Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Ιανουαρίου 2018

Δεν το πίστεψε και μοιραία ήρθε η ήττα! (1964)

Σαν σήμερα στις 12/1/1964, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-1964…

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 22.000 θεατές, η αθηναϊκή ομάδα είχε μια μέτρια απόδοση, αλλά πήρε τη νίκη με 3-1, με τον ΠΑΟΚ να μην πιστεύει πως μπορεί να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με (τουλάχιστον) την ισοπαλία και να πληρώνει την έλλειψη αυτοπεποίθησης των παικτών μας.
Ο Ιταλός ρέφερι Αντόνιο Σπαντέλα, στο 16ο λεπτό δεν είδε αυτό που είδε όλο το γήπεδο, όταν ο Σοφιανίδης ανέτρεψε τον Σαββίδη την ώρα που ήταν έτοιμος να πλασάρει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, μην καταλογίζοντας το πεντακάθαρο πέναλτι (μέχρι και οι αθηναϊκές φυλλάδες το παραδέχτηκαν!) με το σκορ να είναι στο 0-0…

Η ΑΕΚ στην πρώτη ουσιαστική απειλή για την εστία μας, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ! Ήταν το 33ο λεπτό, όταν ο Νεστορίδης σέντραρε παράλληλα με τη γραμμή της εστίας μας και ο Παπαϊωάννου με το στήθος έκανε το 1-0.
Δύο λεπτά αργότερα έγινε και το 2-0 με ατομική προσπάθεια του Νεστορίδη, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο 66’ ο Γιακουμής με κεφαλιά μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Λέανδρος ξανάβαλε τον ΠΑΟΚ στο ματς, όμως στο 74΄ο Παπαϊωάννου εκμεταλλεύτηκε λάθος του Λέανδρου και έγραψε το τελικό 3-1.
Ένα λεπτό νωρίτερα ο Γιακουμής έχασε μεγάλη ευκαιρία για να γίνει το 2-2, ενώ ευκαιρία χάθηκε και στο 81’ από τον Μαρβάκη για να ξαναμπεί ο ΠΑΟΚ στο ματς, όταν το σκορ είχε γίνει 3-1.

Διακρίθηκαν από την ομάδα μας οι Λιτόπουλος (στην επανεμφάνισή του), Σαββίδης, Γιακουμής, Νικολαΐδης, Λέανδρος.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Σεραφείδης, Κανελόπουλος, Παπαποστόλου, Σοφιανίδης, Σκευοφύλαξ, Τασίνος, Σταματιάδης, Παπαγεωργίου, Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, Πομώνης.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Μακρής, Λιτόπουλος, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Μαρβάκης, Γιακουμής, Σαββίδης, Παπαδόπουλος.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Παπαϊωάννου, Μακρής, Μιχαηλίδης σε μια εναέρια μονομαχία τους.

* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ!

Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς στις 27/11/2016.

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8
ος!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4