Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Ιανουαρίου 2018

Νίκησε τον Παναιτωλικό μέσα σε αποδοκιμασίες! (2014)

Σαν σήμερα στις 12/1/2014, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναιτωλικό, για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2013-2014 ... 

Ο Στέφενς (σε ένα 4-2-3-1) ξεκίνησε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Σκόνδρα, στα αριστερά τον Λίνο, Βίτορ με τον Τζαβέλλα κεντρικούς αμυντικούς, στα χαφ στον άξονα σαν αμυντικοί μέσοι άρχισαν ο Μαντούρο και ο Λάζαρ, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο 10αριού τον Κατσουράνη. 

Ο Λούκας στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ο Στοχ στα αριστερά της και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαλπιγγίδης, συμπλήρωσαν την 11άδα. 
Ο Δικέφαλος στο πρώτο 45λεπτο αν και είχε την κατοχή της μπάλας δεν έβγαλε φάσεις, με εξαίρεση ένα σουτ του Λούκας στο 27' το οποίο απέκρουσε ο Ράφαελ, ο Σαλπιγγίδης πήρε το ριμπάουντ αλλά ολιγώρησε απελπιστικά!!! 

Η ομάδα με τον Κατσουράνη επιτελικό χαφ ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να λειτουργήσει, ενώ και ο Μαντούρο ήταν φανερό πως δεν ήταν έτοιμος για αρχική 11άδα. 

Παρά τη διάθεση και τις φιλότιμες προσπάθειες του Λούκας, οι επιθέσεις των ασπρόμαυρων εκφραζόταν με σέντρες που δεν είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. 

Από την άλλη ο Παναιτωλικός του Μάκη Χάβου ήταν αυτός που βρέθηκε τρεις φορές πολύ κοντά στο γκολ με τους Καμαρά στο 12΄και στο 40', καθώς και τον Μπακάκη στο 21'. 

Σε όλες τις περιπτώσεις ο εκπληκτικός εκείνη τη μέρα Γλύκος, κράτησε τον ΠΑΟΚ όρθιο πραγματοποιώντας σωτήριες επεμβάσεις.
Σε γενικές γραμμές η εικόνα της ομάδας στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν αποκαρδιωτική, με εξαιρετικά προβλέψιμο παιχνίδι που απογοήτευσε όσους ανηφόρισαν στην Τούμπα για να την δουν! 

Και πάλι η παρουσία ακριβοπληρωμένων παικτών του ΠΑΟΚ ήταν τραγική, ενώ συνολικά η ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι ήταν ένα τεράστιο μηδενικό! 

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 53ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Λούκας που με εξαιρετική κίνηση και δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής εκτέλεσε τον Ράφαελ.
Στο 58'ο Στέφενς έριξε στο ματς τον Βούκιτς στη θέση του φανερά ανέτοιμου Μαντούρο, ο Κατσουράνης πέρασε αμυντικό χαφ και ο Βούκιτς επιτελικός μέσος. 

Οι διορθωτικές κινήσεις του Ολλανδού (Βούκιτς, Αθανασιάδης, Γεωργιάδης) δεν βοήθησαν να αλλάξει η εικόνα του ΠΑΟΚ. 

Μετά το 1-0 οι παίκτες του Χάβου ανέβηκαν στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε διάθεση για να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και έτσι σε ένα δεύτερο ημίχρονο που θα ξεχαστεί πολύ σύντομα ο Δικέφαλος πήρε το τρίποντο αλλά προβλημάτισε και πάλι με την εμφάνισή του. 

Οι απόλυτα δικαιολογημένες αποδοκιμασίες του κόσμου με το σφύριγμα της λήξης από τον Τοπούζη, ήρθαν να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα αναφορικά με την εικόνα της ομάδας που απλά απογοητεύει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. 

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος Λίνο, Σκόνδρας, Τζαβέλας, Βίτορ, Λαζάρ, Μαντούρο (58' Βούκιτς), Κατσουράνης, Στοχ (80' Γεωργιάδης), Λούκας και Σαλπιγγίδης (64' Αθανασιάδης). 

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Γκάλο, Καλί, Κούσας, Μπικέ, Τζούνιορ (60' Μπούντιμιρ), Σφακιανάκης, Γκοντόι (79' Μύγας), Θεοδωρίδης (68' Νταλμά), Μπακάκης και Καμαρά. 

……………………………………………………….. 

Ο Χουμπ Στέφενς μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε πως η ομάδα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της, ενώ τοποθετήθηκε για τη φυγή του Γκαρσία, την παρουσία του Γλύκου αλλά και του Μαντούρο.
Τα όσα είπε ο Ολλανδός τεχνικός: 

"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Ο Παναιτωλικός έπαιξε πολύ καλά. Είμαστε ικανοποιημένοι από τους τρεις βαθμούς. Ελπίζω να συνεχίσουμε να κερδίζουμε, ξέρουμε ότι δεν έχουμε καλή απόδοση. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ τους πιο ετοιμοπόλεμους παίκτες. Σήμερα πήρα ένα ρίσκο με το Μαντούρο και είμαι ευχαριστημένος που μπόρεσε και έπαιξε 57 λεπτά". 

Για τα προβλήματα που έχει ο ΠΑΟΚ στην ανάπτυξη: "Το πρόβλημα μας είναι είναι στο τελικό κομμάτι των ευκαιριών. Άλλοι παίκτες θέλουν ματς για να έρθουν σε φόρμα, και άλλοι με ξεκούραση". 

