Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Ιανουαρίου 2018

Ισοπαλία με ... "αλχημείες" Τούντορ! (2016)

Σαν σήμερα στις 20/1/2016, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στα Πηγάδια την Ξάνθη, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της Super League, της περιόδου 2015-2016...

Ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, Κοροβέση – Τζιαβάλλα – Τζιόλη – Κίτσιου στην άμυνα, Τσίμιροτ - Χαρίση αμυντικά χαφ, Σάμπο – Πέλκα – Μυστακίδη στα χαφ και τον Αθανασιάδη στην κορυφή. Μια ενδεκάδα με οχτώ καινούρια πρόσωπα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι του Δικεφάλου...

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με κοντά τις γραμμές του, δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους οι οποίοι στο δίλεπτο 8'-9' είχαν δύο καλές στιγμές που πέρασαν χωρίς συνέπειες για τον Δικέφαλο...

Λάθη στη μεσαία γραμμή έφεραν στο 15' τον Σολτάνι σε θέση τετ α τετ με τον Όλσεν, ο τελευταίος σωτήρια απέκρουσε. Η Ξάνθη είχε στο 20λεπτο πέντε πολύ καλές τελικές προσπάθειες, ο ΠΑΟΚ πελαγοδρομούσε στη μεσαία του γραμμή και η άμυνα δεχόταν πολύ μεγάλη πίεση! Σε αυτό το διάστημα τον ΠΑΟΚ τον κράτησε όρθιο ο Όλσεν με σωτήριες επεμβάσεις και ο Τζαβέλλας που έδωσε πολλές λύσεις στο κέντρο της άμυνας!

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα μας ήρθε στο 28ο λεπτό, όταν μετά από καλή προσπάθεια του Κοροβέση από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μυστακίδη ο οποίος σούταρε δυνατά και η μπάλα τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Τσέναμο! Τρία λεπτά αργότερα ο Γιάννης Μυστακίδης με εξαιρετική κεφαλιά μετά από σέντρα του Κοροβέση άνοιξε το σκορ!!!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Βίτορ πέρασε στη θέση του Σάμπο, με τον Τζιόλη να περνάει στα αμυντικά χαφ μαζί με τον Τσίμιροτ και τον Χαρίση να προωθείται στη μεσαία γραμμή.

Στο 48' ο Όλσεν είδε την κεφαλιά του Καπετάνου να σταματάει στο αριστερό του κάθετο δοκάρι. Στο 57o λεπτό, μετά από κόρνερ του Πέλκα, πήρε την κεφαλιά ο Τζιόλης και ο Κλάους ένα μέτρο από την εστία αστόχησε. Στο επόμενο λεπτό ο Ροντρίγκες πέρασε στη θέση του Πέλκα, που είχε άλλη μια μετριότατη εμφάνιση με λάθη... Ο Χαρίσης ήταν αυτός που έπαιξε στη συνέχεια ανάμεσα στους δύο αμυντικούς μέσους και πίσω από τον Κλάους.

Το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΠΑΟΚ, η Ξάνθη ήταν ανύπαρκτη στην επανάληψη, βρήκε όμως την ευκαιρία στο 91' και με κεφαλιά του Σολτάνι μετά από εκτέλεση κόρνερ και ισοφάρισε!

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ, αφού γλίτωσε στο πρώτο 20λεπτο να βρεθεί πίσω στο σκορ, δεν έπεισε γενικά με την εμφάνισή του, ενώ ψάχνουμε να καταλάβουμε γιατί δεν ξεκίνησε ο Βίτορ και γιατί ο Σάμπο βρέθηκε στα αριστερά της μεσαίας γραμμής αν και υπήρχαν παίκτες στον πάγκο μας οι οποίοι παίζουν σε αυτές τις θέσεις! 

Στους διακριθέντες κρατάμε τους Όλσεν Κοροβέση, Τζαβέλλα, Μυστακίδη, την ώρα που κάποιοι συμπαίκτες τους ήταν ανύπαρκτοι!

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (62' Ερέα), Νιέτο (58' Τριάδης), Ορφανίδης, Γούτας, Καπετάνος (Σκούρτης 72'), Λισγάρας.

