Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Ιανουαρίου 2018

Φόρτσαρε στην επανάληψη και ... ντόρτι! (1975)

Σαν σήμερα στις 19/1/1975, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα σε παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 12.000 θεατές, πήρε μια εύκολη νίκη με 4-1, παρά τη μέτρια εμφάνισή του στο πρώτο 45λεπτο, στο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή τους, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για την εχθρική διαιτησία που είχαν στα παιχνίδια τους με τις ομάδες του ΠΟΚ!
Στο σκορ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ στο 6ο λεπτό με τον Κούδα, ο ρυθμός της αναμέτρησης στη συνέχεια έπεσε κατακόρυφα και στο 44ο λεπτό ο Κομίτσης πέτυχε το 1-1. 
Ο ΠΑΟΚ, με μια μεσαία γραμμή που δε θύμιζε σε τίποτε τα εξαιρετικά τελευταία της παιχνίδια, δυσκολευόταν αν κρατήσει μπάλα, ενώ οι επιθετικοί ήταν απομονωμένοι προς την περιοχή του ΠΑΣ, χωρίς η μπάλα να φτάνει σε αυτούς.
Ο Κούδας σε μια επίθεσή του προς την εστία του ΠΑΣ

Η χαρά των παικτών της ομάδας της Ηπείρου κράτησε για ένα επτάλεπτο στην επανάληψη καθώς στο 52’΄ο Παρίδης με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, ο Αποστολίδης το διεύρυνε στο 76’, για να διαμορφώσει το τελικό 4-1 ο Δημήτρης Παρίδης στο 86΄, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα!
76ο λεπτό: Ο Κούλης Αποστολίδης με ασύλληπτο σουτ γράφει το 3-1 

Η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε αισθητά στην επανάληψη με την είσοδο του ‘Άγγελου Ανστασιάδη που γέμισε με την παρουσία του τον δημιουργικό χώρο του κέντρου και εκτός από τα γκολ που προαναφέρθηκαν ο ΠΑΟΚ είχε και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει, με τον Κερμανίδη να σπαταλάει τις περισσότερες από αυτές. 

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Κούδας, Παρίδης, Αναστασιάδης, Ιωσηφίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Παρίδης, Κερμανίδης, Αποστολίδης, Κούδας, Μπάτης (46’ Αναστασιάδης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Ντουντούμης, Βάγιας, Ζιώγας (46’ Τσουρλίδας), Σιόντης, Χατζηκαπετάνης, Βέργος, Ζήσης, Βογιατζής, Κομίτσης, Τύρπος, Μπρετάνος.

* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28.

* Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ήταν το ένα από τα δύο στα οποία αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Απόστολος Μπάτης την περίοδο 1974-1975.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1974-1975.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4