Για την παρουσία του Μαντούρο: "Κάθε παιχνίδι τον βοηθά. Θέλει δυο βδομάδες για να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο". 

Για τον Γλύκο και το αν θα είχε την ευκαιρία αν δεν υπέπεφτε ο Χακόμπο σε πειθαρχικό παράπτωμα: "Ο Γλύκος 'ηταν πολύ καλός και στην προετοιμασία. Τότε πήραμε την απόφαση να παίξει ο Χακόμπο. Τώρα ήρθε η στιγμή του να είναι το νούμερο ένα". 

Για τον Γκαρσία και τις δηλώσεις που έκανε: "Δεν του είπα να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ό,τι έγινε ήταν δική του απόφαση, όχι δική μου. Για μένα δεν είναι αυτό το σημαντικό. Σημαντικό είναι οι παίκτες που είναι εδώ. Δεν πρέπει να μιλάμε για την ιστορία αλλά για το μέλλον. Καταλαβαίνω τους φιλάθλους που τον εκτιμούν, κι εγώ τον εκτιμώ σε προσωπικό επίπεδο". 

Για τις αποδοκιμασίες στο τέλος: "Το καταλαβαίνω, κι εμείς δεν είμαστε χαρούμενοι. Τι να κάνουμε; Ή θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε, ή θα πρέπει να σταματήσουμε. Πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι". 

Για τα κίνητρα των παικτών: "Κάθε προπόνηση πρέπει να έχει κίνητρο, κάθε ματς πρέπει να έχει κίνητρο. Και για τους παίκτες και για τον προπονητή". 

Για τον Μάρτενς και το ενδεχόμενο να αποκτηθεί από τώρα: "Είναι απόφαση της ομάδας του. Κάνει κάθε προπονητή χαρούμενο με την ποιότητα του. Για μένα μακάρι να ερχόταν χθες! Ειδικά στη θέση που παίζει έχουμε δοκιμάσει πολλούς αλλά μόνο ο Βούκιτς μπορεί. Δεν μπορεί όμως να βγάζει δυο παιχνίδια σε μια εβδομάδα. Αν δεν έρθει τώρα, είναι δύσκολο να πάρουμε κάποιον άλλον για 6 μήνες Θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν ερχόταν τώρα ο Μάρτενς". 

Για το αν χρειάζεται έναν επιθετικό και με ποια χαρακτηριστικά: "Να είναι καλός παίκτης…". 

Για το ποια είναι η επόμενη μεταγραφική προτεραιότητα: "Δεν είναι χώρος να συζητήσουμε αυτό το πράγμα. Καταλαβαίνω που κάνετε αυτό το πράγμα, καταλάβετέ με που δεν μπορώ πω ονόματα". 

……………………………………………………………………………………… 

Ο Λούκας Πέρεθ αναδείχθηκε πολυτιμότερος της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό και στο περιθώριο της βράβευσής του παραδέχθηκε πως η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή. 

Πιο συγκεκριμένα είπε: 

"Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοσή μας, δεν παίξαμε καλά. Κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς και τίποτα περισσότερα". 

………………………………………………………………………………………… 

Ο Χέντβιγκες Μαντούρο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Τούμπα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο σημείωσε πως νιώθει πάρα πολύ ωραία στον ΠΑΟΚ ενώ τόνισε πως χρειάζεται αρκετά παιχνίδια ακόμα για να είναι απόλυτα έτοιμος. 

Τα όσα είπε ο Ολλανδός: 

"Ηταν πολύ καλό που έκανα ντεμπούτο για το πρωτάθλημα στην Τούμπα. Δεν παίξαμε καλά αλλά το να κερδίζεις είναι πάντα όμορφο. Αν παίζαμε όμως καλά θα ήταν ακόμα καλύτερα. Νιώθω ωραία εδώ. Είναι σα στο σπίτι μου! Ωραίο το συναίσθημα να παίζεις εδώ. Δεν είμαι έτοιμος ακόμα χρειάζομαι παιχνίδια". 

…………………………………………………………………………….. 

Παρά τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ, οι νίκες είναι αυτές που μετρούν περισσότερο, όπως δήλωσε o Παναγιώτης Γλύκος.
Αναλυτικά: 

«Ξέραμε πως είναι καλή ομάδα ο Παναιτωλικός και στην έδρα του παίρνει περισσότερους βαθμούς, στα εκτός όχι και τόσο. Σε μερικές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο βγήκαν οι αντεπιθέσεις τους αλλά αντεπεξήλθαμε καλά. Ανεβήκαμε περισσότερο στο δεύτερο και πήραμε τους τρεις βαθμούς που είναι πολύ σημαντικοί. 

Μέσα από τα παιχνίδια θα έρθουν και οι καλές εμφανίσεις. Στα δύο τελευταία δεν ήμασταν και τόσο καλοί. Ωστόσο το σημαντικότερο είναι η νίκη και αυτή καταφέραμε και πήραμε και συνεχίζουμε με το επόμενο ματς. 

Το γκολ από ότι φάνηκε θα έκρινε το παιχνίδι, Ήμασταν εμείς αυτοί που το πετύχαμε και κερδίσαμε και είναι σημαντικό που συνεχίζουμε το σερί των νικών. 

Στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει η Εθνική αλλά προτρέχουμε πολύ! Κοιτάω το κάθε παιχνίδι που είναι το πιο σημαντικό για να φτάσω εκεί βήμα βήμα. Αν τα πράγματα πηγαίνουν καλά και ο προπονητής μου μου δίνει τη δυνατότητα, ελπίζω σε αυτό το όνειρο». 



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4