Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Ιουνίου 2017

Ο τέταρτος συνεχόμενος τελικός (1973)

Σαν σήμερα στις 17/6/1973, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, της περιόδου 1972-1973...

Οι συμμετοχές του ΠΑΟΚ στους τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος στις αρχές της δεκαετίας του '70 ήταν πέντε διαδοχικές (1970, 1971, 1972, 1973, 1974) και σαν σήμερα στις 17/6/1973 ο Δικέφαλος αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στον τέταρτο συνεχόμενο τελικό που διεξήχθη στην έδρα του αντιπάλου του!
Ο ΠΑΟΚ ως κάτοχος του τροπαίου προσπάθησε να υπερασπιστεί τον τίτλο του και παράλληλα να συνεχίσει τις διαδοχικές του παρουσίες σε τελικούς που ξεκίνησαν το 1969-70.
 
Για να φτάσει στον τέταρτο διαδοχικό τελικό χρειάστηκε να αποκλείσει την Αναγέννηση Επανομής (3-0), τον Ολυμπιακό Βόλου (5-1), τον Φωστήρα (2-1), τον Παναθηναϊκό (2-0) και τον Εθνικό (3-2).

Η συμμετοχή στον τελικό του θεσμού ήταν στον αέρα για αρκετό διάστημα, αφού οι διαμαρτυρίες για την διαιτησία στον αγώνα Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα ήταν έντονες και έτσι η διοίκηση του Δικεφάλου εξέφρασε ενστάσεις για το αν πρέπει να γίνει πάλι ο τελικός στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με Έλληνα διαιτητή.
Τελικά έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο ο Δικέφαλος επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του, ενώ η ΕΠΟ αποφάσισε να ορίσει τον βέλγο διαιτητή κ. Λαρώ, ωστόσο αρνήθηκε να αλλάξει την έδρα του αγώνα.
Ο τελικός που είχε λίγες καλές στιγμές για τις δύο ομάδες κρίθηκε με ένα γκολ του Αγγελή (46′), ο οποίος πρωταγωνίστησε στα επεισόδια που είχαν γίνει στον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων.
Ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 75' με γυριστό σουτ του Κούδα και στο 89' την ευκαιρία με τον Ασλανίδη να στείλει το ματς στην παράταση, αφού το σουτ του έδιωξε ο Κελεσίδης.
Ο Γιώργος Κούδας τραυματίστηκε στο 78' και έγινε αλλαγή με αποτέλεσμα να χάσει ο ΠΑΟΚ τον αρχηγό και ηγέτη του στο τελευταίο κομμάτι του τελικού.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Λες Σάνον σημείωσε ότι «στους τελικούς κερδίζει πάντα ένας και ένας είναι και ο χαμένος. Για εμένα το γεγονός ότι οι παίκτες αγωνίστηκαν προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους είναι αυτό που αξίζει. Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και η γνώμη μου δεν αλλάζει απ' αυτή την ήττα. Θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη τη δουλειά και πάντα θα είμαστε το πρώτο θέμα συζήτησης».
Όπως έγραψε η εφημερίδα «Μακεδονία» μετά τον τελικό «δεν έχει τόση σημασία το γεγονός ότι το κύπελλο κατέκτησε ο Ολυμπιακός, όση σημασία έχει η πιθανότητα μετά την μάχη ο ΠΑΟΚ να χάσει τον πόλεμο.
Με λίγα λόγια καταρρακώθηκε το υψηλό ηθικό της ομάδος, που στα μάτια των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων φιλάθλων, αντιπροσωπεύει την ανάταση του εκτός Αθηνών ποδοσφαίρου και την επανάστασή του απέναντι στο περιβάλλον της κατεστημένης ισχύος του ΠΟΚ που αυτή τη στιγμή φορέας είναι ο Ολυμπιακός».

Στιγμιότυπα από το παιχνίδι όπως τα παρουσίασαν τα Ελληνικά Επίκαιρα.
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Κελεσίδης, Γκαϊτατζής, Σιώκος, Γκλέζος, Αγγελής, Περσίδης, Βιέρα (90' Βασιλόπουλος), Γιούτσος, Αργυρούδης, Τριαντάφυλλος, Δεληκάρης (88' Λοσάντα).

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Λάζος (72′ Ασλανίδης), Παρίδης, Αποστολίδης, Κούδας (80′ Παναγής).
Μέρος του κειμένου από paokfc.gr ανανεωμένο με υλικό από τις ασπρόμαυρες ιστορίες.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4