Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Ιανουαρίου 2018

Μια "κρύα" ήττα κυριολεκτικά από το πουθενά! (2008)

Σαν σήμερα στις 13/1/2008, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα την Ξάνθη, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2007-2008...

Στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 15.000 θεατές (κόπηκαν 10.204 τα εισιτήρια), η ατμόσφαιρα όπως πάντα εκείνη τη σεζόν ήταν εκπληκτικά όμορφη, ωστόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν σε κακή μέρα και δεν κατάφεραν να πετύχουν την όγδοη νίκη τους στο πρωτάθλημα.



Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε την καθολική υπεροχή, ωστόσο αυτή μεταφραζόταν μόνο σε προσωπικές ενέργειες και κατοχή της μπάλας στο χώρο του κέντρου. 

Οι φιλοξενούμενοι αρκούνταν στο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους, κάτι που τελικά πέτυχαν και επιπλέον, σε μία αντεπίθεση (35') κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ρατζίνσκι, τον 34χρονο Καναδό επιθετικό, γεννημένο στην Πολωνία. 

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε με επιθετικές διαθέσεις, με μοναδικό στόχο ένα γρήγορο γκολ. Η πίεση που άσκησε απέφερε ένα πέναλτι, το οποίο όμως δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ ο Γ. Γεωργιάδης. 

Στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο Ζουέλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάτι που στη συνέχεια ανάγκασε τους παίκτες των φιλοξενουμένων να οπισθοχωρήσουν και μέχρι τη λήξη του αγώνα η εικόνα να είναι μία: ο ΠΑΟΚ στην επίθεση και η Ξάνθη σε μόνιμη θέση άμυνας. 

Τελικά η πολυπόθητη ισοφάριση δεν ήρθε και ο ΠΑΟΚ υπέστη την ήττα, που τον κράτησε στους 23 βαθμούς. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για την Ξάνθη, η οποία έφτασε τους 21 βαθμούς.

20' Συνδυασμός Χριστουδουλόπουλου και Σάλμον έξω από την περιοχή, ο τελευταίος από διαγώνια και δεξιά προσπάθησε να σκοράρει με δυνατό σουτ, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

27' O Μπαϊάνο έστρωσε δίπλα του στον Μπαλάφα, ο οποίος προσπάθησε από μεγάλη απόσταση να αιφνιδιάσει τον Γκσπούρνινγκ, ωστόσο ο τελευταίος έπεσε στο αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

34' Προσωπική ενέργεια του Μπαϊάνο έξω από την περιοχή της Ξάνθης, σουτ με το δεξί, η μπάλα έφυγε άουτ.

35' Σέντρα του Άλβα από δεξιά σε μία αντεπίθεση της Ξάνθης, κεφαλιά του Ρατζίνσκι στο ύψος του δευτέρου δοκαριού μπροστά στον Κνολ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Φερνάντες.

56' Σέντρα από δεξιά του Γεωργιάδη, ο Σάλμον προσπάθησε να κάνει την προβολή στο ύψος του πέναλτι, ο Ζουέλα τον παρεμπόδισε αντικανονικά και ο κ. Κάκος σφύριξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γεωργιάδης, αλλά αστόχησε. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το πέναλτι ήταν το πρώτο που κέρδισε ο ΠΑΟΚ σε εκείνο το πρωτάθλημα. Τελευταία φορά που ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι ήταν το Μάρτιο του 2006, σε εντός έδρας αγώνα με την Καλλιθέα. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ζουέλα.

66' Ο Ίλιεφ μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης από δεξιά, απέφυγε έναν αμυντικό, από πολύ πλάγια επιχείρησε σουτ, η μπάλα προσέκρουσε σε σώματα αμυντικών και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Λυμπερόπουλου.

89' Σέντρα από δεξιά, γυριστή κεφαλιά στο ύψος του δευτέρου δοκαριού από τον Γκονζάλες, ο Λυμπερόπουλος ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Σάντος): Φερνάντες, Σνάουτσερ, Μπαλάφας (61’ Ίλιεφ), Μπαϊάνο, Μελίσσης, Κνολ, Χαραλάμπους (78’ Γκονζάλες), Χριστοδουλόπουλος, Γεωργιάδης, Σάλμον, Λάκης (46’ Κωνσταντινίδης). 

Ξάνθη (Κεχαγιάς): Γκσμπούρνινγκ, Ρατζίσκι, Ζουέλα, Κωστούλας, Παπαδημητρίου, Διγκόζης, Κιντάνα (58’ Βάλλας), Τζωρτζιόπουλος, Ρίκα, Άλβα, Πόι. 

* Πολλά πανό κρεμασμένα στην Τούμπα, υπενθύμιζαν στην τότε κυβέρνηση την περιβόητη ρύθμιση χρεών...
* Εκείνη τη μέρα τιμήθηκε ο Ζήσης Βρύζας, που πρόσφατα είχε εγκαταλείψει την ενεργό δράση, αναλαμβάνοντας το πόσο του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα...
* Τη σεζόν 2007-2008, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο του (για ένα μόλις παιχνίδι, αυτό στην Ξάνθη για την 1η αγωνιστική) και τον διαδέχτηκε ο Φερνάντο Σάντος. Η ομάδα συγκέντρωσε 35 βαθμούς και τερμάτισε στην 9η θέση με 10 νίκες - 5 ισοπαλίες - 15 ήττες, με τέρματα 29-35.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4