Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Ιανουαρίου 2018

Τρένο (στην επανάληψη) ο ΠΑΟΚ στη Ρόδο! (1988)

Σαν σήμερα στις 3/1/1988, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Ρόδο για να αντιμετωπίσει τον Διαγόρα σε παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988… 

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 5.000 θεατές (4.068 τα εισιτήρια) ήταν ανώτερος των γηπεδούχων στην επανάληψη και πήρε εντυπωσιακό διπλό με 0-3, απέναντι σε έναν αντίπαλο που προερχόταν από νίκη επί του Ηρακλή και περνούσε περίοδο φορμαρίσματος…

Ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του τον Γιώργο Κωστίκο, ο οποίος εκείνη τη σεζόν αγωνιζόταν σε αυτήν ομάδα του νησιού (ο Διαγόρας αγωνίστηκε στην Α' Εθνική για μια τριετία) και στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, υπήρξαν διαμαρτυρίες των γηπεδούχων προς τον Θεσσαλονικιό ρέφερι Τάσο Κανταρτζή, θεωρώντας πως υπήρξε πέναλτι σε ανατροπή του Αγγελίνα από τον Λεοντιάδη, σε μια πολύ δύσκολη φάση, στην οποία πάντως πιθανότατα να είχαν δίκαιο! 

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους γηπεδούχους να το ελέγχουν και να χάνουν καλές ευκαιρίες με τον Κωστίκο στο 17’ και τον Κωνστάντουρα στο 31’, δύο φάσεις που τις καθάρισε ο Γιάννης Γκιτσιούδης! 

Η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ απείλησε την εστία των γηπεδούχων ήταν στο 41ο λεπτό, με τον Αλεξανδρίδη να βγαίνει στην κόντρα τετ α τετ με τον Γρηγοριάδη, ο τελευταίος όμως απέκρουσε το πλασέ του επιθετικού μας.
 
Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην! Λίγο η κούραση των γηπεδούχων, λίγο η κατακόρυφη άνοδος της απόδοσης των παικτών μας, έφεραν έναν επιθετικό μονόλογο του ΠΑΟΚ, με συνέπεια το σκορ από 0-0 να μετατραπεί σε 0-3! Ο τεχνικός του Διαγόρα στις δηλώσεις του μετά το ματς δεν κρύφτηκε, παραδεχόμενος πως στο δεύτερο ημίχρονο, στο γήπεδο υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ! 

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Δικέφαλος έδειξε τα δόντια του! Στο 46’ ο Αλεξανδρίδης απέφυγε τους Ψεύτη - Καστανό, όμως ο Γρηγοριάδης σταμάτησε το πλασέ του, αλλά στο επόμενο λεπτό το σκορ άνοιξε, με τον Μπορμπόκη να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας και με δυνατό σουτ να ανοίγει το σκορ… 

Στο 65’ ο Παπαϊωάννου εκτέλεσε φάουλ και ο Λαγωνίδης με θαυμάσια κεφαλιά σημείωσε το 0-2, για να διαμορφωθεί το τελικό 0-3 στο 81’, με τον Μπορμπόκη να βρίσκει τον Λεοντιάδη και αυτός να πλασάρει εύστοχα τον Γρηγοριάδη! Στο 84΄ο Γρηγοριάδης ανέτρεψε τον Σερέτη, με τον Κανταρτζή να μη δείχνει την άσπρη βούλα, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Γρηγοριάδης απέκρουσε πάνω στη γραμμή το έξυπνο σουτ του Σκαρτάδου! 

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Μαλιούφας, Σκαρτάδος, Μπορμπόκης, Λαγωνίδης. 

Οι συνθέσεις: 

Διαγόρας: Γρηγοριάδης, Αγγελίνας (70’ Σκούρας), Αθανασίου, Καστανός, Παπούλιας, Ψεύτης, Χατζόγλου (55’ Γεωργαλής), Σωτηρόπουλος, Κωστίκος, Κωνστάντουρας, Αναγνώστου. 

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μαλιούφας, Σκαρτάδος, Σίγγας (83’ Σερέτης), Μπορμπόκης, Λαγωνίδης, Λεοντιάδης, Παπαϊωάννου (80’ Μαυρομάτης), Αλεξανδρίδης.

Δηλώσεις προπονητών 

Μιχάλης Μπέλλης: «Ένα αποφασιστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες! Το περάσαμε διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις και πείσαμε όλους αυτούς που έλεγαν ότι ο ΠΑΟΚ έχει φέρει τυχαία αποτελέσματα. Οι δύο αντίπαλοι σήμερα είχαν διαφορετικούς στόχους και είμαι ευχαριστημένος που κερδίσαμε. Εύχομαι ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα με Έλληνα τεχνικό! Αν δεν το πάρουμε, μπορούμε να φτιάξουμε φέτος την ομάδα του μέλλοντος με νέα παιδιά. Ο Διαγόρας, χωρίς να θέλω να κολακέψω, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και πιστεύω το σημερινό σκορ να μην τον επηρεάσει για τη συνέχεια».

Χρήστος Αρχοντίδης: «Δεν ξέρω αν ο διαιτητής έδινε το καταφανέστατο πέναλτι στο 3’, ποια εξέλιξη θα είχε ο αγώνας. Στο β’ ημίχρονο πάντως υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο και έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ομάδα μου παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο από τη μια Κυριακή στην άλλη! Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, ξανά πάλι από την αρχή, με νέα βάση για τη συνέχεια».



* Η νίκη του ΠΑΟΚ στη Ρόδο δημιούργησε κλίμα ευφορίας στην ομάδα και γιορτάστηκε στη «Φαντασία», με τον τότε πρόεδρο Χάρη Σαββίδη, να πρωτοστατεί στον λουλουδοπόλεμο, μαζί με τον Λάκη Παπαϊωάννου. Στο κέντρο διασκέδασης εκείνο το βράδυ γινόταν και ο χορός του ΠΑΟ Αγίου Δημητρίου, με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να προσφέρει στην ομάδα από το Μπραχάμι 100.000 δρχ, χωρίς να αγοράσει μάλιστα λαχνούς, ευρισκόμενος σε κατάσταση ενθουσιασμού από το διπλό στη Ρόδο!

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3
η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Γενάρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ..

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1987-1988. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Σίγγας, Μήτογλου, Λεοντιάδης, Μπάνον, Μαυρέας, Γκιτσιούδης. Καθιστοί: Λαγωνίδης, Μαυρομάτης, Αλεξανδρίδης, Μπορμπόκης, Καραγεωργίου.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4