Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Ιανουαρίου 2018

Ήττα στον Βύρωνα στη χαραυγή του 1993...

Σαν σήμερα στις 3/1/1993, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Αθηναϊκό, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1992-1993 … 

Το παιχνίδι έγινε στον Βύρωνα, μπροστά σε 1.500 θεατές (1.106 τα εισιτήρια) σε ένα βαρύ γήπεδο οι γηπεδούχοι πήραν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα (!), αγωνιζόμενοι μάλιστα με 10 παίκτες από το 60’, λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Παναγιώτη Παπαδόπουλου! 

Τέσσερα λεπτά νωρίτερα … ο πρώην παίκτης μας, Χρήστος Δημόπουλος, με κεφαλιά, σημείωσε το γκολ που τελικά έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους (το πανηγύρισε έξαλλα!), όταν ο διαιτητής Συμιακός σφύριξε για τελευταία φορά στο παιχνίδι.
Ο Αθηναϊκός μπήκε πιο αποφασιστικά στο ματς, ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ έβγαλε και μια δυο καλές φάσεις για να ανοίξει το σκορ, με καλύτερη την ευκαιρία στο 5’ με τον Σπηλιώτη! 

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 38’ όταν ο Θανάσης Δημόπουλος βγήκε μετά από μπαλιά του Μαγκντί απέναντι στον Δάφκο, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει, καθώς ο τερματοφύλακας του Αθηναϊκού απέκρουσε με το αριστερό του πόδι.
Στο 44΄η κεφαλιά του Θεοδωράκου σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι μας, για να φτάσουμε στο 56’ όταν ο Χρήστος Δημόπουλος με κεφαλιά νίκησε τον Πουρλιοτόπουλο, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Το σκορ δεν άλλαξε ούτε στο 78’ όταν η κεφαλιά του Ζαγοράκη χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Αθηναϊκού, ούτε όταν στο 89’ χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Δημόπουλου – Αλεξίου να μην μπορούν να στείλουν από καλές θέσεις την μπάλα στα δίχτυα του Δάφκου…

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Ζαγοράκης, Μαγκντί, Μπορμπόκης, Αλεξίου. 
Οι συνθέσεις:

Αθηναϊκός: Δάφκος, Μπούζουκας, Παπαδόπουλος, Χατζηαγγελής, Σπηλιώτης, Θεοδωράκος, Σπίτσα, Θανόπουλος, Χατζηράπτης, Δημόπουλος Χ. (70' Τσιρώνης), Πατίκας (75' Κατσάι).

ΠΑΟΚ (Πέτροβιτς): Πουρλιοτόπουλος, Παναγιωτίδης, Αναστασιάδης, Πλίτσης (81’ Γκέκας), Αλεξίου, Ζαγοράκης, Δημόπουλος, Μπορμπόκης, Χάβος (83’ Παπουλίδης), Μαγκντί, Τουρσουνίδης. 
* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38. 

* Στον πάγκο μας ξεκίνησε τη σεζόν ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια... 

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο τότε πρόεδρο, Θωμά Βουλινό! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4