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κοροβέσης, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Μυστακίδης (86' Ζάιρο), Σάμπο (46' Βίτορ), Πέλκας (58' Ροντρίγκες), Αθανασιάδης.

......................
 
Ο προπονητής του Δικεφάλου στάθηκε στην κακή απόδοση της ομάδας στο πρώτο μέρος, και παράλληλα άφησε αιχμές για τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Αναλυτικά τόνισε ο Ιγκόρ Τούντορ:

Για την εικόνα του αγώνα: "Δεν αρχίσαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μπορέσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ο αντίπαλος ήταν πιο καλός και επιθετικός, μας πίεσε κι έκλεισε τους χώρους. Στο δεύτερο τα πράγματα ήταν καλύτερα. Στο τέλος είχαν ευκαιρίες και οι δύο ομάδες. Φυσικά όταν δέχεσαι γκολ στο τελευταίο λεπτό δεν αισθάνεσαι καλά".

Για το αν έμεινε ευχαριστημένος από τις αλλαγές που έκανε στην αρχική ενδεκάδα: "Φυσικά δεν είμαι ικανοποιημένος. Έβαλα τον Σάμπο εκεί γιατί έχει παίξει σε όλη την καριέρα του ακραίος. Με τον Μιγκέλ Βίτορ αποφασίσαμε να μείνει έξω γιατί έχει συνεχόμενα παιχνίδια μετά τον τραυματισμό του"».

Για το τι δεν λειτούργησε καλά για τον ΠΑΟΚ σήμερα: "Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσαμε να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας, ούτε ένα λεπτό στο πρώτο ημίχρονο. Γενικά ήταν ένα κακό παιχνίδι. Το περίμενα αυτό γιατί η Ξάνθη είναι μία σκληρή ομάδα. Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν ότι παίξαμε με μια πιο καλή και γρήγορη ομάδα και χρειαζόταν κι εμείς να είμαστε γρήγοροι κάτι που δεν κατάφεραν σήμερα οι μέσοι μας. Χάσαμε πολλές μπάλες στο κέντρο και ο αντίπαλος βγήκε στις αντεπιθέσεις".

Για το ροτέισον που έκανε σήμερα και για την απόδοση της Ξάνθης: "Έχουμε παίξει ήδη τρία παιχνίδια στη σειρά, έχουμε τέσσερα μετά και ήθελα να ξεκουράσω όχι πολλούς, αλλά έναν δυο. Επίσης απ' όσα παιχνίδια της Ξάνθης έχω δει αυτό ήταν το πιο καλό που έχει κάνει, είχαν μεγάλο κίνητρο και θα ήθελα να τους δω έτσι και στα επόμενα παιχνίδια".

Για την απόδοση του Όλσεν: "Δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια, αλλά θα δούμε. Σήμερα ήταν καλός".

Για τις διαιτητικές αποφάσεις: "Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι ακόμη. Έπαιξαν δύο ομάδες, η Ξάνθη έπαιξε πιο επιθετικά και κλωτσούσε κι αν δει κανείς τις κίτρινες θα πιστέψει ότι εμείς κλωτσούσαμε. Ο διαιτητής ήταν απίστευτος".

Για την σημερινή μέτρια απόδοση των Τσίμιροτ-Χαρίση: "Δεν με προβληματίζει, αλλά πρέπει να δούμε σε ποιο επίπεδο μπορούν να παίξουν. Σήμερα υπήρχε λιγότερος χώρος και δεν μπορούσαν να έχουν τα τρεξίματα, ίσως τους βοηθήσει για τη συνέχεια της σεζόν να δουν τι έγινε και να το βελτιώσουν".
 
.........................................

Ο Νίκος Κοροβέσης τοποθετήθηκε μετά τη λήξη του αγώνα στα Πηγάδια...

Αναλυτικά τόνισε:

Για το παιχνίδι: "Κρατούσαμε τη νίκη για 90 λεπτά, αλλά δεχθήκαμε ένα γκολ από στημένο, κάτι που για μένα είναι αδικαιολόγητο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο περάσαμε δύσκολα, αλλά στο δεύτερο δεν κινδυνεύσαμε".

