Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Ιουνίου 2017

Συναρπαστική ισοπαλία στο Χαριλάου (1972)

Σαν σήμερα στις 4/6/1972, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Χαριλάου τον Άρη, για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1971-1972...

Ήταν η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ προερχόμενος από νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0 στην Τούμπα, έπαιζε με τον συμπολίτη σε ένα κατάμεστο γήπεδο από οπαδούς και των δύο ομάδων, με ατμόσφαιρα ντέρμπι και δραματική διακύμανση του σκορ! 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν τρεις φορές (1-0, 2-1, 3-1), όμως ο Δικέφαλος πήρε την ισοπαλία (3-3) σκοράροντας δις στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο πρώτο λεπτό της επανάληψης έχασε και πέναλτι!!!
 
Ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 18' με τον Παπαϊωάννου, ο Φουντουκίδης τρία λεπτά αργότερα (21') ισοφάρισε με κεφαλιά.

Ο Συρόπουλος στο 35' έκανε το 2-1, για να έρθει στο 39' ο Αλεξιάδης να κάνει το 3-1, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο ΠΑΟΚ έπαιζε με "10", λόγω αποβολής του Παρίδη από τον Ζλατάνο στο 38'! 

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μαντζουράκης εκτέλεσε άουτ το πέναλτι που καταλόγισε ο Θεσσαλονικιός ρέφερι, αλλά στο 65' ο ίδιος πέτυχε το 3-2. 

Ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά, ο Δικέφαλος ήταν αυτός που με παίκτη λιγότερο πίεζε τον Άρη, για να έρθει στο 88' ο Γούναρης με κεφαλιά να διαμορφώσει το τελικό 3-3, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ την ισοπαλία...
 
 Οι συνθέσεις:

Άρης: Χρηστίδης (46' Γκαντίνας), Μπαλάφας (80' Κωνσταντινίδης), Πάλλας, Σεμερτζής, Σπυρίδων, Γούναρης, Κεραμιδάς, Συρόπουλος, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου, Κόκκορης.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Μπέλλης, Παράσχος (46' Λάζος), Μαντζουράκης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Παρίδης.

Η βαθμολογία μετά την 33η αγωνιστική:

* Πριν την έναρξη του αγώνα με τον Άρη στο Χαριλάου, συνελήφθησαν φίλαθλοι να πουλάνε εισιτήρια στη "μαύρη αγορά", ενώ μετά το ματς συνελήφθησαν δύο οπαδοί (ένας από κάθε ομάδα), γιατί αλληλοεξυβρίσθηκαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα!

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Στην αρχική εικόνα, είναι η στιγμή του 39ου λεπτού, όταν ο συμπολίτης σημείωσε το 3-1...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για 8 επιπλέον βαθμούς (3-2-1 το σύστημα βαθμολογίας) που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4