Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Ιανουαρίου 2018

Νίκη με Καραγεωργίου από τα 11 μέτρα (1991)

Σαν σήμερα στις 13/1/1991, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Αθηναϊκό, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1990-1991 ... 

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 10.000 θεατές (κόπηκαν 9.381 εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του έναν αντίπαλο που ναι μεν ήταν νεοφώτιστος στην κατηγορία, έκανε όμως μια καταπληκτική σεζόν, καθώς στο τέλος της τερμάτισε στην 5η θέση (ισόβαθμος του Ηρακλή με 37 βαθμούς), ενώ πήρε και ευρωπαϊκό εισιτήριο, λόγω της συμμετοχής του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! 
Η ομάδα του Γκερντ Πρόκοπ, έχοντας στο ρόστερ της πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες (Σαργκάνης, Δημόπουλος, Τζαλακώστας, Κόλεφ και άλλους), ήρθε στην Τούμπα με αξιώσεις για ένα θετικό αποτέλεσμα, χωρίς να τα καταφέρει τελικά, καθώς γνώρισε την ήττα με 1-0. 
Η αθηναϊκή ομάδα, ήρθε στην Τούμπα με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό, με τον τεχνικό της να παρατάσσει διπλή ζώνης άμυνας και προσπάθησε στις ξαφνικές αντεπιθέσεις της να απειλήσει τον Γκιτσιούδη! 

Στην ενδεκάδα της βρέθηκε και ο Χρήστος Δημόπουλος, τον οποίον ο κόσμος αποδοκίμαζε σε κάθε επαφή του με την μπάλα, μην ξεχνώντας τα καμώματά του το 1985! 
Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όμως στην πρώτη οργανωμένη επίθεση, ο Καραγεωργίου σέντραρε από τα δεξιά, ο Χασάν έπιασε την κοντινή κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σαργκάνη! 

Λίγο αργότερα ο διαιτητής Συρμακέζης έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι του Σαργκάνη στον Μπορμπόκη (δείτε το στο video που ακολουθεί), δίνοντας απλά … κόρνερ, δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 37ο λεπτό, όταν ο Τουρσουνίδης βρήκα στα δεξιά τον Μαγκντί, αυτός πέρασε με «ποδιά» τον Σπηλιώτη, ο οποίος στη συνέχεια τον ανέτρεψε, με τον Συρμακέζη να δείχνει την άσπρη βούλα! 

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καραγεωργίου, ξεγέλασε τον Σαργκάνη στέλνοντάς τον στην άλλη γωνία και κάπως έτσι σημειώθηκε το γκολ που χάρισε στον Δικέφαλο τη σημαντική νίκη! 
Στο 52ο λεπτό ο Καραγεωργίου σέντραρε από τα δεξιά, ο Σκαρτάδος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Αθηναϊκού, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! 

Στο 70’, παραλίγο να γίνει το 1-1 όταν το δυνατό σουτ του Μπασαγιάννη, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι μας, στην καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς, ενώ στο 75’ μετά από σέντρα του Μαγκντί, ο Σκαρτάδος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πήρε την κεφαλιά από τον Σαργκάνη που επιχείρησε έξοδο, όμως ο τερματοφύλακας του Αθηναϊκού βρήκε ελάχιστα την μπάλα και αυτή πέρασε κόρνερ!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Τερζανίδης): Γκιτσιούδης, Ιμπραήμ Χασάν, Καραγεωργίου, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Λαγωνίδης, Σκαρτάδος (83' Αντωνόπουλος), Τολμπά, Τουρσουνίδης, Μπορμπόκης (69' Πλίτσης), Χοσάμ Χασάν 

Αθηναϊκός (Πρόκοπ): Σαργκάνης, Μπασαγιάννης, Χατζηαγγελής, Σπηλιώτης (17' Μπούτζουκας), Τάπραντζης (65' Παπαδόπουλος), Θεοδοράκος, Ζώταλης, Αναστασίου, Μπογκ, Δημόπουλος, Τζαλακώστας 
* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες) 

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκό , με τέρματα 56-39 

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Λεοντιάδης, Γκιτσιούδης, Αλεξούλης, Χασάν, Σκαρτάδος, Μητσιμπόνας. Καθιστοί: Αναστασιάδης, Καραγεωργίου, Τουρσουνίδης, Μαγκντί, Λαγωνίδης 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4