Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Δεκεμβρίου 2017

Το 2-2 άφησε ανοικτούς λογαριασμούς! (1988)

Σαν σήμερα στις 28/12/1988, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Λεβαδειακό, για τον γ' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1988-1989 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Ρίνους Ίσραελ στον πάγκο του, έχοντας αποκλείσει στον β' γύρο με δύο νίκες τη Νάουσα, βρήκε στον δρόμο του τον Λεβαδειακό του Τέλη Μπατάκη... 

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, στις 4/12/1988, ο ΠΑΟΚ είχε χάσει στο παιχνίδι πρωταθλήματος που έγινε στη Λεβαδειά με 2-1 (Μπάριος 7΄, 75' Λεμονής - Σμολ 27') και η ομάδα όφειλε να είναι υποψιασμένη, κάτι που όμως δε συνέβη! 

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 8.000 θεατές (6.625 τα εισιτήρια) με τον κόσμο να περιμένει να δει τον ΠΑΟΚ να εξασφαλίζει από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στον επόμενο γύρο, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε και η γκρίνια κυριάρχησε εντός αλλά και εκτός Τούμπας, μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Στεφανίδη, που γενικά ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, αρκούμενος στο να δείξει μόνο κίτρινες κάρτες!
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 3' ο Φερνάντο βγήκε τετ α τετ με τον Αρβανίτη αλλά πλάσαρε επάνω του και δύο λεπτά αργότερα μετά από φάουλ που εκτέλεσε με σέντρα ο Μπορμπόκης, ο Μήτογλου με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ... 
Οι αθηναϊκές φυλλάδες δεν έχασαν πάλι την ευκαιρία ... 

Στο 25' ήρθε η πρώτη κρυάδα! Ένα λάθος του Τσουρέλα στη μεσαία γραμμή, το εκμεταλλεύτηκε ο Κάβουρας, που ανενόχλητος μπήκε στην περιοχή μας και πλάσαρε τον Γκιτσιούδη για το 0-1, σκορ με το οποίο τελείωσε το 45λεπτο, με την ομάδα να γεμίζει προβληματισμό με την εικόνα της...

Στο 51', ο Μπορμπόκης σέντραρε επικίνδυνα, απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Κασδοβασίλης, η μπάλα κατεβαίνοντας χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, γύρισε στον αγωνιστικό χώρο, ακολούθησε σουτ του Σμολ, όμως αμυντικός των φιλοξενούμενων απέκρουσε πάνω στη γραμμή! 

Στο 56΄ο Μπλέτσας ανέτρεψε τον Φερνάντο, ο Στεφανίδης έδωσε το πέναλτι και ο Σκαρτάδος που είχε περάσει στη θέση του Τσουρέλα, έστειλε την μπάλα άουτ!
Με την ψυχολογία στα τάρταρα, ο ΠΑΟΚ δίνει γήπεδο στον Λεβαδειακό, που με τους Κάβουρα και Λεμονή χάνει δύο καλές ευκαιρίες στο 66' και στο 68', όμως στο 70' ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με κεφαλιά του Σμολ, μετά από μακρινή γιόμα του Μαλιούφα... 

Η Τούμπα πάγωσε για δεύτερη φορά στο 86' όταν και πάλι ο Κάβουρας σκόραρε για το 1-2 μετά από προσπάθεια του Λεμονή, για να ισοφαρίσει στο 89' ο Σκαρτάδος με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Φερνάντο. 

Ένας από τους μεγαλύτερους αντιΠΑΟκτσήδες όλων των εποχών, ο Μπατάκης, έφευγε από την Τούμπα χαμογελαστός, όμως όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, καλύτερα γελάει όποιος γελάει τελευταίος! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου (46' Λεοντιάδης), Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Τσουρέλας (46' Σκαρτάδος), Σμολ, Φερνάντο, Αναστασιάδης. 

