Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Ιανουαρίου 2018

Ήττα με γκρίνια για τον Γιανέφσκι (1969)

Σαν σήμερα στις 12/1/1969, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1968-1969 ... 

Το παιχνίδι έγινε σε μια κατάμεστη Τούμπα (26.572 τα εισιτήρια) και οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 1-2, την ώρα που ο κόσμος του Δικεφάλου "έβραζε" με τον τεχνικό της ομάδας Γιάνκο Γιανέφσκι, που για μια ακόμη Κυριακή αποδεικνυόταν λίγος για την ομάδα μας! 

Μια ομάδα που είχε ήδη στο ρόστερ της τους περισσότερους από τους παίκτες που παρέλαβε δύο χρόνια αργότερα ο Λες Σάνον και παρουσίασε τον καλύτερο ΠΑΟΚ όλων των εποχών! 
Απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έδειξε και πολλά πράγματα, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο πρώτο πεντάλεπτο στρίμωξε την αθηναϊκή ομάδα στην περιοχή της, αλλά δυστυχώς η πίεση αυτή δεν είχε συνέχεια. 
12ο λεπτό: Ο Γονιός με κεφαλιά γράφει το 0-1 

Έτσι στο 12’ έγινε το 0-1 με κεφαλιά του Γονιού μετά από σέντρα του Δομάζου, ενώ στο 25’ ο Μουρατίδης πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Σιάντση σε μια προσπάθεια του Τσάκναντι να διορθώσει την κακή εικόνα της ομάδας ως εκείνο το σημείο της αναμέτρησης. 

Η αλλαγή όντως έπιασε τόπο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του αισθητά και στο 27ο λεπτό, ο Παρίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ο … Μίχας έδωσε το πέναλτι και ο Αιμίλιος Θεοφανίδης από τα 11 μέτρα νίκησε τον Οικονομόπουλο ισοφαρίζοντας. 
27ο λεπτό: Ο Θεοφανίδης έχει ισοφαρίσει σε 1-1 και ο Δημήτρης Παρίδης πανηγυρίζει, με τον Οικονομόπουλο, περίλυπο 

Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το 45’ δεν καταγράφηκε κάποια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, με τις ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου, χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. 

Στην επανάληψη και πάλι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επιθετικά (όπως και στο πρώτο ημίχρονο), έβγαλε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, η πρώτη με τον Τερζανίδη στο 49’ δε χανόταν, καθώς από πολύ κοντά σούταρε άουτ, ενώ τρία λεπτά ο Κούδας με βολέ επίσης από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ, για να έρθει στο 73’ ο Δομάζος να σημειώσει το τελικό 1-2 (εικόνα που ακολουθεί). 
Ο κόσμος έφυγε από την Τούμπα απογοητευμένος, όχι τόσο από το αποτέλεσμα αλλά κυρίως από την εμφάνιση της ομάδας, ενώ ο Παναθηναϊκός χειροκροτήθηκε! 

Από τον ΠΑΟΚ διακρίθηκαν οι Παρίδης, Κούδας, Σαράφης.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μακρής, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Κατσικάρης, Γιακουμής, Σιάντσης (25’ Μουρατίδης), Σαράφης, Ασλανίδης (46’ Τερζανίδης), Κούδας, Παρίδης.

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Δημητρίου, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καμάρας, Σούρπης, Γονιός, Παπαδημητρίου (74’ Ροκίδης), Δομάζος, Φραντζής, Γραμμός (46’ Φυλακούρης).

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής:
* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4