Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Ιανουαρίου 2018

Η εξαιρετική εμφάνιση δεν έφερε πρόκριση (2000)

Σαν σήμερα στις 12/1/2000, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για τον β’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1999-2000 …

Στην 58η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1999-2000 μετείχαν συνολικά 56 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 20 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 5 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, ενώ διεξήχθη κι ένας συμπληρωματικός γύρος με 4 μόλις αγώνες.

Τη χρονιά αυτή επανήλθε το σύστημα της αρχικής φάσης των ομίλων μετά την προσωρινή τριετή κατάργησή του, ενώ μέχρι και τη φάση των προημιτελικών όλοι οι αγώνες ήταν μονοί νοκ άουτ.

Τα αποτελέσματα του Δικεφάλου στη φάση των ομίλων (με μπλε χρώμα τα ενεργά link, με λεπτομέρειες των αγώνων):

1η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Αγερσανί 2-0
2η αγωνιστική: Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 0-2
3η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Παναχαϊκή 5-0
4η αγωνιστική: Ποσειδώνας Μηχανιώνας - ΠΑΟΚ 0-3
5η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Βέροια 1-0

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 19.000 θεατές (17. 317 τα εισιτήρια) με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς πλέον στον πάγκο του, ο οποίος λίγο καιρό πριν βρισκόταν επί 3,5 χρόνια στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχασε με 2-1 και σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα τον αδικεί!
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αποθεώθηκε (!) από τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και παράταξε μια ομάδα που ήταν συνολικά καλύτερη από τον αντίπαλό της, ειδικά στο πρώτο μισό του παιχνιδιού!

Με πίεση στη μεσαία γραμμή, καλή κυκλοφορία και μια εξαιρετική αριστερή πτέρυγα με τους Κωνσταντινίδη – Βενετίδη να κυριαρχούν, έδειξε πως κατέβηκε στην Αθήνα για την πρόκριση. Μια πρόκριση που πιθανότατα θα είχε πάρει αν δεν έβρισκε εκείνη τη μέρα απέναντί του έναν πολύ καλό Ελευθερόπουλο, που έσωσε τον Ολυμπιακό σε ουκ ολίγες περιπτώσεις!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με το αριστερό, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς, ο Μιχόπουλος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Αλεξανδρής από κοντά έκανε το 1-0.

Στο 4’ ο Κωνσταντινίδης βγήκε τετ α τετ με τον Ελευθερόπουλο, τον πλάσαρε όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο βοηθός Λάππας, σταμάτησε με ανύπαρκτο οφ σάιτ τον Κωνσταντινίδη που έφευγε μόνος του προς την περιοχή του Ολυμπιακού και στο 19’ ήρθε το 1-1. Ο Άντζας ανέτρεψε τον Βρύζα μέσα στην περιοχή, ο Τσαγκαράκης σωστά έδωσε το πέναλτι και ο Φρούσσος ευστοχώντας από τα 11 μέτρα ισοφάρισε!

Στο 27’ ο Αλεξανδρής από καλή θέση σούταρε άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή του 45λεπτου. Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Φρούσσος έπιασε εξαιρετική κεφαλιά, όμως ο Ελευθερόπουλος με τα ακροδάχτυλα και με τη βοήθεια του δοκαριού απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο 53’ και πάλι ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε την κεφαλιά του Βρύζα αυτή τη φορά!
Ένα λεπτό αργότερα έγινε το 2-1. Μετά από κόρνερ του Τζόρτζεβιτς, ο Μιχόπουλος βγήκε και δε βγήκε, η άμυνα ολιγώρησε και ο Γιαννακόπουλος με κεφαλιά έδωσε νέο προβάδισμα στον Ολυμπιακό, στην πρώτη σημαντική επίθεσή του στην επανάληψη (παραπάνω εικόνα)! 

Στο 77’ ο Βρύζας βρήκε τον Γεωργιάδη, αυτός προ του Ελευθερόπουλου σούταρε άουτ στην τελευταία καλή προσπάθειά μας στο ματς!
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μπιγκόν): Ελευθερόπουλος, Άντζας (35’ Ανατολάκης), Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Κωστούλας. Μαυρογενίδης, Πασσαλής, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής, Γκόγκιτς (57’ Νινιάδης – 84’ Πουρσαϊτίδης)

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Μιχόπουλος, Μπορμπόκης (75’ Φραντζέσκος), Βενετίδης, Κατσιαμπής, Τετράτζε, Χασιώτης, Μαραγκός (82’ Μαραγκός), Βρύζας, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Φρούσσος (82’ Νούνιες) 
Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και στους παίκτες της παλιάς μου ομάδας, αλλά και στους παίκτες της καινούριας μου ομάδας για το σημερινό παιχνίδι. Έγινε ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε επί 90 λεπτά να πάρει, και θα μπορούσε να το είχε καταφέρει με λίγη τύχη, το αποτέλεσμα που ήθελε. 
 
Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όταν σου λείπει η τύχη δύσκολα μπορείς να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση. Δε χρειάζεται να πω που κρίθηκε το παιχνίδι, θα ήταν καλύτερα να το κρατήσουμε αυτό για μας και να βγάλουμε τα συμπεράσματα που πρέπει».

Τάσος Κατσιαμπής: «Το δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν να προκριθούμε εμείς αφού φανήκαμε άτυχοι στις ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο τυχερός και κέρδισε. Το ματς κρίθηκε στις χαμένες ευκαιρίες. Πάντως παίξαμε πολύ καλά και νομίζω θα έχουμε ακόμη καλύτερη συνέχεια».

Ζήσης Βρύζας: «Δε θα πω τίποτε για το παιχνίδι. Τα είδατε και μόνοι σας και μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Το μόνο που έχω να πω εκ μέρους των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ είναι να εκφράσω τη λύπη μας γιατί δε θα συνεχίσουμε στο Κύπελλο. Θα ήθελε να μείνω σε αυτό!»


Αλμπέρτο Μπιγκόν: «Θέλω να δώσω τις ευχές μου με όλη μου την καρδιά στον κ. Μπάγεβιτς και στον ΠΑΟΚ. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνω άξιος διάδοχός του στον Ολυμπιακό, καθώς επίσης και ότι θα φέρω τις ίδιες και παραπάνω επιτυχίες από όσες έφερε αυτός!»
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4