Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Ιανουαρίου 2018

Εκμεταλλεύτηκε τα "δώρα", πήρε τη νίκη! (1961)

Σαν σήμερα στις 15/1/1961, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ατρόμητο Πειραιώς, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961...

Το δεύτερο πρωτάθλημα από καθιερώσεως της Εθνικής κατηγορίας πλησίαζε στα μισά του (συμμετείχαν 16 ομάδες), με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα, πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με το σύστημα βαθμολογίας να είναι 3-2-1.

Αντίθετη πορεία είχε η ομάδα του Πειραιά που από νωρίς πάλευε για τη σωτηρία της (δεν τα κατάφερε τελικά να σωθεί, τερμάτισε στην 16η θέση) καθώς βρισκόταν μια ανάσα από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Αυτή ήταν η μία και μοναδική φορά στην ιστορία του, που ο Ατρόμητος Πειραιώς συμμετείχε στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος! 

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα 15/1/1961, ο Δικέφαλος ήταν πολύ καλύτερος των αντιπάλων του και πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε δύο … λάθη του τερματοφύλακα Κοψαχείλη,  που έβγαλε έτσι  από τη δύσκολη θέση τους επιθετικούς μας!
Ο Ατρόμητος ήρθε στην Τούμπα για την ισοπαλία, τον ευνοούσε ο πολύ αργός του παιχνιδιού και μάλιστα στο 0-0 έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με τον Ανασόπουλο και τον Δροσόπουλο!

Το σκορ τελικά άνοιξε στο 61ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Λέανδρου ο Σιδηρόπουλος πήρε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας Κοψαχείλης προσπάθησε να αποκρούσει με γροθιές όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Στο 88’ έγινε το 2-0 και πάλι από λάθος του Κοψαχείλη, καθώς σε γύρισμα της μπάλας από αμυντικό της ομάδας του (Σκαραμαγκάς), γλίστρησε, η μπάλα πέρασε από πάνω του και ο Βασιλειάδης σε κενή εστία σημείωσε το τελικό 2-0.

Να σημειωθεί πως ο Κοψαχείλης παρά τις δύο άτυχες στιγμές στα γκολ που σημείωσαν οι παίκτες μας, ήταν ο καλύτερος του Ατρομήτου, αφού έσωσε την εστία του ουκ ολίγες φορές τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο! Η τύχη το έφερε έτσι ώστε να αποδειχτεί μοιραίος παίκτης των φιλοξενούμενων!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιατρού, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Τασσόπουλος, Γιαννέλος, Γιακουμής, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Νικολαΐδης.

Ατρόμητος: Κοψαχείλης, Ιωνάς, Σκαραμαγκάς, Μπελούκας, Στριμπέλης, Τσαμάκος, Κόρμπος, Μάμαλης, Χόβρης, Δροσόπουλος, Ανασόπουλος.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Κοψαχείλης να αποκρούει την μπάλα, πιεζόμενος από τον Σιδηρόπουλο. 

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά, ανήκε και ο γνωστός μας ... Αλέφαντος, ο οποίος δεν έπαιξε στην Τούμπα, αγωνίστηκε όμως στον αγώνα του 2ου γύρου, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4