Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Ιανουαρίου 2018

Ο χιονιάς έφερε την αναβολή!

Σαν σήμερα στις 20/1/1963, επρόκειτο να διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας, το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πιερικό, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963...

Η πρωτοφανής κακοκαιρία που επικρατούσε στη Βόρεια Ελλάδα εκείνες τις μέρες, δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της αναμέτρησης με την ομάδα της Κατερίνης, ενώ την ίδια τύχη είχαν και τα παιχνίδια Άρης – Πανιώνιος, Φωστήρας – Απόλλων Πόντου αλλά και κάποια ματς Β’ Εθνικής, καθώς όλη η Μακεδονία είχε ντυθεί στα λευκά!


Το κρύο που επικρατούσε για αρκετές μέρες και στη συνέχεια ήταν πολικό, πολλές ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, ενώ η χώρα είχε κυριολεκτικά παραλύσει από την επέλαση του χιονιά! 

Ίδια τύχη είχαν και τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής, καθώς η κακοκαιρία είχε απλωθεί σε όλη τη χώρα, ενώ ο αγώνας με τον Πιερικό έγινε τελικά στις 30/1/1963 (ημέρα Τετάρτη), με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί εύκολα με 2-0. 

Και εκείνη τη μέρα ο αγωνιστικός χώρος ήταν σκεπασμένος με παχύ στρώμα χιονιού και χρειάστηκε να καθαριστεί με μηχανήματα για να διεξαχθεί το παιχνίδι, όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που ακολουθούν!
Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4