Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Ιανουαρίου 2018

Το πέναλτι έγινε ... έμμεσο!

Σαν σήμερα στις 13/1/1963, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Νίκη Βόλου, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963...

Ο Δικέφαλος είχε ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα και βρισκόταν στις ομάδες της κορυφής, έχοντας πριν το παιχνίδι με τη Νίκη 32 βαθμούς, έναν λιγότερο από την κορυφή σε μια σεζόν στην οποία το σύστημα βαθμολογίας ήταν 3-2-1.

Το παιχνίδι με τη Νίκη έγινε στο κατάμεστο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, ανάμεσα στους θεατές ήταν πολλοί ΠΑΟΚτσήδες που ακολούθησαν την ομάδα διοργανώνοντας μια πολύ μεγάλη εκδρομή για τα δεδομένα εκείνης της εποχής, πιστεύοντας πως μπορούσε να πάρει το διπλό, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε ως εκείνη την αγωνιστική μια αξιοπρεπή παρουσία στην μεγάλη κατηγορία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, 40 πούλμαν και πολλά ΙΧ μετέφεραν περισσότερους από 2.500 οπαδούς στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, με το γήπεδο να μοιάζει με μια μικρή Τούμπα!!!

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, φάσεις δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν (οι γηπεδούχοι απείλησαν στην κόντρα) με τον Δικέφαλο να έχει τις περισσότερες, όμως η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση έγινε στο πρώτο 45λεπτου, όταν ο διαιτητής Πανάκης, καταλόγισε πέναλτι υπέρ μας, αλλά στη συνέχεια δεχόμενος πολλές διαμαρτυρίες των παραγόντων της Νίκης το μετέτρεψε σε .. έμμεσο φάουλ!

Ο εκνευρισμός που έφερε στην ομάδα μας αυτή η αλλαγή στην απόφαση του ρέφερι ήταν μεγάλος, ο ΠΑΟΚ έχασε τη συγκέντρωσή τους καθώς οι παίκτες μας εκνευρίστηκαν και ουσιαστικά κάπου εκεί το παιχνίδι χάλασε! 

Το τελικό 0-0 αδικεί τον ΠΑΟΚ που σίγουρα μπορούσε να πάρει το τρίποντο στο παιχνίδι, καθώς όπως παραδέχτηκαν οι γηπεδούχοι μετά το τέλος του παιχνιδιού, ήταν από τις καλύτερες –αν όχι η καλύτερη- ομάδα που πέρασε από τη Νέα Ιωνία!

Αυτά συνέβαιναν στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου το μακρινό 1963, όταν οι άρχοντες των αναμετρήσεων έκοβαν και έραβαν, αλλοιώνοντας αποτελέσματα προς όφελος των ομάδων του τέως ΠΟΚ.

Η βαθμολογία μετά την 14η αγωνιστική:

Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!!!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4