Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Ιανουαρίου 2018

Τρίποντο με Εθνικό Αστέρα στην άδεια Τούμπα! (2001)

Σαν σήμερα στις 4/1/2001, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, τον Εθνικό Αστέρα σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2000-2001…

Ο Δικέφαλος πλήρωνε τα επεισόδια που είχαν γίνει στις 27/11/2000 στο ματς με τον Ολυμπιακό, με το διαιτητικό έκτρωμα του Κασναφέρη και έτσι έπαιξε μπροστά σε άδειες κερκίδες!
Το σκορ άνοιξε στο 8ο λεπτό ο Φρούσος με σουτ μετά από σέντρα του Γεωργιάδη (αρχική εικόνα), ενώ έξι λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Φρούσου μετά από σέντρα του Τετράτζε πέρασε άουτ!
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Κυριάκου Τοχούρογλου στο 25’, στο 30’ και στο 35’ για να μείνει η εστία μας απαραβίαστη.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου ανήκε στον ΠΑΟΚ, που βγήκε στην επίθεση και είχε δύο καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Φρούσο στο 37’ και στο 39’. Ένα λεπτό πριν ο Παπίπλιας στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ο Καμπς έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Με την έναρξη της επανάληψης, στο 50ό λεπτό, ο Γεωργιάδης με πλασέ μετά από σέντρα του Βενετίδη έγραψε το 2-0, κλειδώνοντας ουσιαστικά το ματς, με τους φιλοξενούμενους απλά να μειώνουν στο τελικό 2-1 με τον Κοντόπουλο στο 85’…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Εγκωμίτης, Βενετίδης, Ουντέζε, Αμπονσά, Τετράτζε, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Καμπς (87’ Κουλακιώτης), Φρούσος (76’ Ναλιτζής), Οκκάς (61’ Καφές).

Εθνικός Αστέρας (Λιβαθηνός): Κιούρκος Χ., Πάβλοβιτς, Κοντόπουλος, Τριανταφύλλου, Μπερνεάνου, Μπασινάς, Ξάνθης, Τσαλίκης, Τέσοβιτς (66’ Παπαθανασίου), Θωμαΐδης (48’ Καστανιώτης), Μπεναλί (71’ Κιούρκος Γ.).
Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Αρχίσαμε να παίζουμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν γύρισε ο Τετράτζε πίσω. Το δεύτερο γκολ μας βοήθησε να ηρεμήσουμε. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες να καθαρίσουμε το παιχνίδι, στο τέλος δεχτήκαμε γκολ και κινδυνέψαμε να δεχτούμε κι άλλο. 
 
Το πιο σημαντικό είναι ότι ξεκινήσαμε τη χρονιά με νίκη και το πιο άσχημο –κυρίως για τους παίκτες- ότι ο αγώνας έγινε μπροστά σε άδειες κερκίδες! Αυτό μας επηρέασε, όπως και η διακοπή του πρωταθλήματος που προηγήθηκε».

Σπύρος Λιβαθηνός: «Είναι άχαρο για τους παίκτες να παίζουν μπροστά σε άδειες εξέδρες. Το παιχνίδι παρόλα αυτά ήταν πολύ καλό, προσπαθήσαμε για καλό και καθαρό ποδόσφαιρο, βγήκαμε με απαιτήσεις στην επίθεση και νομίζω ότι φέραμε σε δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ. 
 
Ήταν καθοριστικά τα δύο γκολ που δεχτήκαμε στις αρχές των ημιχρόνων. Αν πετυχαίναμε πιο γρήγορα το διό μας γκολ θα παλεύαμε περισσότερο. Θέλω να συνεχίσουμε έτσι ώστε να έρθει πιο γρήγορα η σωτηρία για την ομάδα μας».

Γιώτης Εγκωμίτης: «Ήταν δύσκολη η νίκη μας, όμως είχαμε αρκετό καιρό να παίξουμε. Μας χαροποιεί ότι καταφέραμε να κερδίσουμε έστω και χωρίς τον κόσμο μας και βλέπουμε για μια καλύτερη συνέχεια. 
 
Υπήρχαν στιγμές που υη ομάδα έπαιξε αρκετά καλά, χάσαμε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουμε περισσότερα γκολ, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ευτυχώς που κερδίσαμε και όπως είπα αυτό μας χαροποιεί. 
 
Στόχος μας είναι να βλέπουμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι, τώρα το μυαλό μας είναι στο ματς με τον Ιωνικό που ακολουθεί, για το οποίο θα προετοιμαστούμε κατάλληλα».
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4