Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιανουαρίου 2018

Με εκτελεστές Λούχοβι – Δερμιτζάκη! (1994)

Σαν σήμερα στις 5/1/1994, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα την Αθηναϊκό, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1993-1994 … 

Περίπου 1.000 θεατές (837 μόλις τα εισιτήρια!), είδαμε έναν ΠΑΟΚ να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να φτάνει σε μια άνετη επικράτηση με 3-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Λούχοβι στο 56΄και ο Δερμιτζάκης στο 59’ και στο 70’.

Ο λόγος της μη προσέλευσης του κόσμου στην Τούμπα, είχε να κάνει με τη μεγάλη κόντρα που υπήρχε με τον Θωμά Βουλινό ... 

Μεγάλο παιχνίδι από τον Κώστα Οικονομίδη στην καλύτερη παρουσία του στον Δικέφαλο στη διετία που αγωνίστηκε με τον ΠΑΟΚ, καθώς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στην επανάληψη και οδήγησε τον ΠΑΟΚ να κάνει ποδαρικό με το δεξί για το 1994. 
Όλα τα γκολ των παικτών του Όλεγκ Μπλαχίν σημειώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο. Η αρχή έγινε στο 56ο λεπτό, όταν ο Οικονομίδης έκανε από αριστερά τη σέντρα, ο Αναστασιάδης πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα προς τη γωνία της μικρής περιοχής εκεί πετάχτηκε ο Λούχοβι και με πλασέ άνοιξε το σκορ. 
Στο 60’, ο επανεμφανισθείς μετά τον τραυματισμό του Παύλος Δερμιτζάκης, μετά από σέντρα του Οικονομίδη, με κεφαλιά ψαράκι και αφού η μπάλα βρήκε και τη ρίζα του κάθετου δοκαριού της εστίας του Κεφαλά, κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα της αθηναϊκής ομάδας. 

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 70’ με δράστη και πάλι τον Δερμιτζάκη και δημιουργό πάλι τον Οικονομίδη, που εκτέλεσε κόρνερ και με καρφωτή κεφαλιά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ σημείωσε το 3-0…
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Οικονομίδης, Καπετανόπουλος, Αναστασιάδης.
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Παναγιωτίδης, Καπετανόπουλος, Χάβος, Αλεξίου, Ζαγοράκης, Μπορμπόκης, Οικονομίδης, Λούχοβι, Τσαουσίλα (52’ Δερμιτζάκης), Αναστασιάδης (73’ Αντώνας). 

Αθηναϊκός: Κεφαλάς, Μόνος, Μαυρομάτης (30’ Ζόταλης), Χατζηγιάννης, Θεοδωράκος, Θανόπουλος, Σπηλιώτης, Τσιρώνης, Πατίκας (62’ Καφές Γ.), Μπονγκ, Αλβέρτης.
* Το παιχνίδι είχε αρχικά οριστεί να το διαιτητεύσει ο Μπάζας που δήλωσε κώλυμα και στη θέση του σφύριξε ο … Μποροβήλος. 

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες και τέρματα 45-38.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (26 ματς) και συνεχίστηκε με τον Σταύρο Σαράφη (8 παιχνίδια). 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1993-1994. 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4