Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Ιουλίου 2017

Η επιστροφή του Κούλη Αποστολίδη (1971)

Σαν σήμερα, στις 23/7/1971, ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν στο αεροδρόμιο της Μίκρας (έτσι λεγόταν το "Μακεδονία" τότε) τον επαναπατρισθέντα Κούλη Αποστολίδη...

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν πολλά μέλη της διοίκησης και περίπου χίλιοι οπαδοί του Δικεφάλου! Ο Αποστολίδης επέστρεψε από την Αμερική αφού είχε ολοκληρώσει τις εκεί σπουδές του, παίρνοντας το πτυχίο Πληροφορικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. 

Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που έχουν πετύχει να συνδυάσουν σπουδές, με ποδόσφαιρο και πρωταθλητισμό!

Τον ποδοσφαιριστή συνόδευε η σύζυγός του και τη διοίκηση του ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν οι: Σεργιαννίδης, Μαρτινίδης, Τσίντογλου, Γκολέμας και Κυλικίδης. 

Παραβρέθηκαν στην υποδοχή οι συμπαίκτες του Κούδας και Μακρής. Αμέσως μετά ο Αποστολίδης συνοδευόμενος από τον έφορο της ομάδας Φούλη Μαρτινίδη κατευθύνθηκε προς Θεσσαλονίκη...

Τον Αποστολίδη συνάντησε στην Αμερική ο Λες Σάνον, ο οποίος είχε πάει με αποκλειστικό σκοπό να φέρει τον παίκτη πίσω στην Ελλάδα, κάτι που τελικά ο Άγγλος τεχνικός πέτυχε... 

Το who is who του Κούλη Αποστολίδη...

Γεννήθηκε στις 3/3/1946 και τελείωσε το κολλέγιο Ανατόλια, ενώ βρέθηκε στην πρώτη ομάδα το 1963 ντεμπουτάροντας περίπου την ίδια εποχή με τον Γιώργο Κούδα (για την ακρίβεια μια εβδομάδα αργότερα) στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (βαριά ήττα με 5-1). 

Στις 28/11/1965, παίζει το τελευταίο του παιχνίδι στην πρεμιέρα εκείνου του πρωταθλήματος με το Αιγάλεω στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη συνέχεια φεύγει για Αμερική, όπου σπούδασε Πληροφορική και Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Σαν Φρανσίσκο, παίζοντας παράλληλα ποδόσφαιρο στην ομάδα Greek America του Σαν Φρανσίσκο μέχρι το 1967.
Τον τελευταίο χρόνο του, επιλέχθηκε στην All American Πρώτη Ομάδα.

Το 1968, υπέγραψε με τους Βανκούβερ Ρόγιαλς της Νορθ Αμέρικαν Σόκερ Λιγκ. Οι Ρόγιαλς διαλύθηκαν στο τέλος της σεζόν και ο Αποστολίδης μετακόμισε στους Ντάλας Τορνέιντο. 

Το 1969, έπαιξε ως αμυντικός, κερδίζοντας την ανάδειξή του στην Πρώτη Ομάδα του NASL. 

Το 1970, μετακινήθηκε στην επίθεση. Η κίνηση αποπληρώθηκε αμέσως για τους Τορνέιντο, καθώς ο Αποστολίδης οδήγησε την κούρσα του κορυφαίου σκόρερ στο πρωτάθλημα, ισοβαθμώντας με τον Κάρλος Μετιντιέρι για την πρώτη θέση. Επιλέχθηκε στην Δεύτερη Ομάδα NASL του 1970. 

Το 1971, κέρδισε τον τίτλο πρωταθλήματος και τερμάτισε τέταρτος στην κατηγορία των κορυφαίων σκόρερ, αλλά άφησε το NASL στο τέλος της σεζόν να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ.

Αγωνιζόταν αρχικά σαν σέντερ φορ, ήταν πολύ κοντρολαρισμένος παίκτης με δυνατό και ευθύβολο σουτ, εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ αργότερα πέρασε στα χαφ και στη συνέχεια στην άμυνα σαν κεντρικός αμυντικός...

Τελευταία του παρουσία με τα ασπρόμαυρα στις 25/2/1979 στο ισόπαλο (1-1) εκτός έδρας παιχνίδι με τα Γιάννινα στο οποίο τραυματίστηκε... Διαβάστε για αυτό ΕΔΩ.
Συνολικά μέτρησε στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, 281 συμμετοχές, σημειώνοντας 51 γκολ, στο Κύπελλο 35 συμμετοχές βάζοντας 10 γκολ, ενώ έπαιξε σε 4 ματς ΟΥΕΦΑ, 12 Κυπέλλου Κυπελλούχων και 3 Κυπέλλου Πρωταθλητριών. 

Με τον ΠΑΟΚ σήκωσε δύο Κύπελλα (1972 και 1974), καθώς και το πρωτάθλημα του 1976!

Ο ΠΑΟΚ τίμησε τον Αποστολίδη σε παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα στις 17/10/1979 με αντίπαλο την Εθνική Ομάδα. 

Ποτέ δεν του έλειψε το θάρρος της γνώμης λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, όσο και αν αυτό ενοχλούσε κάποιους.

Για εμάς ο Κούλης Αποστολίδης είναι ένα αληθινό διαμάντι της οικογένειας του ΠΑΟΚ (όπως και αρκετοί παλαίμαχοι του συλλόγου) και τα διαμάντια λάμπουν παντοτινά!!! 

* Στην αρχική εικόνα από αριστερά προς τα δεξιά, διακρίνονται οι: Φούλης Μαρτινίδης (έφορος), η σύζυγός του παίκτη, ο Κούλης Αποστολίδης, ο Βασίλης Σεργιαννίδης, και ο σύμβουλος της διοίκησης Νότης Τσίντογλου, τη μέρα άφιξης του Αποστολίδη στη Θεσσαλονίκη...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4