Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Ιανουαρίου 2018

Κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά όχι το ματς! (1964)

Σαν σήμερα στις 19/1/1964, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Πόντου σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-1964...

Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 5.000 θεατές (3.305 τα εισιτήρια), έγινε σε θερμοκρασία υπό του μηδενός και τελείωσε ισόπαλο 0-0, με τις δύο ομάδες και κυρίως τον ΠΑΟΚ να μην αξιοποιεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Το παιχνίδι παρά τη λευκή ισοπαλία, είχε πολύ καλό ρυθμό, η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο περιοχές, με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με τέσσερις απουσίες, καθώς έλειπαν ο Βασιλειάδης, ο Γιακουμής (άρρωστος), ο Παπαδόπουλος (λόγω στρατού) και ο Σαββίδης.

Τα κενά τους όμως υπερκαλύφθηκαν από τους νεαρούς στους οποίους έδωσε φανέλα βασικού ο τότε τεχνικός της ομάδας μας Γκεόργκι Μπαμπολτσάι. Ειδικά ο Κούδας και ο Αποστολίδης άφησαν άριστες εντυπώσεις με το περίτεχνο παιχνίδι τους, γεμίζοντας αισιοδοξία τον κόσμο που παρακολούθησε το ματς!
Δίπλα στους έμπειρους Μουρατίδη και Λέανδρο, δημιούργησαν μια επιθετική τετράδα πολλά υποσχόμενη για το μέλλον! Οι φιλοξενούμενοι βλέποντας πως μειονεκτούν τεχνικά σε σχέση με τον Δικέφαλο, έπαιξαν δυνατά, υπέρμετρα κάποιες φορές, όμως στο τέλος έφυγαν με την Τούμπα με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αποστολίδης, Νικολαΐδης, Μακρής, Μουρατίδης, ενώ διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κύπριος, Κωστάκης Ξανθούλης!

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Χασιώτης, Λιτόπουλος, Μακρής, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Κούδας, Μουρατίδης, Αποστολίδης, Μαρβάκης.

Απόλλων Πόντου: Βιόπουλος, Μήτρακας, Μαλλιόγλου, Χρυσανίδης, Αβραμίδης, Καραμυτηλιός, Αλεξανδρίδης, Κοκωνίδης, Μηταριώτης, Σακελαρίδης, Νιφαδόπουλος.

* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ!

Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς στις 27/11/2016.

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος! 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Μαλλιόγλου να απομακρύνει με κεφαλιά την ώρα που ο τερματοφύλακας της ομάδας του (Βιόπουλος) έκανε έξοδο, ενώ τη φάση παρακολουθούν οι Μαρβάκης και Κούδας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4