει για το καλύτερο με τη φανέλα της ομάδας που αγαπά.
Τι δήλωσε ο νεαρός μέσος του ΠΑΟΚ:

Για το ισόπαλο αποτέλεσμα, είπε: "Προσπαθήσαμε πολύ σε μία δύσκολη έδρα. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι άδικο. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε σε αντίθεση με τον Πανσερραϊκό που σκόραρε στην πρώτη ευκαιρία που είχε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια".

Για το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, δήλωσε: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος επειδή αγωνίζομαι στην ομάδα που αγαπώ από παιδί και ευχαριστώ τον κ. Χάβο για την ευκαιρία που μου έδωσε. Η χαρά μου μετριάζεται από το αποτέλεσμα".

Τέλος, για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας, επεσήμανε: "Ο ΠΑΟΚ αξίζει κάτι καλύτερο. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, με αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να δώσουμε το 200% των δυνάμεών μας".

………………………………

Εμφανώς απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, ήταν στις δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης των Σερρών, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ και ο Φρανκ Ζουέλα

Να τι δήλωσαν οι δύο αμυντικοί του "Δικεφάλου":

Φρανκ Ζουέλα: «Είμαι σίγουρα στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα. Έπρεπε να καθαρίσουμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, που ήμασταν καλύτεροι. 

Είχαμε και την ατυχία στο τέλος του παιχνιδιού με το δοκάρι, στο σουτ του Μπρούνο. Για τον τραυματισμό μου δε μπορώ να μιλήσω με σιγουριά ακόμα. Αύριο θα υποβληθώ σε εξετάσεις και θα ξέρω περισσότερα. Τι να πω!».

Ο Σνάουτσνερ από την πλευρά του τόνισε: «Είχαμε τις ευκαιρίες να καθαρίσουμε το παιχνίδι από νωρίς. Δεν το κάναμε όμως και από μία στιγμιαία αδράνεια δεχτήκαμε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Πανσερραϊκός δεν είχε άλλες φάσεις στο παιχνίδι. 

Μετά το γκολ της ισοφάρισης, ανεβήκαμε προς την αντίπαλη περιοχή πιέσαμε για να πάρουμε τη νίκη, αλλά ήμασταν άτυχοι κυρίως στη φάση του Τσιρίλο».

………………………

Μπορεί η ομάδα να σκόρπισε τον προβληματισμό με τη χτεσινή της παρουσία στο παιχνίδι των Σερρών, ο κόσμος του "Δικεφάλου" όμως είχε μια πραγματικά υποδειγματική συμπεριφορά και προσπάθησε να σπρώξει τους παίκτες στη νίκη. 

Από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας είδαμε στα κάγκελα του γηπέδου να υπάρχουν ασπρόμαυρα πανό και δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε πως το γήπεδο ήταν μια μικρή Τούμπα.

Ο κόσμος απέδειξε πως όταν θέλει, μπορεί να δώσει μαθήματα κερκίδας. Τα videos που ακολουθούν είναι αδιάψευστος μάρτυρας των όσων γράφτηκαν για την παρουσία μας στο Δημοτικό γήπεδο των Σερρών.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4