Λεβαδειακός (Μπατάκης): Αρβανίτης, Γκουλής, Αρμόδωρος, Μυτιληναίος, Κασδοβασίλης, Μπλέτσας, Καβαλιέρης (75' Μαγκινσον), Κάβουρας, Λεμονής (86' Τσάνας), Βονόρτας. 
Ο Ρίνους Ίσραελ μετά το παιχνίδι είχε δηλώσει: "Έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Είμαστε καλύτερη ομάδα και θα κερδίσουμε στη Λεβαδειά". 
Χίλιοι οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια μετά το τελευταίο σφύριγμα του Στεφανίδη και το σύνθημα: "Ή θα προκριθείτε ή θα γ@μηθείτε" τρυπούσε τους τοίχους των αποδυτηρίων και έφτανε στα αυτιά των παικτών μας, που φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα! Για τα καλά τα άκουσε και ο Ίσραελ για τη μη χρησιμοποίηση του Σκαρτάδου στο αρχικό σχήμα, με τον ίδιο να εξηγεί πως από τον παίκτη έλειπαν προπονήσεις. 

Όσο για τον Μπατάκη ... Σε κάποια στιγμή του παιχνιδιού τα έβαλε με την κερκίδα (ακούστηκαν πολλά υβριστικά εναντίον του) και αυτό παραλίγο να οδηγήσει σε απίθανες καταστάσεις! Με την παρέμβαση του Γάκη Κόπτη, το σκηνικό εκτονώθηκε, αλλά ο τεχνικός της Λεβαδειάς δεν πήγε στη συνέντευξη τύπου... 

* Στην 47η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1988-89 μετείχαν συνολικά 52 ομάδες (16 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 18 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

* Τη χρονιά αυτή καθιερώθηκε για πρώτη φορά η φάση των προκριματικών ομίλων στον Α' γύρο, με τις ομάδες της Α' εθνικής να τίθενται επικεφαλής των ομίλων οι οποίοι συμπληρώνονται από ομάδες μικρότερων κατηγοριών και την πρόκριση να κερδίζουν οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης. 

Η έμπνευση γι αυτή τη διαδικασία πάρθηκε από το κύπελλο Ιταλίας και κύριος στόχος της ήταν το να έχουν οι ομάδες κάποιους επίσημους αγώνες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων και των κυπέλλων Ευρώπης. 

* Με διάφορες μορφές η αρχική φάση των ομίλων έλαβε χώρα συνολικά σε 11 διοργανώσεις, με τελευταία της περιόδου 2001-02. Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 10ο όμιλο μαζί με την Προοδευτική και τον Θρίαμβο Αθηνών και πέρασε σαν πρώτος σε τριπλή ισοβαθμία, καθώς και οι τρεις ομάδες μέτρησαν από μία νίκη, αλλά είχε καλύτερο συντελεστή τερμάτων! 

Στη συνέχεια στον β' γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη Νάουσα (3-0 και 3-1), στον γ΄' γύρο τον Λεβαδειακό (2-2 και 2-0), για να αποκλειστεί στην προημιτελική φάση του θεσμού στη Νέα Σμύρνη, γνωρίζοντας την ήττα από τον Πανιώνιο στην παράταση με 3-0 (!), καθώς δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το 2-0 της Τούμπας. Η αθηναϊκή ομάδα έφτασε στον τελικό εκείνη τη σεζόν, όπου έχασε από τον Παναθηναϊκό με 3-1... 

* Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά, ειδικά το διπλό στον Ολυμπιακό έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες με τέρματα 34-30. 

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Ρϊνους Ίσραελ που έμεινε στον πάγκο μας για 16 αγώνες (8 νίκες - 3 ισοπαλίες - 5 ήττες), ακολούθησε ο ... Αλέφαντος (!!!) για 11 ματς (3 νίκες - 5 ισοπαλίες - 3 ήττες), για να ολοκληρωθεί με τον Σταύρο Σαράφη (3 αγώνες, 2 ισοπαλίες - 1 ήττα). 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4