Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Ιανουαρίου 2018

Ισόπαλος στη Φιλαδέλφεια στο ποδαρικό του 1982

Σαν σήμερα στις 3/1/1982, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982...

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπροστά σε 25.000 θεατές (23.915 τα εισιτήρια) με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, έμεινε στο ισόπαλο 1-1, σε μια αναμέτρηση από την οποία θα μπορούσε να είχε φύγει με το διπλό στις αποσκευές του, αν εκμεταλλευόταν το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στην επανάληψη, όταν και κυριολεκτικά «πάτησε» την αθηναϊκή ομάδα! 

Οι παίκτες του Χέερ, έπαιξαν ψυχωμένα και με μυαλό και αδικούνται από το ισόπαλο αποτέλεσμα, καθώς αν μια ομάδα άξιζε να κερδίσει, αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ!

Η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο ματς ήρθε στο 5ο λεπτό, όταν ο Γιάννης Ψαρράς, από πολύ καλή θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Οικονομόπουλο!


Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 24ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Τζιράκη, ο Ράντονιτς με κεφαλιά νίκησε τον Τάκη Παντέλη, σε μια φάση στην οποία όλος ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε εντονότατα και απόλυτα δίκαια στον Πειραιώτη διαιτητή Δημητριάδη για επιθετικό φάουλ που δε δόθηκε, με συνέπεια το γκολ να μετρήσει!
Στο 42' ο Δημητριάδης έγινε και πάλι αρνητικός πρωταγωνιστής! Ο εξαιρετικός εκείνη τη μέρα Χρήστος Δημόπουλος, μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, ανατράπηκε πεντακάθαρα από τους Τζιράκη – Μανωλά, όμως ο ρέφερι έδειξε με στωικότητα ... παίζετε!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο ΠΑΟΚ έχοντας κυριαρχήσει απόλυτα στη μεσαία γραμμή, έβγαζε τη μια φάση πίσω από την άλλη!
Ο Κωστίκος στο 47' και ο Δαμανάκης στο 56' δεν βρήκαν δίχτυα, ενώ ενδιάμεσα, στο 51', οι δυο τους συνδυάστηκαν με τον Κωστίκο να σουτάρει και η μπάλα να σταματάει στη ρίζα του δοκαριού του Οικονομόπουλου!


Το 1-1 ήρθε στο 69'. Η φάση ξεκίνησε από τον Ιωσηφίδη που πάσαρε στον Δημόπουλο, αυτός βρήκε τον Κούδα ο οποίος με δυνατό ευθύβολο σουτ νίκησε τον Οικονομόπουλο ισοφαρίζοντας. 

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι πήγε σε προσωπικές μονομαχίες, έγινε πολύ δυνατό στα όρια του αντιαθλητικού κάποιες φορές και το τελευταίο σφύριγμα του Δημητριάδη βρήκε τις ομάδες ισόπαλες. Στην τελευταία καλή στιγμή που καταγράφηκε στο ματς, ο Γεωργαμλής στο 86ο λεπτό από καλή θέση αστόχησε...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Δημόπουλος, Κωστίκος, Γεωργόπουλος, Ψαρράς, Κούδας.
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Τιλκόφσκι): Οικονομόπουλος, Τζιράκης, Στυλιανόπουλος, Μανωλάς, Καραβίτης, Γεωργαμλής, Δίντσικος (11' Καραγκιοζόπουλος), Βλάχος, Ράντονιτς, Μπαλής (68' Χατζηιωαννίδης), Μαύρος.

ΠΑΟΚ (Xέερ): Παντέλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Ψαρράς, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος (88' Γκουερίνο), Κούδας (77' Τριανταφυλλίδης), Κωστίκος.

Δηλώσεις Χάινς Χέερ: "Άσχετα με το αποτέλεσμα, το ματς αυτό μάς βοήθησε να ξεπεράσουμε την άσχημη εμπειρία που είχαμε από το παιχνίδι με τον Αρη, από το οποίο δεν πήραμε ούτε έναν βαθμό! 

Σήμερα πήραμε έναν βαθμό από έναν μεγάλο αντίπαλο. Χάσαμε ευκαιρίες, ενώ αρκετές φορές σταθήκαμε άτυχοι. Δείξαμε νευρικοί στο τέλος του α' ημιχρόνου και στις αρχές του δεύτερου. Ο Αλαβάντας δούλεψε αρκετά καλά. Η θέληση της ομάδας για ένα καλό αποτέλεσμα μάς βοήθησε. Δεν υπήρχε σκοπιμότητα στον τραυματισμό του Δίντσικου".

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χάινς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό! 

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

* Και κάτι ακόμη από το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο ένας από τους δύο επόπτες που είχε οριστεί για την αναμέτρηση δεν πήγε στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να γίνει επιτόπου κλήρωση από διαιτητές που βρισκόταν στην κερκίδα!!!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4