Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Ιανουαρίου 2018

Ποδαρικό με το δεξί για το 2009...

Σαν σήμερα στις 4/1/2009, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2008-2009...

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και τη συνεχή βροχή, ο ΠΑΟΚ απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, είχε κλασικές ευκαιρίες και το τελικό 2-0 τον αδικεί. Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 15.000 θεατές (13.100 τα εισιτήρια), με μια ιδιαίτερα δυνατή κερκίδα, με τον κόσμο να στηρίζει την ομάδα με τρόπο μοναδικό!
Ο Σάντος κατέβασε την ομάδα με 4-4-2 με τους Κωνσταντινίδη – Βερόν – Ίβιτς – Λάκη στη μεσαία γραμμή και το δίδυμο Μπακαγιόκο – Μουσλίμοβιτς στην επίθεση. Την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Σνάουτσνερ - Μάρκος Αντόνιο - Κοντρέρας - Δάρλας και κάτω από τα δοκάρια ο Κώστας Χαλκιάς.

Το πρώτο καλό σουτ στο ματς ήταν του Κωνσταντινίδη, το οποίο απέκρουσε ο Μάλαρτζ, ενώ στο 16’ ο Λάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας άσχημα σε τετ α τετ και ενώ καραδοκούσε ο Μουσλίμοβιτς.
Στο 24’ ο Ταραλίδης έπιασε πολύ καλό σουτ μέσα από την περιοχή όμως ο Χαλκιάς αντέδρασε σωστά διώχνοντας τη μπάλα.

Στο 32' ο Σνάουτσνερ μετά από προώθησή του και κάθετη πάσα του Ίβιτς, έκανε σέντρα-σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στη συμβολή των δοκών, ενώ στο 34’ ο Μουσλίμοβιτς με πολύ δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ μετά από ωραίο συνδυασμό και πάσα του Κωνσταντινίδη.
Στο ξεκίνημα της φάσης, ο Παντελής είναι οριακά σε θέση οφσάιντ, δεν υποδείχθηκε, όμως ο ρέφερι αδίκησε και τον ΠΑΟΚ σε άλλες περιπτώσεις, καθώς νωρίτερα δεν καταλογίστηκε υπέρ μας πέναλτι σε ανατροπή του Δάρλα μέσα στην περιοχή και δόθηκε κίτρινη κάρτα στον παίκτη μας για θέατρο! 

Προς το τέλος του ημιχρόνου δόθηκε λανθασμένα οφσάιντ σε προσπάθεια του Μπακαγιόκο ο οποίος έβγαινε τετ α τετ.

Στο 42’ ο Ίβιτς θα σκοράρει για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα μετά από σέντρα του Λάκη και παρεμβολή του Μπακαγιόκο, κλειδώνοντας ουσιαστικά το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πάρα πολύ δυνατά, ο ΟΦΗ στην άμυνα κυριολεκτικά έμπαζε και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη.

Πρώτη καλή στιγμή στο 52’ με τον Μουσλίμοβιτς να νικιέται από τον Μάλαρτζ σε τετ α τετ, ενώ στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες του στη σεζόν, που όμως δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκαν όπως θα έπρεπε.

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ο οποίος ενθουσίασε με την επανεμφάνισή του μετά από απουσία 40 ημερών δεν κατάφερε να πετύχει κι άλλο τέρμα χάνοντας τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες, ενώ και ο Μπακαγιόκο έχασε κι αυτός με τη σειρά του τετ α τετ στο 79’

Τελευταία μεγάλη φάση από ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Βιερίνια, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 76' και επανεμφανίστηκε μετά από 3μηνη απουσία, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ.

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ απέδωσε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα 15 λεπτών στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Χαλκιάς χρειάστηκε να επέμβει σε δυο-τρεις περιπτώσεις, ο ΟΦΗ δεν υπήρχε στο γήπεδο και ουσιαστικά κατέρρευσε μετά το πρώτο γκολ.
 
Όπως προαναφέρθηκε, το τελικό σκορ ήταν πλασματικό, μιας και ο ΠΑΟΚ δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τους Ίβιτς – Λάκη και Μουσλίμοβιτς, ο οποίος όμως στο δεύτερο μέρος έδωσε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μάρκος Αντόνιο, Κοντρέρας, Δάρλας, Βερόν, Ίβιτς (74' Μπαλάφας), Λάκης (76' Βιεϊρίνια), Κωνσταντινίδης, Μπακαγιόκο, Μουσλίμοβιτς (82' Αναστασάκος).

ΟΦΗ (Ματζουράκης): Μάλαρτζ, Μανούσος (82' Κοστόφκι), Μπαρκαουάν, Ισά, Κουνενάκης, Ταραλίδης, Σίμιτς (71' Δημούτσος), Πόποβιτς (71' Αρβανίτης), Σταυρακάκης, Σφακιανάκης, Ν'Ντόι.
Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος: "Εκτιμώ ότι ήμασταν καλύτεροι ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο και πετύχαμε μια νίκη που είναι σημαντική ως η πρώτη για το νέο έτος. Νομίζω ότι είχαμε κάποια διαστήματα που παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και κάποια άλλα που δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε καλά πράγματα όπως ο ΠΑΟΚ να κρατάει τη μπάλα στα πόδια του και να δημιουργεί ευκαιρίες και δείξαμε ότι η ομάδα είναι πιο ώριμη κι αυτό είναι που μου άρεσε περισσότερο".

Για τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς: "Γι' αυτό έγινε αυτή η μεταγραφή, είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα έχει έναν τρόπο που αγωνίζεται που είναι πολύ καλός και με το πάθος που επιδεικνύει και το συνεχές τρέξιμο βοηθάει και τους άλλους ποδοσφαιριστές. Και ο Αναστασάκος όσα παιχνίδια έπαιξε, έπαιξε πολύ καλά. Επιβεβαιώνεται ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί".

Αναφορικά με την επιστροφή του Βιεϊρίνια: "Ο Βιεϊρίνια αγωνίστηκε για κάποια λεπτά, έπαιξε καλά και χρειάζεται λεπτά συμμετοχής για να βρει ρυθμό και να κερδίσει αυτοπεποίθηση και να μην φοβάται. Οι ποδοσφαιριστές που έρχονται από χρόνιο τραυματισμό φοβούνται να πάνε στη μπάλα, αλλά ο Βιεϊρίνια δεν το έδειξε και είναι κάτι πολύ θετικό". 

Για τις μεταγραφές που έγιναν: "Νομίζω ότι το επίπεδο του ΠΑΟΚ, μετά τις μεταγραφές, θα φανεί όταν όλοι θα είναι ετοιμοπόλεμοι. Θα μας κάνει μια ομάδα που κατεβαίνει στο γήπεδο για τη νίκη και θα δύσκολο για κάθε αντίπαλο να μας κερδίσει. Το ίδιο σημαντικό είναι να έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας, αλλά πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία και την ίδια διάθεση".

Για το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ κι αν είναι ιδιαίτερο για τον ίδιο: "Για μένα προσωπικά όχι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλά ένας αγώνας πρωταθλήματος. Είναι γνωστός ο σεβασμός που τρέφω για την ΑΕΚ. Θα πάμε για να κοιτάξουμε την ΑΕΚ στα μάτια με τον τρόπο που κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4