Για το τι έφταιξε και δεν πήρε ΠΑΟΚ το τρίποντο: "Ίσως να μας επηρέασαν τα συνεχόμενα παιχνίδια, ίσως η κούραση, τώρα ακριβές δεν ξέρω τι φταίει. Όταν παίρνεις ένας βαθμό σε μια δύσκολη έδρα είναι καλό, αλλά είμαστε ΠΑΟΚ και πρέπει σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε".

Για τις πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, και το επικείμενο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ: "Δεν παίζουν ρόλο οι αλλαγές στην ενδεκάδα, όλα τα παιδιά είναι έτοιμα, όποιος επιλεγεί θα παίξει. Πάμε σε ένα δύσκολο ματς θα διεκδικήσουμε την δεύτερη θέληση με την ΑΕΚ, ελπίζω να είμαστε καλοί και να κερδίσουμε".
 
....................
 
Ο Γιάννης Μυστακίδης, σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, στις δηλώσεις του στάθηκε στην έλλειψη συγκέντρωσης στη φάση της ισοφάρισης των γηπεδούχων...
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά σχολιάζοντας το γκολ της ισοφάρισης είπε: "Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στη συγκεκριμένη φάση και δυστυχώς αυτό το πληρώσαμε. Δεχτήκαμε το γκολ και δεν μπορέσαμε να φύγουμε με τη νίκη".

Για το παιχνίδι δήλωσε: "Στην επανάληψη ήταν ένα παιχνίδι κέντρου. Θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το ματς στη φάση με τον Κλάους, δεν έγινε το 0-2 και δεχτήκαμε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις".

Σε ερώτηση αν ο ΠΑΟΚ υποτίμησε τον αντίπαλο (φοβερή ερώτηση!), απάντησε: "Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Τελείωσε αυτό το παιχνίδι κοιτάμε το επόμενο. Όλα τα παιχνίδια πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε το ίδιο και πρέπει να τα κερδίζουμε. Δεν έχει σημασία αν είναι ντέρμπι ή όχι".

Για τη δική του παρουσία: "Πιστεύω πως θα μπορούσα να προσφέρω κάτι παραπάνω στην ομάδα σήμερα. Όχι μόνο το ένα γκολ και το δοκάρι. Είναι η συνολική απόδοση. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε"...

Για τη διαφορά του ΠΑΟΚ σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια: "Στα προηγούμενα μάς βγήκε το παιχνίδι. Σήμερα αργήσαμε να βρούμε τον εαυτό μας και παρότι πήραμε το προβάδισμα δεν καταφέραμε να το κρατήσουμε και δεν μπορέσαμε να φύγουμε με το διπλό".

Τέλος για την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του, σημείωσε: "Δεν επαναπαύομαι ποτέ! Αυτό είναι αρχή μου".
 
..........................

O Σουηδός τερματοφύλακας του Δικεφάλου στην σύντομη τοποθέτηση του έδειξε φανερά εκνευρισμένος για τον τρόπο που χάθηκαν οι τρεις βαθμοί για τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά επισήμανε ο Ρόμπιν Όλσεν:

Για το γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις: "Δεχθήκαμε ένα σκατ... γκολ θα έπρεπε να το έχουμε αποφύγει θα έπρεπε να κερδίσουμε εκεί που έφτασε το παιχνίδι".
 
Για την εξαιρετική του απόδοση ανέφερε: "Δεν ξέρω αν έδωσα απάντηση".
 
........................
 
O Δημήτρης Πέλκας μίλησε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στα Πηγάδια.
Αναλυτικά ανέφερε ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου:
"Ίσως θα έπρεπε να κυνηγήσουμε κι ένα δεύτερο γκολ για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη από τη στιγμή που προηγηθήκαμε.  Δεν ήμασταν πολύ καλοί σήμερα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα δεν ήμασταν στην ημέρα μας, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήμασταν αυτοί που έπρεπε να κερδίσουμε". 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4