Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Ιουνίου 2017

Από το γήπεδο, στο κρατητήριο (1972)

Σαν σήμερα στις 7/6/1972, πραγματοποιήθηκε στο Χαριλάου, ο επεισοδιακός αγώνας ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, για τον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1971-1972...

Ένα παιχνίδι το οποίο δεν ήταν γραφτό του να ολοκληρωθεί, καθώς γι' αυτό φρόντισαν οι "νταήδες" παίκτες του γηπεδούχου, που έκαναν στο 88' το Χαριλάου να μοιάζει με ρωμαϊκή αρένα! 

Τι ακριβώς είχε συμβεί: Ο ΠΑΟΚ προηγείτο στο σκορ με 1-2, όταν στο 88' ο Μίχας σφύριξε φάουλ σε βάρος του Άρη σε μια διεκδίκηση της μπάλας μετά από εκτέλεση φάουλ, μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

Το σφύριγμα αυτό έφερε τους Αλεξιάδη, Σπυρίδων και Συρόπουλο να επιτίθενται στον διαιτητή Μίχα, ο οποίος στο φύλλο αγώνα έγραψε: 

"Ο Αλεξιάδης άρχισε να με τραβά από τα μαλλιά και να με γρονθοκοπεί στο στομάχι και στο κεφάλι, κάτι που έκανε στη συνέχεια και ο Σπυρίδων... 
 
Μη μπορώντας να συνεχίσω τον αγώνα λόγω ζαλάδων, αναγκάστηκα να διακόψω τον αγώνα. Στη συνέχεια απέβαλλα τον παίκτη του Άρη, Μπαλάφα, γιατί κτύπησε εκτός φάσης παίκτη του ΠΑΟΚ (Ιωσηφίδη)" 

Ακολούθησε η σύλληψη από αστυνομικούς των πρωταίτιων των επεισοδίων (Σπυρίδων - Συρόπουλος), οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα! 

Λίγες μέρες αργότερα (και όχι κάνα δίμηνο όπως συνηθίζεται στις μέρες μας!) ο ΓΓ Αθλητισμού έκανε γνωστή την τιμωρία των παικτών: Σπυρίδων και Αλεξιάδης 1 χρόνο αποκλεισμό, Συρόπουλος 6 μήνες και Μπαλάφας 2 αγωνιστικές...

Παρακάτω... φωτογραφίες των επεισοδίων από εφημερίδες της εποχής.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4