Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Ιανουαρίου 2018

Έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή! (1980)

Σαν σήμερα στις 13/1/1980, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 4.000 θεατές (3.376 τα εισιτήρια) και ο Δικέφαλος κατέβηκε στην Αθήνα, ελπίζοντας σε δική του νίκη και παράλληλα ήττα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ώστε να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας!

Από τα δύο σενάρια όμως, πραγματοποιήθηκε μόνο το δεύτερο, καθώς ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχασε με 2-0, ένα αποτέλεσμα που οι παίκτες του Έγκον Πίχατσεκ δεν φρόντισαν να εκμεταλλευτούν το «δώρο», καθώς γνώρισαν την ήττα με 1-0, επιβεβαιώνοντας την κάκιστη εκτός έδρας προϊστορία μας με τον Απόλλων Σμύρνης (Αθηνών παλαιότερα), καθώς σε 38 αναμετρήσεις μετράμε 20 ήττες, 10 ισοπαλίες, 8 νίκες, με τέρματα 52-34 υπέρ της Ελαφράς Ταξιαρχίας! 
Αυτό είναι το προσωνύμιο που δόθηκε σε παλιότερες εποχές στην ιστορική αθηναϊκή ομάδα, με την οποίαν τα 38 εκτός έδρας παιχνίδια μας, τα 34 έγιναν στη Ριζούπολη, ένα στη Λεωφόρο (ήττα με 2-1), ένα στη Νέα Φιλαδέλφεια (1-3 στις 23/9/1984 για την 1η αγωνιστική) και ένα στη Νέα Σμύρνη (1-4 στις 22/11/1998 για την 10η αγωνιστική)

Μάλιστα αυτή η ήττα ήταν η πρώτη από την περίοδο 1970-1971, καθώς εκείνη τη δεκαετία ο ΠΑΟΚ έφευγε από τη Ριζούπολη με βαθμό ή βαθμούς στις αποσκευές τους! Την ήττα μας όμως με 1-0 σαν σήμερα 13/1/1980, ακολούθησαν άλλες τρεις τα επόμενα χρόνια, στο ίδιο γήπεδο, από τον ίδιο αντίπαλο …
Στην αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980, ο ΠΑΟΚ εμφάνισε για πολλοστή φορά το «σύνδρομο των Τεμπών» και παρουσιάστηκε αγνώριστος! 

Είχε ένα πολύ κακό πρώτο 45λεπτο, στο οποίο αναλώθηκε να καταστρέψει το παιχνίδι των γηπεδούχων, έχοντας το νου στην κόντρα, με μια μεσαία γραμμή που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και έναν Κούδα σκιά του καλού εαυτού του!

Το γκολ που τελικά έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 15ο λεπτό. Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Καρυπίδη, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκαν ο Δοντάς και ο Ζούμας, με τον δεύτερο να είναι αυτός που την έστειλε στα δίχτυα του Φίλη (αρχική εικόνα). 
Η αγωνιστική άνοδος του Αναστασιάδη, βελτίωσε την εικόνα της ομάδας, με τον ΠΑΟΚ να έχει δύο καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο για το 1-1, η μία με τον Αλαβάντα που σούταρε πολύ δυνατά από μακρινή απόσταση, ο Σκούρας απέκρουσε δύσκολα και ο Βασιλάκος που μπήκε στη φάση σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων (παραπάνω εικόνα) και στο 43’ ο Σκούρας απέκρουσε και πάλι δύσκολα την κοντινή κεφαλιά του Αναστασιάδη! 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπροστά στο φάσμα της ήττας, βγήκε πιο οργανωμένα στην επίθεση, είχε τις ευκαιρίες για κάποιο γκολ, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εξίσου επικίνδυνοι στην κόντρα! 

Μάλιστα στο 64’ το σουτ του Δοντά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μας, ενώ η τελευταία καλή στιγμή μας στο ματς, ήρθε στο 87’, με τον Σκούρα να αποκρούσει το σουτ του Κερμανίδη. 

Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Βουράκη, βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη, στη μάχη που έδιναν για τη σωτηρία τους, καθώς με 10 βαθμούς βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, μαζί με την Καστοριά και τη Ρόδο! 

Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Αλαβάντας, Αποστολίδης Θ., ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ…


Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Σκούρας, Μπέριος, Στεφανάκης, Προκόβας (62’ Καρούλιας), Θεοχαρίδης, Βρεττός, Χατζής (76’ Θεοδωρίδης), Ζούμας., Δοντάς, Μαυρομάτης, Καρυπίδης.

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης (75' Αλεξανδρίδης), Αποστολίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αλαβάντας, Αναστασιάδης, Κούδας, Κερμανίδης, Βασιλάκος, Ορφανός (46' Σαράφης).


* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4